منظور از اینترنت طبقاتی چیست آیا تصویب و اجرا میشود؟
اینترنت طبقاتی تصویب نشد.به گفته مهاجرانی سخنگوی دولت اینترنت طبقاتی نه مبنای قانونی دارد و نه هیچ وقت در دستور کار دولت قرار خواهد داشت. اما اینترنت طبقاتی چیست در ادامه به زبان ساده برای شما توضیح می دهیم.
اینترنت طبقاتی یعنی بسته به شغل و جایگاه، حق استفاده از اینترنت را دارید. یعنی دانشجو ها، دانش آموزان، دولتی ها، خبرنگاران و کارمندان و شهروندان عادی هر کدام اینترنت مخصوص بر اساس طبقه های محدود یا آزاد دارند و بنا به شغل و جایگاه اجتماعی و بر اساس «طبقهبندی» از اینترنت استفاده می کنند. در این نوع دسترسی حق دسترسی به اینترنت، محدود به گروههای خاصی میشود.
در اینترنت طبقاتی پزشکان، خبرنگاران، اساتید دانشگاه، مدیران شرکتها یا اعضای نهادهای حاکمیتی میتوانند به اینترنت بدون فیلتر یا نیمهفیلتر دسترسی داشته باشند؛ در حالی که عموم مردم همچنان با محدودیتهای گسترده و فیلترینگ شدید مواجه هستند. در این حالت دسترسی بر اساس مجوز یا هویت شغلی است و در سطوح مختلف دسترسی کامل، نیمهکامل، یا صرفا داخلی اجرا میشود
اینترنت طبقاتی تصویب شد؟
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، درباره «اینترنت طبقاتی» اظهار داشت: «اینترنت طبقاتی» نه مبنای قانونی دارد و نه هیچ وقت در دستور کار دولت قرار خواهد داشت.
«دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما در عین حال، نمیتوان برخی امور را معطل حلوفصل مسائل کلان کرد. اگر مثلا خبرنگاری نیاز به اینترنت آزادتر دارد، باید این امکان برای او فراهم شود.»
وی در ادامه تاکید کرد که نگاه دولت در کل دسترسی آزاد به اینترنت است؛ اما در حال حاضر، برخی مشاغل به اینترنت بدون فیلتر یا کممحدودیت نیاز دارند و باید این دسترسی را در اختیار آنها قرار داد تا کار آنها مختل نشود.
به گفته او این مصوبه با هدف تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال در حوزههای پولی ـ مالی، بانک، بیمه، حملونقل و…و به نفع کارآفرینی و خدمات بهتر برای مردم تدوین شده است.
نحوه اجرا
روز گذشته آئیننامه اجرایی کمیته تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد رقومی (دیجیتال) در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسجمهور تصویب شد. در بخشی از این مصوبه به «تسهیل فعالیت کسبوکارهای دیجیتال» اشاره شده بود و این برداشت را ایجاد کرد که منظور از تسهیل فعالیت ارائه اینترنت طبقاتی به کسبوکارهاست. این موضوع با انتقاد بسیاری از کاربران مواجه شد اما حالا سخنگوی هیأت دولت با پستی که منتشر کرده این موضوع را تکذیب کرده است.
چنین روشی در ایران، در مقاطع مختلف اجرا شد. در دوره وزارت محمدجواد آذری جهرمی، فیلترینگ برخی از سایتها و خدمات، برای تعدادی از خبرنگاران برداشته شد تا آنها با آزادی بیشتری به شبکه متصل شوند و البته همزمان امکان رصد عملکردشان نیز سهل شود.
source