شفقنا زندگی – با توجه به افزایش محبوبیت خالکوبی، محققان سوئدی در مورد افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان بدخیم لنفوم در میان افراد خالکوبی شده به نتایج نگران کننده جدیدی دستیافتند.
به گزارش شفقنا زندگی به نقل از یورونیوز فارسی در گذشته خالکوبی تنها محدود به گروههای خاصی همچون ملوانان یا دوچرخه سواران میشد، اما امروزه ۲۰ درصد از جمعیت در برخی از کشورهای اروپایی و ۳۰ درصد در ایالات متحده خالکوبی میشوند. اولین خالکوبیها نیز اغلب در سنین جوانی انجام میشود، که به معنای قرار گرفتن آنها در معرض برخی از ترکیبات شیمیایی برای تقریبا تمام عمر است.
انباشت مواد شیمیایی موجود در جوهرهای خالکوبی در بدن
جوهرهای مورد استفاده برای خالکوبی عموما بی ضرر نیستند. غالبا کوکتلهایی از رنگدانههای آلی و غیر ارگانیک هستند که میتوانند حاوی آمینهای معطر اولیه (PAA) باشند. جوهرهای سیاه نیز ممکن است حاوی هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای (PAH) باشند. همچنین فلزاتی مانند آرسنیک، کبالت، سرب و نیکل صرف نظر از رنگ آنها در این جوهرها وجود دارد. برخی از مواد شیمیایی موجود در جوهرهای خالکوبی توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان سرطان زا طبقهبندی میشوند.
در حین خالکوبی، جوهر از طریق سوراخهای موجود در پوست به داخل لایه میانی پوست تزریق میشود، اما مقداری از این جوهر با حرکت به سمت غدد لنفاوی موضعی باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی سیستمیک در بدن می شود. تخمین زده میشود که پس از ۶ هفته، ۳۲ درصد از رنگدانههای تزریق شده به سمت غدد لنفاوی نفوذ پیدا کردهاند. مشاهده گرههای لنفاوی مربوط به افرادی که چندین دهه خالکوبی شده اند، نشان داده است که این گرهها متورم شده و رنگدانههای رنگی یا سیاهی به همراه رسوب ذرات فلزی در آنها به جای مانده است.
source
کلاس یوس