حیدر سلیمانی کارشناس داوری در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره قضاوت سعد الله گل مرادی داور تاجیکستانی در بازی تیم ملی ایران برابر تیم ملی کره شمالی در مرحله نهایی مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ اظهار کرد: داور مسابقه یکی، دو اشتباه کوچک داشت، اما در کل اشتباه  تاثیرگذاری در این بازی مشاهده نکردیم. گل مرادی داور جوانی است، اما‌ ای اف سی این داور را برای این بازی انتخاب کرد تا تجربه کسب کند.

او افزود: به هر حال اخطار‌هایی که داور تاجیکی داد درست بودند. البته نیمه اول در دقایق پایانی می‌توانست یک اخطار به مهاجم کره شمالی بدهد آنجا که بیرانوند به طور کامل توپ را در اختیار گرفت و با تکلش خطایی بر روی دروازه بان تیم ملی کشورمان مرتکب شد. در نیمه دوم به محض اینکه بازی در نیمه دوم شروع شد توپی به دست علی نعمتی در محوطه جریمه برخورد کرد که بازیکنان کره شمالی اعتقاد داشتند که پنالتی رخ داده است، اما با توجه به اینکه دست در امتداد بدن نعمتی بود و فضایی را اشغال نکرده بود نمی‌توانست خطای هند محسوب شود. داور مسابقه به VAR مراجعه کرد و کمک داور ویدیویی هم نظر گل مرادی را تایید کرد. به این صورت برخورد توپ به دست خطای هند محسوب نمی‌شود.

سلیمانی گفت: اخراج شجاع خلیل زاده در این بازی به طور کامل درست بود، چون در واقع این طور خطا‌ها جلوگیری از موقعیت آشکار گل است و داور به درستی اعلام خطا کرد و  هم به شجاع خلیل زاده کارت قرمز داد. به نظرم خلیل زاده  در این صحنه می‌توانست با تجربه‌تر عمل کند، چون مدافع میدان دیده است باید بادرایت‌تر عمل می‌کرد. وقتی تیم ملی جلو است، خلیل زاده نباید با این خطا و اخراج،  تیم را  تحت فشار قرار می‌داد. فکر می‌کنم  مهاجم کره‌ای گلزن نبود و اگر  خطایی صورت نمی‌گرفت و  او ادامه می‌داد، نمی‌توانست گل بزند. اگر هم این بازیکن گل هم می‌زد شاید تیم ملی کشورمان ۲ گل دیگر هم می‌زد، اما ۱۱ نفره بودیم.

کارشناس داوری بیان کرد: ضربه پنالتی که به نفع مهدی طارمی گرفته شد، درست بود. اگر VAR این پنالتی را نمی‌گرفت هرگز داور مسابقه خطا و پنالتی را اعلام نمی‌کرد، چون دفعه اول همه فکر می‌کردند طارمی به اصطلاح شبیه سازی کرده و می‌خواهد از داور پنالتی بگیرد، اما بازیکن  شماره ۶ کره شمالی هم با پا روی پای طارمی را لگد کرد و هم با دست هل داد و این بازیکن در داخل محوطه جریمه سرنگون شد و خطایی که VAR  گرفت و همه صحنه‌ها را نشان داد و بینندگان  متوجه شدند که این خطا به درستی از کمک داور ویدیویی گرفته شد. تفاوت VAR آنجا با ایران اینجا مشخص می‌شود که از زوایای مختلف این خطا نشان داده شد و همه فهمیدند که این خطا بوده است.

او در پایان گفت:  اصلا آنچه که در ایران هست ویدیو چک است و VAR نیست، چون تصاویر تلویزیونی دارد بازپخش می‌شود، اما تصاویر دوربین‌های VAR در این بازی با زوایای مختلف نشان داده شد. اگر ما هم ۴ دوربین مختص  وی‌ای آر را داشته باشیم به طور حتم می‌توانیم  به اصطلاح تصاویر بهتر و باکیفیت تری برای داور مسابقه ارسال کنیم تا تصمیم بهتری بگیرد. در کل قضاوت داوری مطلوب بود و اشتباه تاثیرگذاری نداشت که در نتیجه بازی موثر باشد. 

خبرنگار: مریم طایفه 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir