یک مهدکودک خوب نباید فقط کودکان را در غیاب والدینشان ایمن نگه دارد و آنها را خوب تغذیه کند بلکه مهدکودک باید مانند یک کودکستان کارآمد ، تجربیات آموزش با کیفیت عالی را برای کودکان فراهم کند. هر اندازه یک مهد کودک بیشتر شبیه به استانداردهای ارائه شده باشد شرایط مناسب تری برای رشد اجتماعی و روانی کودکان فراهم می کند.
ویژگی های اصلی یک مهدکودک ایده آل :
1 – از مهم ترین خصوصیات مهد کودک خوب ، رعایت پاکیزگی است. چراکه تا حد زیادی از بیمار شدن کودکان جلوگیری می کند. به عنوان مثال بهتر است از موکت با پارکت به عنوان کفپوش استفاده شود و در کنار نظافت روزانه ، موکت باید حداقل ماهی یکبار و پارکت هر روز به وسیله مواد ضد عفونی کننده شستشو شود. در فصل های سرد سال که کودکان نمی توانند در حیاط بازی کنند و باید تمام مدت در کلاس باشند ، از سیستم های تهویه ضد باکتری استفاده شود.
2 – تجهیزات مهد کودک مورد استفاده باید متناسب با سن کودکان باشد تا به آنها آسیبی وارد نگردد. مربی نیز دائما بر بازی کودک نظارت داشته باشد. به تعداد هر کودک باید وسیله بازی تهیه شود . برای مثال اگر کلاسی 20 کودک دارد مجموع تجهیزات مهدکودک نیز 20 شود. حتماً باید دیوار و کف زمینی که در آن تاپ و سرسره و… قرار گرفته است ، با پوشش های ضربه گیر مانند دیوارپوش و کفپوش تاتامی پوشانده شود تا احتمال آسیب جسمی کودک کاهش یابد.
3 – مربی مهدکودک باید کاملاً از نظر روانی سالم باشد ، و واحدهای درسی دانشگاهی در زمینه ی روانشناسی عمومی ، روانشناسی رشد و رواشناسی کودک را گذرانده باشد. کودکان به شدت رفتار مربی خود را تقلید می کنند مثلاً اگر یک مربی داخل کلاس با صدای خیلی بلند صحبت کند ، احتمالاً آرام کردن کودکان کار دشواری خواهد بود.
4 – در مهد کودک استاندارد و خوب ، از خوردن تنقلات جلوگیری می شود و برای میان وعده ی کودکان از مواد غذایی مقوی نظیر شیر و خرما ، شیر و عسل ، نان ، گردو ، پنیر و انواع میوه استفاده می گردد.
در صورتی که در مهد کودک این ویژگیها مطلوب باشند ، کودکان در ارزیابیهای هوش، زبان و رشد اجتماعی بهتر عمل میکنند.
در کل مزایای مهد کودک این است که کودکی که وارد مهد میشود ، به خصوص اگر در سن مناسب باشد تغییرات بسیاری در رفتار و حرف زدنش ایجاد میشود. اگر بچهای دیر زبان باز کرده باشد حضورش در جمع هم سالانش باعث میشود سریعتر به حرف بیافتد آنها با زبان هم آشنا هستند و راحتتر هم کلام میشوند. کودکانى که تازه شروع به حرف زدن کردهاند هنگامى که با کودکان هم سن و سال خود ارتباط برقرار مىکنند مىتوانند پیشرفت قابل توجهى در گفتار و رشد بیانى داشته باشند.
دلیل فرستادن کودکان به مهدکودک:
رفتن به مهدکودک برای کودکان قدم مهمی محسوب میشود؛ چرا که به آنها کمک میکند تا توانایی ساختن آیندهای موفق را بهدست آورند. در مهدکودک کودکان از لحاظ ذهنی و جسمی رشد میکنند. آنها توانایی درک کردن، حل مسئله، استفاده از وسایل و کارگروهی را میآموزند. از طرفی مهمترین نکته این است که کودکان یاد میگیرند که چگونه ارتباط مفید با دیگران برقرار کنند. همچنین تاثیر مهدکودک در افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس کودکان بر کسی پوشیده نیست.
فرستادن کودکان به مهدکودک برای آن ها مزایای زیادی دارد که در زیر به برخی از مهم ترین مزایای مهدکودک برای بچه ها اشاره میکنیم:
- اجتماعیسازی: مهدکودک فرصتی را برای بچهها فراهم میکند تا با کودکان هم سن و همسطح خود ارتباط برقرار کنند. این تعاملات اجتماعی میتوانند به رشد مهارتهای ارتباطی، همکاری و یادگیری قوانین اجتماعی کمک کنند.
- توسعه اجتماعی و عاطفی: در مهدکودک، بچهها با معلمان و سایر کارکنان روبرو میشوند و ارتباطات نزدیکی با آنها برقرار میکنند. این ارتباطات میتوانند به توسعه مهارتهای ارتباطی، تعاملی و نیز حل مسائل و کنترل حالات هیجانی کمک کنند.
- رشد شناختی: مهدکودک محیطی را فراهم میکند که بچهها میتوانند از طریق بازیها، فعالیتهای آموزشی و موارد درسی مختلف مهارتهای شناختی خود را تقویت کنند. این مورد شامل توسعه زبان، مهارتهای ریاضی، خلاقیت و تفکر منطقی است.
- استقلال و خودکارآمدی: با حضور در مهدکودک، بچهها فرصتی برای تقویت استقلال و خودکارآمدی خود دارند. آنها در مهدکودک میآموزند که از خود مراقبت کنند، وظایف روزمره خود را بهطور مستقل انجام دهند و برای انجام کارها تصمیم گیری کنند.
در مجموعه پرچین، فرصت تجربه اصیل کودکی برای کودکان فراهم شده است،شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با محیط مجموعه از وبسایت پرچین کمک بگیرید.
source
کلاس یوس