به نظر می‌رسد اکوسیستم استارتاپی کشور در حال تغییرات اساسی است. سال گذشته هلدینگ گلرنگ با خرید ۷۰ درصد سهام تپسی مالک این شرکت شد. حالا هم زمزمه‌های مذاکره همراه اول و دیجی کالا برای تصاحب بزرگترین فروشگاه اینترنتی کشور به گوش می‌رسد.

در حال حاضر برادران محمدی به عنوان بنیان‌گذار دیجی کالا مالک ۳۳.۱۲ درصد از سهام این شرکت هستند. دومین سهامدار بزرگ دیجی کالا صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی IIIC و سومین هم هم شرکت سرآوا بوده که به ترتیب ۳۲.۶۷ و ۲۵.۶۴ درصد از سهم دیجی‌کالا را در اختیار دارند. طبق شایعات، حرکت اول، شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول، قصد خرید سهام شرکت سرآوا و بخشی از سهام برادران محمدی را دارد. به این ترتیب این شرکت می‌تواند با تصاحب عمده سهام دیجی کالا، کنترل این شرکت را به دست بگیرد.

پس از انتشار شایعه خرید دیجی کالا توسط همراه اول، حمید محمدی در شبکه اجتماعی ایکس مذاکرات را تأیید اما قطعی شدن معامله را تکذیب کرد. هم‌بنیان‌گذار و رئیس هیأت مدیره دیجی کالا می‌گوید:

ما در ماه‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌کالا داشته‌ایم که یکی از این شرکت‌ها حرکت اول (شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول) بوده. هیچ یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده. مثل همیشه اخبار جذب سرمایه را به اطلاع عموم و همکاران‌مان خواهیم رساند.

در صورتی که معامله سر بگیرد، شاهد بزرگترین معامله در تاریخ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران خواهیم بود. همراه اول سال‌هاست که به خرید سهام دیجی‌کالا علاقه نشان می‌دهد و با معاملات بزرگ اخیر اکوسیستم استارتاپی ایران، این معامله کاملاً محتمل به نظر می‌رسد. برخی سهام‌داران دیجی‌کالا و سرآوا هم مدت‌ها به دنبال خروج از بن‌بست سرمایه‌گذاری این شرکت هستند و احتمالاً از این اتفاق استقبال خواهند کرد.

با این‌حال برخلاف وعده‌های دولتی در سال‌های اخیر مبنی بر تمرکززدایی و خصوصی‌سازی، این اتفاق کاملاً در جهت عکس خواهد بود. همچنین به نظر می‌رسد کاربران روی خوشی به این تغییر نشان نخواهند داد.

اگر به خاطر داشته باشید سال گذشته و در دوره فشار روی استارت‌آپ‌ها و پلمپ و پیگیری‌های وقت و بی‌وقت قضایی، مدیرمسئول روزنامه کیهان گفته بود: «قرار است دیجی‌کالا و امثال آن را از مالکانش بگیرند و به افرادی بدهند که در خدمت نظام باشند». همین اظهار نظر حالا در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود و برخی نگرانند فضای بسته استارتاپی کشور از این هم محدودتر شود.




source
کلاس یوس

توسط petese.ir