احسان چیتساز معاون سیاستگذاری، برنامهریزی، توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در شبکه اجتماعی ایکس به اینترنت طبقاتی واکنش نشان داد.
«اینترنت طبقاتی» یا به عبارتی حذف محدودیتهای اینترنت برای قشری خاص، یا برخی از کسب و کارها، در روزهای اخیر به بحثی داغ در جامعه فناوری اطلاعات ایران تبدیل شده است. به ویژه پس از مطرح شدن ایده «اینترنت اضطراری» برای کسبوکارهای دیجیتال در شرایطِ قطع اینترنت بینالملل در وضعیتی مشابه با جنگ 12 روزه، این موضوع دوباره واکنشهای متعددی را در پی داشت.
خوشبختانه اکثر فعالین این حوزه معتقدند که اینترنت باید «برای همه» و در دسترس همه اقشار جامعه باشد. طبیعتا ما نیز باور داریم که دسترسی به اینترنت حق همهی شهروندان جامعه است و هیچ کسبوکار، شرکت، ارگان و شخصی نباید به صورت ویژه به اینترنت دسترسی داشته باشد.
متاسفانه در سالهای اخیر شاهد گسترش ایده اینترنت طبقاتی با عناوینی همچون اینترنت ویژه اساتید دانشگاه، اینترنت خبرنگاری و «مناطق آزاد سایبری» بودهایم. احسان چیتساز پیش از این هم درباره اینترنت مناطق آزاد سایبری به صراحت گفته بود که اینترنت طبقاتی یعنی تبعیض، یعنی محدودسازی گروهی از شهروندان به نفع عدهای خاص.
این بار نیز در واکنش به انتشار تصویری از «انجمن بلاکچین» برای درخواست وایت لیست شدن برخی IPها برای دسترسی به اینترنت آزاد، احسان چیتساز در حساب کاربری خود در ایکس نوشت:
اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی حق همه مردم است و ستون فقرات اقتصاد دیجیتال، هرگونه سیاست توسعهای، باید بر پایه عدالت در اتصال بنا شود، نه بر امتیازدهی محدود. ما با هر شکل از اینترنت طبقاتی مخالفیم!
در عین حال انتشار تصویری منتسب به «کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین» منتشر شده که در آن، خطاب به شرکتهای رمزدارایی کشور، از آنها خواسته شده تا یک نامه رسمی خطاب به دکتر اکبری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال کرده و در آن درخواست کنند تا IPهایی به وایتلیست این شرکت اضافه شود.
بهزاد اکبری در واکنش به انتشار این تصویر در حساب کاربری خود در ایکس نوشت:
شرکت زیرساخت هیچ هماهنگی با هیچ انجمنی در این خصوص انجام نداده است، ضمن اینکه با پیگیریهای انجام شده پروتکلهای استاندارد از امروز در دسترس همه قرار گرفته است.
در حال حاضر هنوز بسیاری از کاربران با اختلال در کیفیت و سرعت اینترنت مواجه بوده و معتقدند که وضعیت ارتباطات به پیش از جنگ 12 روزه برنگشته است.
source
کلاس یوس