محبوبیت قهوه در جهان و ایران باعث شده که برندهای بسیاری انواع قهوه را روانه بازار کنند و به همین خاطر، انتخاب قهوهای که هم خوشطعم و هم باکیفیت باشد، در میان تنوع محصولات تجاری موجود در بازار میتواند امری چالشبرانگیز باشد. بسیاری از بستههای قهوه که امروزه در فروشگاهها مشاهده میکنیم، بعضا کیفیت لازم برای مصرف را ندارند و حتی عدم آگاهی کافیِ مصرفکننده از نشانههای یک قهوه باکیفیت، باعث شده که ناخواسته سراغ قهوههایی با طعم و کیفیت پایین مانند قهوههای تجاری برود. به همین خاطر، در این مقاله تصمیم گرفتیم تا ابتدا به بررسی معایب قهوههای تجاری موجود در بازار بپردازیم و سپس به نشانههای یک قهوه باکیفیت و چگونگی انتخاب آن اشاره خواهیم کرد.
معایب قهوههای تجاری موجود در بازار
بسیاری از قهوههایی که این روزها در قفسه فروشگاهها مشاهده میکنیم، قهوه تجاری هستند. بسیاری از قهوههای تجاری با روشهای نامناسب فرآوری تهیه میشوند و حتی در تهیه آنها از مواد افزودنی نیز استفاده میشود، که نه تنها باعث از بین رفتن طعم و عطر قهوههای اصیل شده است، بلکه باعث شده که مصرفکننده قهوهای با کیفیت بسیار پایین تهیه و نوش جان کند. در ادامه به برخی از مهمترین معایب این قهوهها میپردازیم تا به شما کمک کنیم در خرید قهوه اسپرسو دقت بیشتری به خرج دهید.
۱- کیفیت پایین دانههای قهوه
بسیاری از قهوههای تجاری از دانههایی با کیفیت پایین تهیه میشوند که تأثیر مستقیمی روی طعم و عطر قهوه دارند. این دانهها، اغلب از مزارعی برداشت میشوند که شرایط ایدهآل برای کشت را ندارند و محصول نهایی در این مزارع، کیفیت مناسب را نخواهد داشت. این دانهها معمولا طعم تلخ و نامطبوعی دارند، که تجربه نوشیدن قهوه برای مصرفکننده را به تجربهای تلخ تبدیل میکنند.
۲- استفاده از دانههای کهنه و معیوب
یکی از مشکلات شایع در قهوههای تجاری، استفاده از دانههای کهنه و معیوب در فرآوری قهوه است. قهوه تازه، طعم و عطر منحصر به فردی دارد، اما زمانی که همین دانه کهنه میشود، نه تنها عطر و طعم خود را از دست میدهند، بلکه طعم مانده و ترشی نیز پیدا میکند. این موضوع به ویژه در برندهای ارزانتر قهوههای تجاری دیده میشود و معمولا این به دلیل عدم نظارت بر دانههای انتخابی و تازگی آنها است.
۳- روشهای فرآوری نامناسب
مطمئنا روش فرآوری دانههای قهوه، نقش بسیار مهمی در طعم نهایی آن دارد. برخی از تولیدکنندگان قهوه تجاری از روشهای فرآوری سریع و غیراصولی استفاده میکنند که تمام این روشها به دانههای قهوه آسیب میزنند و در نهایت کیفیت قهوه کاهش پیدا میکند. انتخاب روش فرآوری نادرست میتواند باعث خشک شدن بیش از حد دانههای قهوه و تلخ و نامطلوب شدن طعم آنها شود.
۴- استفاده از افزودنیهای مصنوعی
یکی دیگر از معایب قهوههای تجاری موجود در بازار، استفاده از افزودنیهای مصنوعی است. با توجه به عدم انتخاب دانههای باکیفیت و همچنین روش مناسب برای فرآوری قهوه، بعضا برخی تولیدکنندگان قهوه سراغ این مواد افزودنی میروند تا بتوانند تلخی و کیفیت پایین قهوه را پوشش دهند، اما در واقع این مواد میتوانند روی سلامت مصرفکننده تأثیر منفی داشته باشند. برخی از این افزودنیها، حتی میتوانند طعم طبیعی قهوه را تحت تأثیر قرار داده و آن را تغییر دهند.
آیا قهوه برای شما مفید است؟ قهوه چه خواصی دارد؟ آیا با حذف کافئین قهوه همچنان برای شما مفید است؟ برای یافتن جواب این سوالات میتوانید ویدئو زیر را مشاهده کنید
چگونه یک قهوه باکیفیت انتخاب کنیم؟
اکنون که با معایب قهوههای تجاری آشنا شدیم، زمان آن رسیده که از نحوه انتخاب قهوه باکیفیت باخبر شویم. در ادامه به بررسی ویژگیهای مهم یک قهوه باکیفیت میپردازیم که به شما در انتخاب درست کمک خواهند کرد.
۱- نوع دانههای قهوه (عربیکا یا روبوستا)
یکی از مهمترین نشانههای یک قهوه باکیفیت، نوع دانهای است که برای تولید آن استفاده میشود. دو نوع اصلی دانههای قهوه، عربیکا و روبوستا هستند. قهوههای تهیه شده از دانههای ۱۰۰٪ عربیکا عموماً طعمی ملایمتر، شیرینتر و پیچیدهتر دارند. با توجه به اینکه دانههای عربیکا روش کشت و فرآوری خاصی دارند و معمولا در ارتفاعات بالاتر رشد میکنند، بنابراین کیفیت طعمی بالاتری نسبت به دانههای روبوستا دارند که عموما در ارتفاعات پایینتر کاشت میشوند و طعم تلختری دارند.
۲- روش برشته کردن (رست قهوه)
برشته کردن یا رست قهوه بهطور مستقیم بر روی طعم نهایی تأثیر میگذارد. قهوههای باکیفیت، معمولا بهطور دقیق و طی فرآیندی کنترلشده رست میشوند. اگر دانهها بیش از حد برشته شوند، احتمال اینکه طعم آنها تلخ شود و بسوزند، بسیار زیاد است و اگر به اندازه کافی برشته نشوند، طعم قهوه را نمیتوان بهطور کامل در آن احساس کرد. بهترین قهوهها، دانههایی با درجهی رست متعادل دارند که تمامی طعم یادها و عطر دانههای قهوه در آن حفظ میشود.
۳- تازگی دانهها
یکی از مهمترین عوامل در انتخاب قهوه باکیفیت، تازگی دانهها است. قهوههای تازه آسیاب شده، بهترین طعم و عطر را دارند. تاریخ برشته شدن دانههای قهوه نیز از اهمیت بالایی در شناسایی قهوه باکیفیت دارد و حتما باید آن را روی بسته قهوه بررسی کنید و هرچه این تاریخ بهروزتر باشد، قهوه تازهتر و خوشطعمتر خواهد بود. توجه به تاریخ مصرف و برشته شدن، میتواند به شما در انتخاب یک قهوه باکیفیت کمک کند.
۴- منبع و محل تولید دانهها
قهوههای باکیفیت معمولا در مناطق خاصی در جهان تهیه میشوند که با توجه به شرایط آب و هوایی خاص و زمینهای حاصلخیز، کیفیت بالاتری نیز به دیگر دانههای قهوه دارند. مناطقی مانند اتیوپی، کلمبیا، یمن و کنیا به عنوان مهد تولید قهوههای باکیفیت شناخته میشوند. قهوهای که روی بستهی آن محل تولید به دقت مشخص شده باشد، میتواند در دسته قهوههای باکیفیت قرار بگیرد.
۵- عدم وجود دانههای معیوب در قهوه
دانههای معیوب در قهوه از نظر اندازه، رنگ و ظاهر با دانههای سالم تفاوت دارند و وجود آنها در فرآوری قهوه، میتواند به شدت بر طعم و کیفیت نهایی قهوه تأثیر بگذارند. این دانهها ممکن است طعم تلخی، ترشی یا بوی نامطبوع به قهوه اضافه کنند و همین میتواند کیفیت قهوه را بسیار کاهش دهد. حذف دانههای معیوب در فرآیند تولید قهوه بسیار مهم است و به همین خاطر، در زمان انتخاب و خرید قهوه حتما به این مورد توجه کنید.
خرید قهوههای باکیفیت از قهوه تلنت
انتخاب یک قهوه باکیفیت میتواند تجربه نوشیدن یک فنجان قهوه را از این رو به آن رو کند. با توجه به مواردی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، میتوانید قهوهای انتخاب کنید که طعم و عطری عالی داشته باشد و تجربهای لذتبخش از نوشیدن قهوه فراهم کند. همچنین توصیه میشود از قهوههایی که فرآوری سالم و استاندارد دارند و از دانههای تازه تهیه شدهاند استفاده کنید، تا از بهترین کیفیت و طعم بهرهمند شوید.
قهوه تلنت به عنوان یکی از تولیدکنندگان پیشرو در تولید قهوههای تخصصی، میتواند انتخاب و منبع مناسب شما برای خرید قهوهی تهیه شده از دانههای باکیفیت باشد. قهوه تلنت با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا، تضمین میکند که هر فنجان قهوه تجربهای لذتبخش برای مصرفکننده باشد. علاوه بر امکان خرید قهوههای تخصصی، امکان خرید محصولات دیگری مانند خرید قهوه اسپرسو بدون کافئین نیز در قهوه تلنت وجود دارند که تنوع بیشتری به سبد خرید مشتریان اضافه میکند. برخی مزایای خرید قهوه از قهوه تلنت به شرح زیر هستند:
- استفاده از دانههای تازه و باکیفیت: قهوه تلنت از دانههای تازه و مرغوب در تهیه انواع قهوه استفاده میکند و همین موضوع، طعم و عطر قهوههای تولید شده توسط این برند را در بالاترین سطح قرار داده است.
- فرآوری با تکنولوژی پیشرفته: قهوه تلنت در تولید انواع قهوه، از تجهیزات مدرن استفاده میکند تا کیفیت محصولات خود را در هر مرحله از فرآوری قهوه حفظ کند.
- تنوع محصولات: علاوه بر قهوههای تخصصی، محصولات جانبی مانند هاتچاکلت و چای ماسالا نیز با بالاترین کیفیت توسط قهوه تلنت عرضه میشوند.
- پایبندی به استانداردهای بینالمللی: تعهد به ارائه محصولاتی با کیفیت بالا و استاندارد، از مهمترین اصول کاری قهوه تلنت است.
- خلق تجربهای لذتبخش: تمرکز بر ایجاد تجربهای مطلوب، پایدار و منحصر به فرد برای مصرفکنندگان، از مهمترین اهداف قهوه تلنت است.
- تهیه قهوه از یک منبع ثابت: برای اینکه مصرفکننده تجربهای پایدار از خرید قهوه داشته باشند و پس از هر بار خرید قهوه تغییری در مزه و کیفیت آن احساس نکند، تمام دانههای قهوه در قهوه تلنت از یک منبع تهیه میشوند.
- استفاده از دستگاه سورتر یا همان دستگاه جداسازی دانههای معیوب قهوه: تمام محصولات قهوه تلنت بدون دیفکت یا همان دانههای معیوب هستند و تمام دانههای معیوب قهوه چه از نظر ظاهری و چه از نظر عیوبی که در قهوه سبز وجود دارند، توسط دستگاه سورتر جدا میشوند.
- بالاترین کیفیت در بستهبندی: بستهبندی محصولات قهوه تلنت تمام استانداردهای لازم برای نگهداری طولانی مدت از قهوه را دارد. بستهبندی محصولات قهوه تلنت به این گونه طراحی شده است، که به هیچ عنوان در معرض نور و هوا نیست و گاز دی اکسید کربنِ تولیدشده در زمان رست قهوه، از سوپاپ روی بستهبندی محصولات خارج میشود. به این ترتیب، قهوه اکسیده و کهنه نخواهد شد و در واقع اکسیژن وارد بسته قهوه نمیشود.
در نهایت باید عنوان کرد که قهوه تلنت همیشه به دنبال تولید محصول باکیفیت و پایدار برای مصرفکنندهی قهوه بوده و مواردی مانند رست پایدار در قهوه و پایبندی به استانداردهای بینالمللی، باعث شدهاند تا مصرفکننده، قهوهای باکیفیت از قهوه تلنت تهیه کند و حتی پس از بارها استفاده از این قهوهها، تغییری در مزه و کیفیت محصول حس نکند.
رپورتاژ / ۳۵۳۷۰۹
source