فصل اقتصاد – معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس، کاهش ریسکهای سیستماتیک، افزایش نرخ نیما، کاهش نرخ سود و در نظرگرفتن منافع بنگاهها در بودجه را ناشی از 3 عامل افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات ذکر کرد.
به گزارش فصل اقتصاد، رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگویی رادیویی به تشریح دلایل افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه در روزهای اخیر پرداخت که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
* به گفته ریاست سازمان بورس افزایش قیمت سهام و حجم معاملات نشانه خوبی از خوشبینی فعالان بازار به رویدادهای پیشرو است. علت این اتفاق چیست و پیشبینیها برای آینده چگونه است؟
در روزهای اخیر شاهد افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات بودیم و این به 3 عامل مختلف بستگی دارد؛ اول اینکه ریسکهای سیستماتیک مانند شرایط منطقهای تا حد قابل توجهی کاهش داشته و عدم اطمینانها در بازار رو به کاهش است. عامل دوم به عوامل بنیادی ارتباط دارد، بخش اول مربوط به نرخ سود است که با همکاری دو جانبه میان سازمان بورس و بانک مرکزی جمعبندی و سیاستگذاریهای خوبی در حال انجام است و این نرخ سود تا سطح قابل ملاحظهای کاهش خواهد داشت. بخش دوم، مربوط به سودآوری شرکتها است که به متغیرهای تاثیرگذاری بازمیگردد که بانک مرکزی در آن دخیل است، به عنوان مثال، افزایش نرخ نیما در صورتهای مالی شرکتها به خوبی قابل مشاهده است. عامل سوم، در ارتباط با متغیرهای بودجهای مانند درنظر داشتن منافع بنگاههای تولیدی در بودجه بوده که مذاکرات و جلسات تاثیرگذار و خوبی بین سازمان و دولت و مجلس انجام شده است.
* سیاستهای خارجی تا چه حد بر روی بازار اثر مستقیم داشته و چشمانداز مثبتی برای بازار ایجاد میکند؟
قطعا این سیاستها انتظارات بازار را شکل میدهد و بازار این انتظار را دارد که روابط خارجی و تسهیل در صادرات راحتتر شرکتها اتفاق بیفتد.
* اثر سیاست خارجی بر بازار چیست؟
سیاستهای خارجی اثر بلند مدتی بر بازار سرمایه دارد به طوری که این موضوع چشمانداز بازار را میسازد.
* عرضههای اولیه نیمه اول سال نه تنها سود نداشته بلکه شرکتها متضرر نیز شده و افت قیمت داشتهاند، باتوجه به اینکه لیستی از عرضههای اولیه از سوی بورس و فرابورس آماده شده، چه تضمینی برای سودآوری وجود دارد؟
تعداد شرکتهای پایدار، انگشت شمار است اما معمولا در ماههای ابتدایی از بازدهی خوبی برخوردار بودهاند. نکته مهمی که مطرح میشود این است که حضور شرکتهای با ثبات میتواند به بازار قوام دهد و حتی میتواند چشمانداز خوبی به بازار دهد. این درحالی است که به شرکت بورس و فرابورس هم تاکید کردهایم که شرکتهایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در لیست خود قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.
انتهای پیام/
source