14 آبان 1403 ساعت 10:21
جشن هالووین یکی از رویدادهای مهم برای مسیحیان سراسر جهان و خصوصا غرب است. آیا برگزاری هالووز ایونینگ در ایران ممنوع است؟
فرهنگ غرب همواره با فرهنگ اسلامی در تضاد بوده و علمای بزرگ از دیرباز بر این باور بودهاند که باید تمام قد جلوی آن ایستاد. هر کشوری دارای فرهنگ خاص خود است و دولتها و زعمای آن سعی میکنند که محدودیتهایی برای واردات فرهنگ کشورهای دیگر اعمال کنند.
هالووین یا هالووز ایونینگ، شب بزرگداشت قدیسان، شهدای راه مسیحیت و دیگر ایمان آورندگان است و در ایران این جشن بزرگ را با تصویری ترسناک از کدو حلواییهای دارای چشم و دهان میشناسیم. یکی از جلوههای تضاد آشکار اسلام با دنیای غرب، برگزاری همین جشن بزرگ است. برای آشنایی بیشتر با برگزاری
ممنوعیت برگزاری مراسم هالووین در ایران
به طور کلی اسلام با هر مراسم یا رویدادی که مخالف با ارزشهایش باشد، مخالفت کرده و تقلید از چنین مراسمهایی را دور از شأن فرهنگ غنی اسلام دانسته است. حتی برگزاری هالووین در مکانهای عمومی و فروش محصولاتی که به نحوی با این جشن در ارتباط هستند، ممنوع شده است.
دلایل فرهنگی، مذهبی و اجتماعی نه تنها در ایران، بلکه در سایر کشورهای مسلمان منجر به ایجاد محدودیت شده و اغلب آنها باور دارند که هالووین با ارزشهای آنها مخالف و ناسازگار است. در ادامه این مطلب به معرفی کشورهایی میپردازیم که با برگزاری این مراسم مخالف هستند.
10. عراق
دولت عراق با برگزاری هالووین به شدت مخالف بوده و به علت محدودیتهای مذهبی و امنیتی، برپایی آن را ممنوع اعلام کرده است.
9. مصر
کشور بعدی که ممنوعیت برگزاری هالووین را در محیطهای عمومی اعمال کرده، مصر است. آنها معتقدند که به علت باورهای مذهبی و فرهنگی، جشن هالووز ایونینگ مغایر با ارزشهای اجتماع و ناسازگار با جامعه است.
8. مالزی
یکی از کشورهایی که قوانین سختگیرانهای برای برگزاری هالووین تصویب کرده، مالزی است. مقامات مذهبی و اسلامی این کشور بر این باورند که نباید اجازه برپایی چنین جشنی را در محیطهای عمومی و مدارس داد. آنها همچنین به مسلمانان توصیه میکنند که نباید در چنین جشنهایی که ریشه غرب گرایانه دارند، شرکت کنند.
7. هند
در کشور پرجمعیت هند، جشن هالووین به کلی ممنوع نیست، اما از آنجایی که این مراسم با باورهای محلی مردم ناسازگار بوده و در تضاد است، مورد استقبال قرار نگرفته است. با این اوصاف در مناطق شهری و پرجمعیت و جوامع بینالمللی، شاهد برگزاری این جشن هستیم.
6. پاکستان
پاکستان هم به علت داشتن مسلمانان بسیار، فرهنگ متضاد با غرب دارد و به همین خاطر جشن هالووین را مغایر با مذهب و فرهنگ خود میداند. برپایی این جشن در مدارس، دانشگاهها و مکانهای عمومی ممنوع اعلام شده و حتی بعضی از مقامات کشور با برگزاری آن به شدت مخالفت میکنند.
5. اردن
محدودیتهای شدیدی برای برگزاری جشن هالووین در اردن اعمال شده و حاکمان این کشور معتقدند که چنین مراسمهایی مخالف با ارزشهای اسلامی و عربی است. نه تنها هالووین، بلکه سایر جشنهایی که نیاز به پوشیدن لباسهای خاص و آداب و رسوم غرب دارند، ممنوع خواهد بود.
4. روسیه
شاید با خودتان فکر کنید که روسیه کشوری مسلمان نیست و هالووین در آنجا آزاد است، اما بد نیست بدانید که کلیسای ارتدکس در خصوص این جشن نگرش مثبتی ندارد و معتقد است که با باورهای مذهبی و فرهنگ سنتی مغایر خواهد بود. بعضی از مدارس در روسیه مجاز به برگزاری هالووز ایونینگ نیستند و این ممنوعیت در مکانهایی که کودکان و نوجوانان حضور دارند، سختگیرانهتر است.
3. چین
گرچه دولت چین مقررات یا محدودیتهایی برای برگزاری جشن هالووین اعمال نکرده، اما این مراسم به علت دلایل فرهنگی مورد استقبال دولت قرار نگرفته است. مقامات این کشور به جای هالووین، اجازه برپایی جشنهایی مثل فستیوال ارواح گرسنه به مردم میدهند. به هر حال برپایی این جشن غربی در چین محدود است.
2. ایران
در ایران هم جشن هالووین مخالف با ارزشهای مذهبی و فرهنگی بوده و یک مراسم غربی و غیراسلامی تلقی میشود. برپایی این رویداد و فروش محصولات مرتبط آن در فروشگاههای سطح شهر ممنوع است، ولی با این حال همچنان شاهد جشنهای هالووین خصوصی در بعضی از نقاط کشورمان هستیم.
1. عربستان سعودی
در عربستان سعودی کمیته امر به معروف و نهی از منکر تلاش میکند تا برگزاری هر گونه جشن مرتبط با هالووین را ممنوع کند، چرا که آنها معتقدند این مراسم یک رویداد غیراسلامی است و مغایر با ارزشهای فرهنگ عرب است. با این حال شاهد برگزاری جشنهای خصوصی و به دور از چشم پلیس هستیم.
source