شفقنا زندگی – دانشمندان فاش می‌کنند که کودکانی که قبل از پنج سالگی در معرض مواد شیمیایی مشتق شده از پلاستیک قرار می‌گیرند، با خطرات بیشتری برای ابتلا به آسم و خس خس سینه مواجه هستند که نگرانی‌های فزاینده‌ای را در مورد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر مشتق شده از پلاستیک در دوران کودکی ایجاد می‌کند.

به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله علوم مواجهه و اپیدمیولوژی محیطی منتشر شده است، محققان از یک گروه گسترده (n = 5306) استرالیایی، ایالات متحده (US) و کانادایی برای بررسی پیامدهای بالینی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر مشتق شده از پلاستیک در دوران کودکی و اوایل زندگی (قبل از ۵ سالگی) استفاده کردند.

یافته‌های آنها نشان می‌دهد که افزایش مواجهه با فتالات‌ها و بیسفنول‌ها، مواد شیمیایی موجود در بسیاری از محصولات روزمره مانند شامپوها و بسته‌بندی مواد غذایی، در دوران قبل از تولد و اوایل زندگی، با افزایش اندک خطر ابتلا به آسم و سایر بیماری‌های آلرژیک تا سن پیش‌دبستانی مرتبط است. این یافته‌ها به شواهد فزاینده‌ای در مورد چگونگی مقابله با آلاینده‌های نامرئی که ما و فرزندانمان را از بدو تولد احاطه کرده‌اند، کمک می‌کند.

زمان مواجهه در دوران بارداری بیش از حد انتظار اهمیت داشت: مواجهه با BPS در سه ماهه اول، ارتباط قوی‌تری با آسم نشان داد (۲.۴۵ برابر خطر بیشتر)، در حالی که سطوح DBP، BBzP و MCPP در سه ماهه دوم، ارتباط قوی‌تری با ابتلا به آسم در مراحل بعدی داشت.

فتالات‌ها و بیسفنول‌ها، مواد شیمیایی رایج موجود در پلاستیک‌ها، بسته‌بندی‌ها، اسباب‌بازی‌ها، لوازم آرایش و محصولات مراقبت شخصی، به دلیل اثرات بالقوه مضرشان بر سلامت کودک، به طور فزاینده‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرند. شواهد فزاینده‌ای نشان می‌دهد که این آلاینده‌های محیطی پایدار به عنوان مواد شیمیایی مختل‌کننده غدد درون‌ریز (EDC) عمل می‌کنند، مسیرهای متابولیکی و عصبی-رشدی را تغییر می‌دهند و پیامدهای بالقوه مادام‌العمر دارند.

تأثیرات فتالات‌ها و بیسفنول‌ها بر پیامدهای تنفسی و آلرژی‌ها هنوز کمتر شناخته شده است. در حالی که تعداد محدودی از تحقیقات اپیدمیولوژیک، این EDCها را با افزایش خطر پیامدهای نامطلوب تنفسی در دوران کودکی (خس خس سینه، اگزما، آسم و رینیت) مرتبط دانسته‌اند، بررسی‌های سیستماتیک و متاآنالیزهای اخیر، این یافته‌ها را متناقض و اغلب گیج‌کننده دانسته‌اند، که احتمالاً به دلیل فقدان آشکار استانداردسازی روش‌شناختی بین مطالعات است.

علاوه بر این، حتی در این زمینه که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است، تحقیقات در مورد تأثیرات EDCها بر کودکان زیر پنج سال، دوره رشد سریع و حساسیت شیمیایی تشدید شده، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در نتیجه، پزشکان و سیاست‌گذاران شواهد علمی کمی یا هیچ مدرکی ندارند که بتوانند توصیه‌های بهداشت عمومی و زیست‌محیطی خود را بر اساس آن بنا کنند.

منبع: مدیکال نیوز

source
کلاس یوس

توسط petese.ir