فرسایش تقاضا در بورس آمریکا

اقتصاد ۲۴- همزمان با نزدیک‌شدن به پایان نیمه نخست سال ۲۰۲۵، تحلیل‌گران بازار سرمایه آمریکا به بررسی روند گذشته و چشم‌انداز آینده وال‌استریت پرداخته‌اند؛ جایی که «عدم قطعیت» به مهم‌ترین ویژگی بازار تبدیل شده است.

این عدم قطعیت ناشی از تصمیمات پیش‌بینی‌ناپذیر سیاسی و اقتصادی، نه‌تنها سرمایه‌گذاران خرد را محتاط کرده، بلکه سهام‌داران بزرگ را نیز در تدوین استراتژی‌های خود دچار تردید کرده است. بازار سهام آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست و در حالی به نیمه دوم سال نزدیک می‌شود که با «اوج‌گیری عدم قطعیت ساختاری»، مواجه شده است.

با وجود رسیدن شاخص S&P ۵۰۰ به بالاترین سطح تاریخی خود در بازار بورس نیویورک در روز‌های اخیر، انتظارات سرمایه‌گذاران نسبت به آینده بازار همچنان با تردید و احتیاط همراه است. این بازار، پس از افت سنگین در ماه آوریل، اکنون شاهد یک بازگشت تاریخی است، اما این روند صعودی نتوانسته احساسات محتاط سرمایه‌گذاران را تغییر دهد.

برخی تحلیل‌گران خوش‌بین معتقدند بسیاری از ریسک‌های کلان اقتصادی مانند فشار‌های تورمی ناشی از تعرفه‌ها، داده‌های مبهم خزانه‌داری آمریکا و سیگنال‌های متناقض از سوی کاخ سفید تا حد زیادی مهار شده‌اند، اما در مقابل، گروهی دیگر هشدار می‌دهند که آرامش کنونی بازار ممکن است پیش‌درآمدی بر یک طوفان جدید باشد.

تحلیلگران می‌گویند تصمیمات غیرمنتظره سیاسی، به‌ویژه از سوی دونالد ترامپ یا تمرکز احتمالی او بر بازار رمزارز‌ها یا تحولات بین‌المللی، می‌تواند دوباره تلاطم‌هایی به بازار وارد کند. از همین رو، تمرکز سرمایه‌گذاران به‌ویژه سرمایه‌گذاران خرد، اکنون بر پاسخ به این سوال معطوف شده است؛ چگونه در مقابل این نوسانات، از دارایی‌های خود محافظت کنیم؟

گرگ داکو، اقتصاددان و تحلیل‌گر بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با یاهو فایننس تأکید کرد: ما شاهد شتاب مجدد تورم ناشی از استمرار نسبی جنگ تعرفه‌ها خواهیم بود و فشار بیشتری به اقتصاد وارد خواهد شد و همین مسئله فرسایش درآمد‌ها را به دنبال دارد. این واقعاً تصویری است که باید در نیمه دوم امسال انتظار داشته باشیم.

داده‌های منتشر شده از شاخص تورم مورد نظر فدرال رزرو نیز از این روند نگران‌کننده حکایت دارد. رشد قیمت‌ها در ماه مه از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی عبور کرده، در حالی که نشانه‌های ضعف در رشد اقتصادی نیز همزمان مشاهده می‌شود. این وضعیت ترکیبی از «ابهام در قطعیت‌ها» و «ابهام در داده‌ها» را پدید آورده که برنامه‌ریزی اقتصادی برای میان‌مدت و بلندمدت را دشوار می‌کند.

سیاست‌گذاران اقتصادی دولت ترامپ در شرایط حساسی قرار دارند. در حالی که برخی مقامات فدرال رزرو، احتمال کاهش نرخ بهره در ماه جولای را مطرح کرده‌اند، اما موانع پیش‌روی کاهش تورم همچنان بالاست. بسیاری از اعضای کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) با این اقدام موافق نیستند و نشانه‌ای از اجماع در این خصوص دیده نمی‌شود.

گرگ داکو در جمع‌بندی خود در خصوص بازار سرمایه آمریکا به نکته‌ای مهم تحت عنوان “کند شدن بازار و معاملات” اشاره می‌کند: در ماه‌های آینده شاهد فرسایش بیشتر تقاضا خواهیم بود، بازار کار نیز روند کاهشی را در پیش گرفته است که ممکن است منجر به رشد معکوس درآمد شود و این موضوع نیز خود می‌تواند شتاب تورم در کوتاه مدت را بیشتر از تعرفه‌ها، افزایش دهد. فدرال رزرو باید با احتیاط بر کنترل رشد تمرکز کند، چرا که اثرات تورمی احتمالا موقتی خواهد بود.

source

توسط petese.ir