اینترنت 5G قرار است بسیاری از صنایع پیشرفته از جمله صنعت بازی و گیم را دچار تغییر کند. از آنجایی که نرخ پذیرش این فناوری جدید هنوز در مراحل ابتدایی خود است، ارزش این را دارد که با ادامه پیشرفت‌های مرتبط با 5G، اقدام به بررسی جنبه‌های آن کنیم. با ویجیاتو همراه باشید تا به بررسی این تکنولوژی بپردازیم.


5G چیست؟

قبل از اینکه ما در مورد اینکه 5G چیست صحبت کنیم، احتمالا قبلا با نسل قبلی، 4G آشنایی دارید. اکثر تلفن‌های همراه هوشمند در ایران از شبکه «4G LTE» استفاده می‌کنند. بر اساس اطلاعات آماری موجود، ۹۰درصد مردم ایران در سال ۱۳۹۹ به اینترنت 4G LTE دسترسی داشته‌اند و این آمار تاکنون بیشتر نیز شده است. 4G سرعت دانلود تا ۱۰۰ مگابیت در ثانیه را ارائه می‌دهد در حالی که 5G، نسل بعدی اتصال شبکه بی سیم، تا هزار برابر بیشتر، تا ۱۰ گیگابیت در ثانیه ارائه می‌دهد.

GBps Gbps MBps Mbps KBps kbps Bps bps =
000000125. 000001. 00125. 001. 125. 1 125 1000 1Kbps
000001. 000008. 001. 008. 1 8 1000 8000 1KBps
000125. 001. 125. 1 125 1000 125000 1M 1Mbps
001. 008. 1 8 1000 8000 1M 8M 1MBps
125. 1 125 1000 125000 1M 125M 1B 1Gbps
1 8 1000 8000 1M 8M 1B 8B 1GBps
مقدار میزان هر یک واحد دیتا بر اساس واحد‌های اندازه گیری مختلف

5G در صنعت گیم چه تأثیری دارد؟

احتمال دارد کسانی که با فناوری بسیار آشنا نیستند، درگیر این سوال باشند که چه چیزی این مقدار 5G را خاص می‌کند. کوتاه‌ترین جواب برای این سوال حداقل برای گیمر‌ها، کاهش لگ و تأخیر است.

بیشتر اینترنت‌های پر سرعت خانگی فعلی ، دانلود سریع و سرعت آپلود کمتر نسبت به دانلود ارائه می‌دهند. این امر باعث ایجاد تأخیر می‌شود. این تأخیر بین حد فاصل فشردن دکمه از سمت گیمر و اقدام به انجام کار از سمت کاراکتر بازی است.

4 فرد که همراه با هدست و گوشی خود درحال بازی کردن در کنار یکدیگر هستند

تأخیر در بازی می‌تواند کاملا تجربه یک گیمر را از بین ببرد و تجربه بازی‌های رقابتی را کاملا غیر ممکن می‌کند. 5G هم در دانلود و هم در آپلود داده‌ها بهبود‌هایی را ارائه می‌دهد و تأخیری که کاربران امروزه درگیر آن هستند را کاهش می‌دهد. در دنیای گیمی که بر پایه اینترنت 5G باشد، گیمر‌ها می‌توانند تجربه بازی کردن یک دست و روانی را داشته باشند.

این امر می‌تواند این معنا را برای صنعت بازی داشته باشد که اتصال مستقیم به سرویس‌های استریم، بازی‌های موبایلی و بازی‌های واقعیت مجازی/افزوده دچار جهش بزرگی خواهد شد.


5G چه تأثیری بر روی سرویس‌های بازی ابری می‌گذارد؟

یکی از بزرگترین کاربرد‌های فناوری 5G، سرویس‌های استریم بازی‌های ویدیویی است. اگر از قبل نمی‌دانید، این کار مشابه با پخش فیلم‌ها در سرویس‌هایی مانند Netflix است.

Netflix، بزرگترین سرویس پخش آنلاین در جهان، ۱۳۹ میلیون مشترک در بیش از ۱۹۰ کشور جهان دارد. این سرویس از زمانی که در سال 2007 راه اندازی شد، شرکت‌های بیشتری راه آنها را دنبال کردند. آمازون، سرویس «Prime Video» را با بیش از ۱۰۰ میلیون عضو راه اندازی کرد. غول‌های صنعت بازی نیز سرویس‌های پخش آنلاین و استریم خود را نیز راه اندازی کردند.

طرحی گرافیکی از اتصال اینترت 5G به فضای ابری، کامپوتر و اینترنت

سونی، سرویس اشتراکی استریم و پخش آنلاین خود را که «Playstation Now» نام دارد در سال 2015 راه اندازی کرد. این سرویس شامل بیش از ۷۰۰ بازی بود که گیمر‌ها می‌توانستند از طریق کنسول playstation 4 و کامپیوتر خود به آنها دسترسی داشته باشند.

محبوبیت سرویس‌‌‌های استریم و پخش آنلاین در صنعت سرگرمی و بازی روز به روز بزرگتر خواهد شد و با درخواست کاربر برای اتصال به سریع‌تر به اینترنت مانند 5G ادامه خواهد یافت.


5G بر روی موبایل گیمینگ و بازی‌های آنلاین چه تأثیری دارد؟

با افزایش کیفیت اینترنت 5G در خانه‌ها، کیفیت اینترنت همراه نیز افزایش پیدا می‌کند. با ادامه افزایش روند پذیرش گوشی‌های هوشمند، بازی‌های موبایلی به دلیل به صرفه بودن به راحتی به رشد خود ادامه خواهند داد.

با این حال، باید این نکته توجه کنید که امروزه بیشتر بازی‌های موبایل برای خرید‌های درون برنامه‌ای، دسترسی به میزان امتیازات و قسمت‌های چند نفره آنلاین به اتصال به اینترنت درون بازی نیز نیاز دارند. همه اینها ممکن است دچار لگ و تأخیر شوند که اینترنت 5G به طور قابل توجهی آن را از بین می‌برد.


چه پیشرفتی در بازی‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی صورت می‌گیرد؟

پایین بودن نرخ تأخیر 5G به ساخت و پیشرفت در زمینه باز‌های مرتبط با واقعیت افزوده و واقعیت مجازی کمک می‌کند. اینترنت 5G امکان تجربه بازی‌های چند نفره با واقعیت افزوده را فراهم می‌کند که در حال حاضر با توجه به اتصالات شبکه نسل‌های پیشین این کار امکان پذیر نیست. با پیشرفت‌های هدست‌های واقعیت مجازی مستقل، تلفن همراه شما می‌تواند به راحتی کاربران را به دنیای بازی با سایر کاربران استفاده کننده از این تکنولوژی بدون هیچ وقفه و تأخیری متصل کند.

تصویر یک فرد در حال استفاده از هدست واقعیت مجازی

دو شرکت بزرگ اپل و گوگل نیز به شدت بر روی واقعیت افزوده سرمایه گذاری می‌کنند. در سال 2017، اپل فریم ورک «ARKit» را معرفی کرد در حالی که گوگل «ARCore» را معرفی کرد. مایکروسافت بازی موبایل «Minecraft Earth » را معرفی کرده است که ممکن است آغاز دوره جدیدی از بازی‌های واقعیت افزوده باشد.


چه نو‌آوری‌هایی با 5G به وجود آمده است؟

در هر صورت، 5G چشم انداز بازی را متحول خواهد کرد. بر اساس گزارش BusinessWire در مورد بازار جهانی(2025-2019) انتظار می‌رود 5G، در این بازار تا سال 2025 به ۲۷۷ میلیارد دلار برسد. 5G یک فناوری پیشگام و جدید است و محققان و تحلیلگران از هم اکنون آینده‌ای روشن و موفقی را در پیش رو این فناوری می‌بینند.

به همین دلیل، فناوری 5G، جزوء یکی از دسته بندی‌های صندوق سرمایه گذاری در کشور مختلف قرار گرفته است. این صندوق‌های سرمایه گذاری این فرصت را به سرمایه گذاران فراهم می‌کند تا در موج بعدی شبکه تلفن‌های همراه شرکت کنند. از آنجایی که اپراتو‌ر‌های جهانی میلیارد‌ها دلار در توسعه شبکه 5G سرمایه گذاری می‌کنند، این فناوری نوآورانه در آستانه موج عظیمی از تغییر است.


سخن پایانی

با پیشرفت روز افزون فناوری در زمینه‌های مختلف، هر روزه مرز‌های و محدودیت‌های در موضوعات گوناگون شکسته می‌شود. اینترنت 5G نیز می‌تواند تحولات بسیار زیادی در زمینه بازی‌های آنلاین، واقعیت‌ مجازی و افزوده ایجاد کند. با استفاده از این تکنولوژی سرعت آپلود و دانلود به وسیله گوشی‌های همراه ارتقاء پیدا می‌کند و اتصال‌ پایدارتری را برای کاربران به وجود می‌آورد.

4G، چهارمین نسل از فناوری دیتا موبایل است و LTE به معنای (Long-Term Evolution) یا پیشرفت بلند مدت است.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir