رپرتاژ آگهی – عسل سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان بوده و خواص ضد باکتریایی دارد و می تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در کنترل دیابت نقش داشته باشد. اما این همه چیز نیست. عسل مایعی به شکل شربت است که زنبورهای عسل از شهد گیاهی تهیه می کنند. این یک عنصر رایج در بسیاری از غذاها است و به اشکال مختلف در دسترس است.

این محصول همچنین مزایای مختلفی برای سلامتی داشته و به عنوان محصولی موثر برای درمان های خانگی و پزشکی به کار می رود. اما مهم ترین خواص   عسل طبیعی برای سلامتی انسان چیست؟

۱- حاوی انواع مواد مغذی است

یک قاشق غذاخوری یا ۲۰ گرم (گرم) عسل حاوی منابع زیر است

  • کالری: ۶۱
  • چربی: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۷ گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • ریبوفلاوین: ۱درصد ارزش روزانه (DV)
  • مس: ۱درصد

عسل اساساً قندی خالص، بدون چربی بوده و حاوی مقدار کمی پروتئین و فیبر است. مقادیر کمی از برخی مواد مغذی در آن وجود دارد، اما بیشتر مردم به مقدار کافی عسل مصرف نمی ‌کنند تا از ویتامین ‌ها و مواد معدنی آن بهره ببرند.

با این حال، شایان ذکر است که عسل سرشار از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول ها است که سلامتی بدن را تقویت می کنند.

۲- سرشار از آنتی اکسیدان

عسل حداقل فرآوری شده حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی فعال زیست فعال و آنتی اکسیدان ها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. گونه ‌های تیره‌ تر نسبت به انواع روشن ‌تر، آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند.

آنتی اکسیدان ها گونه های فعال اکسیژن (ROS) در بدن که در سلول ها جمع شده و باعث آسیب به بدن می شوند را خنثی می سازند. این آسیب می تواند به مشکلات و بروز بیماری هایی مانند پیری زودرس، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی منجر شود. به این ترتیب، بسیاری از مزایای سلامتی عسل به محتوای آنتی اکسیدانی آن مربوط می شود.

۳- برای سطح قند خون بهتر از قند معمولی است

اگرچه عسل درست مانند دیگر انواع قند باعث افزایش سطح قند خون شما می شود اما آنتی اکسیدان های موجود در آن می توانند از بدن شما در برابر دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک محافظت کنند.

محققان دریافته اند که عسل موجب افزایش سطح آدیپونکتین می شود، هورمونی که به کاهش التهاب و تنظیم قند خون کمک می کند. علاوه بر این، شواهدی نشان می دهد با مصرف روزانه عسل می توان سطح قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش داد.

اگرچه برای افراد مبتلا به دیابت عسل در مقایسه با شکر تصفیه شده بهتر است اما مردم باید آن را در حد اعتدال مصرف کنند. همچنین لازم است بدانید که برخی از تولیدکنندگان عسل را با شربت ساده رقیق می کنند. اگرچه فروش عسل غیراصل در اکثر کشورها غیرقانونی است، اما همچنان این مشکل وجود دارد.

۴- بهبود سلامت قلب

عسل از بروز بیماری قلبی پیشگیری می کند. طبق یک بررسی، عسل موجب بهبود سطح چربی خون، کاهش فشار خون، تنظیم ضربان قلب و جلوگیری از مرگ سلول ‌های سالم می شود. همه این عوامل نقش موثری در بهبود عملکرد و سلامت قلب شما دارند.

نتایج یک مطالعه روی بیش از ۴۵۰۰ فرد بالای ۴۰ سال نشان داد که مصرف متوسط عسل با خطر کمتر فشار خون بالا در میان زنان همراه است. محققان در یک مطالعه دیگر روی جوندگان نیز به این نتیجه رسیدند عسل از قلب آنها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

علاوه بر این، عسل خام معمولاً حاوی بره موم است، رزینی که زنبورها از درختان شیره‌ زا و گیاهان مشابه تولید می ‌کنند. بره موم موجود در عسل، سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

در مجموع، هیچ مطالعه طولانی مدت انسانی درباره عسل و سلامت قلب وجود ندارد. تحقیقات بیشتری برای کشف بهتر خواص عسل بر سلامت قلب باید انجام گیرد.

۵- بهبود سوختگی و زخم

در دوران گذشته از عسل به صورت موضعی برای التیام زخم و سوختگی استفاده شده و این عمل هنوز هم رایج است. بررسی ۲۶ مطالعه درباره خواص عسل برای بهبود و درمان زخم نشان داد که این عسل در درمان سوختگی های جزئی و زخم های عفونی پس از جراحی مؤثرتر است.

علاوه بر این، یکی ازخواص عسل مانوکا (که جزو بهترین عسل های موجود در بازار محسوب می شود) درمان سوختگی است. با این حال، اگر سوختگی شدید دارید، درمان ‌های خانگی جایگزین مناسبی برای درمان های اورژانسی نبوده و باید فورا به پزشک مراجعه کنید. محققان بر این باورند که خواص درمانی عسل به اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی آن مربوط می شود. .

۶- کاهش سرفه در کودکان

سرفه یک مشکل رایج در کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است. این عفونت ها می توانند بر خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین تأثیر بگذارند. بررسی چندین مطالعه درباره تاثیر عسل بر سرفه کودکان نشان می دهد که عسل در مقایسه با دیفن هیدرامین برای درمان علائم سرفه موثرتر بوده و همچنین ممکن است تعداد فعات سرفه را کاهش می دهد.

طبق نتایج بررسی دیگر، مصرف عسل، کیفیت خواب را در بین کودکان مبتلا به سرفه و والدین آنها بهبود بخشد. علاوه بر این، عسل بر خلاف برخی از داروهای سرفه، هیچ گونه عوارض جانبی ندارد. با این حال، به دلیل خطر بوتولیسم، هرگز نباید به کودکان زیر ۱ سال عسل دهید.

۷- ماده ای مفید برای افزودن به رژیم غذایی

عسل را می توان به راحتی به رژیم غذایی اضافه کرد. برای دریافت مقدار کمی آنتی اکسیدان از عسل می توانید از آن به هر شکلی که معمولاً از شکر استفاده می کنید مصرف کنید. برای شیرین کردن ماست ساده، قهوه یا چای عالی است. همچنین می توانید از آن در آشپزی و پخت و پز استفاده کنید و هنگام خرید عسل از هر نوعی باید دقت کرده و آن را تنها از فروشگاه های معتبری چون هاچ لند خریداری کنید.

با این حال، به یاد داشته باشید که عسل یک نوع قند است، بنابراین مصرف آن باعث افزایش سطح قند خون شما می شود. خوردن مقادیر زیاد عسل، به خصوص به طور مداوم در یک دوره طولانی باعث اضافه وزن شده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲ یا بیماری قلبی را افزایش می دهد؛ در نهایت امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir