شفقنا_ معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: میزان ورودی‌های مبتلا به تب دنگی به کشور کاهش قابل توجهی به نسبت ماه‌های قبل داشته است و موارد افزایشی‌ که در ۱۰ روز آخر اردیبهشت ماه بود، دیگر تکرار نشد.

به گزارش شفقنا زندگی به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی اظهار کرد: گسترش وسایل ارتباط جمعی در ایجاد برخی از مشکلات و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن موثر است، به‌طور مثال هنوز کووید ۱۹ تمام نشده، درگیر یک بیماری دیگر شده‌ایم، البته کرونا بیماری‌ای ناشناس بود، اما تب دنگی در گذشته هم وجود داشته که اکنون گسترش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: مهمترین عامل در گسترش بیماری تب دنگی در جهان تغییرات آب و هوایی است و تغییر و افزایش دما منجر به افزایش بیماری‌های عفونی مختلفی شده که یکی از آنها تب دنگی بوده که از طریق نیش پشه آئدس به‌وجود می‌آید.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وجود پشه‌های  آئدس با توجه به جابه‌جایی‌های جمعیتی و داد و ستدهای تجاری بسیار وسیع در نقاط مختلف دنیا بیشتر از قبل شده و همین موضوع موجب گسترش بیماری تب دنگی در تمامی کشورها شده است، خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی میزان ابتلا به بیماری تب دنگی در سال ۲۰۲۳ رشدی ۲ برابری در تمامی کشورهای دنیا داشته و موارد فوتی‌ ناشی از بیماری هم به همین میزان رشد داشته است.

فرشیدی افزود: از سال گذشته و با توجه به افزایش آمار ابتلا به بیماری تب دنگی و فوتی‌های ناشی از بیماری در کشورهای همسایه، به‌خصوص همسایگان شرقی ایران انتظار آن را داشتیم که امسال موارد ابتلای به این بیماری را در کشور داشته باشیم، اما به تمامی هموطنان عزیزمان این اطمینان خاطر را می‌دهیم که جای هیچگونه نگرانی‌ای نیست و موارد گسترش یافته در چند استان کشور بسیار محدود بوده است.

وی با تاکید بر اینکه از زمان شیوع بیماری تب دنگی تحقیقات گسترده‌ای با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و چند موسسه دیگر  در خصوص شناسایی و کنترل این بیماری صورت پذیرفته است، گفت: خوشبختانه در طی این مدت مشکل خاص و حادی در این خصوص نداشته‌ایم و جای هیچگونه نگرانی‌ای در خصوص شیوع این بیماری در کشور نبوده و نیست.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: در حال حاضر آلوده‌ترین شهر ایران در موضوع بیماری تب دنگی بندر لنگه در هرمزگان بوده، اما تعداد موارد ابتلای این بیماری بیشتر نشده است و گرمای زیاد در این منطقه خود عاملی جهت کاهش تراکم پشه آئدس بوده است.

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، فرشیدی اضافه کرد: در طی این مدت مراقبت‌ها و کنترل‌های مرزی را به‌خوبی داشتیم و باید اشاره کنیم که میزان ورودی‌های مبتلا به تب دنگی به کشور کاهش قابل توجهی به نسبت ماه‌های قبل داشته است و موارد افزایشی‌ای که در ۱۰ روز آخر اردیبهشت ماه بود دیگر تکرار نشد.

وی با ذکر این نکته که تنها یک خطر باقی می‌ماند و آن کاهش دمای همراه با بارندگی‌های فصل پائیز بوده که می‌تواند شروعی برای افزایش مجدد تراکم پشه آئدس باشد، تاکید کرد: این خطر در مناطقی که آلوده به این پشه است بیشتر بوده و به همین جهت برای این مناطق تمهیداتی جهت از بین بردن این پشه‌ها در راستای عدم ابتلای مردم به بیماری تب دنگی صورت پذیرفته است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: از مردم می‌خواهیم که در صورت مشاهده هرنوع علائم مشکوک به تب دنگی همچون بلافاصله به پزشک مراجعه کنند تا که ضمن درمان به‌موقع، جلوی زمینه‌های انتقال بیماری به دیگران گرفته شود.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir