دکتر سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم امروز در صحن علنی مجلس حاضر شد و به ارائه توضیحاتی درباره عملکرد وزارتخانه‌اش طی جنگ تحمیلی 12 روزه پرداخت. هاشمی ضمن اشاره به ایجاد برخی محدودیت‌ها در اینترنت به صلاحدید نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، اعلام کرد که در این مدت بیش از 20 هزار حمله سایبری به زیرساخت‌ها و نهادهای کشور وارد شده شد.

هاشمی همچنین اعلام کرد که در طی جنگ هر دو روز معادل یک همت (هزار میلیارد تومان) خسارت به اقتصاد دیجیتال وارد شد. او با اشاره به این‌که حدود 10 میلیون نفر از جمعیت ایران به طور مستقیم و غیرمستقیم در بخش اقتصاد دیجیتال شاغل هستند، افرود وزارت ارتباطات برای جبران بخشی از خسارت‌ها منابع دو همتی را تامین کرده که با همراهی وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌گیرد. 

هاشمی همچنین درباره محدودیت‌های اعمال شده بر ارتباط بین‌الملل در جنگ 12 روزه افزود محدودیت‌ها حسب صلاحدید مراجع ذی‌صلاح و نهادهای اطلاعاتی امنیتی اتفاق افتاد.

بیش از 20 هزار حمله سایبری در جنگ 12 روزه

ستار هاشمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در صحن علنی مجلس گفت که در این مدت بیش از 20 هزار حمله سایبری را شاهد بودیم. وزیر ارتباطات همچنین مدعی شد که در بسیاری از موارد این حملات مدیریت شده‌اند. البته او اذعان داشت که «در برخی موارد هم آسیب دیدیم.»

در شرایطی که ما بیش از 20 هزار حمله‌ی سایبری را در کشور از خارج به سمت داخل شاهد بودیم، طبیعتا تلاش ویژه‌ای شد که این موضوع را مدیریت کنیم و آسیب‌ها را به حداقل ممکن برسانیم. همزمان با حملات میدانی، دشمن تلاش کرد که خدمات برخط کشور را، و خدمت‌رسانی به مردم را متوقف کند. و طبیعتا در بسیاری از موارد ما توانستیم این حملات را مدیریت کنیم و خدمات برپا ماند. البته در مواردی هم ما آسیب دیدیم و این به عنوان یک درس‌آموخته برای ادامه راه در دستور کار ما قرار گرفت.

وزیر ارتباطات همچنین خطاب به نمایندگان گفت که «اگر توجه شود که طرف مقابل ما چه کسی بود تایید می‌کنید که بخشی از صدمات اجتناب‌ناپذیر بود ولی فضای سایبری کشور رها شده نبود.» ستار هاشمی افزود: «ما در شرایطی بودیم که همزمان با حملات میدانی، حملات وسیع و پیچیده سایبری را هم داشتیم و این در قالب یک هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی بود که توانستیم حملات را تا حد امکان مدیریت کنیم.»

پیش از این نیز معاون علمی و فناوری رییس جمهور به عملکرد کشور در مقابله با حملات سایبری جنگ 12 روزه نمره قبولی داده بود.

هاشمی ادامه داد:

اقدامات ارزشمندی در کشور انجام شد و زحمات زیاد و جهادی برای بحث امنیت سایبری کشیده شد.

فیلترشکن‌ها و آلودگی شبکه

وزیر ارتباطات همچنین باز هم با اشاره به فیلترینگ و استفاده از فیلترشکن‌ها گفت: «استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده شبکه‌ی کشور شبکه‌ی آلوده‌ای شود. به گونه‌ای که حداقل 30 درصد از درخواست‌های مردم ما به واسطه این آلودگی‌هایی که در شبکه وجود دارد به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها، اجابت نمی‌شوند.»

ستار هاشمی افزود:

رضایت مردم مهم است. اگر می‌گوییم کیفیت شبکه پایین آمده است، البته بخشی از آن به خاطر سرمایه‌گذاری است که بحثش مفصل است و در این مجال نمی‌گنجد. اما نکته‌ای که می‌خواهم اشاره کنم، وضعیت این است که در سال 1401 تصمیم گرفتیم که محدودیت ایجاد بکنیم. آیا دسترسی‌ها محدود شد؟ آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه‌ی محتواها دسترسی ندارند؟ چرا همه چیز را فنی نگاه می‌کنیم؟

وزیر ارتباطات گفت: «ما چه کردیم؟ تمرکز بر بحث محتوا. چیزی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. اگر ما سند تسهیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم اعتقادمان بر این موضوع است که نهضت تولید محتوا باید در این کشور عملی بشود و آن می‌تواند ما را نجات دهد.»

هاشمی ادامه داد:

الان دوستان صحبت از محدودیت می‌کنند در بحث فناوری. مگر می‌شود با فناوری مقابله‌ی کور کرد؟ از ظرفیت فناوری باید استفاده کرد و این ظرفیت در کشور فراوان است، این را باید توجه کنیم. اگر صحبت از شبکه‌ی ملی اطلاعات می‌کنیم چرا محتوا در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟

دکتر هاشمی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود در صحن علنی مجلس گفت که در دولت چهاردهم بیش از 1200 روستای کشور به اینترنت پرسرعت با کیفیت متصل شده‌اند. (سوال: این اینترنت پرسرعت و باکیفیت با ما در یک کشور است؟) او همچنین اضافه کرد که ده هزار روستا با جمعیت بیش از 20 خانوار داریم که باید تحت پوشش اینترنت با کیفیت قرار بگیرند و این کار حداقل 40 همت منابع می‌خواهد. وزیر ارتباطات افزود «بحث منابع نیست، بحث این است که این آمادگی در دولت وجود دارد.»

 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir