به نظر میرسد گجت جدید بعدی اپل یک ایرپاد مجهز به دوربین و هوش مصنوعی باشد که قادر به پایش سلامت نیز خواهد بود. این دستگاه چه زمانی به بازار خواهد آمد؟
تیم کوک، مدیر عامل اپل بهتازگی در مصاحبهای جذاب با پایگاه Wired شرکت کرده و در آن از برنامههای کمپانی متبوعش برای آینده نزدیک صحبت کرده است. پایش سلامت، محوریت برنامههای کوتاهمدت اپل برای آینده را تشکیل داده و ایرپادهای اپل که بهتازگی قابلیت تبدیل شدن به سمعک را نیز به دست آوردهاند، مهمترین دستگاههای این کمپانی در برنامه جدیدشان به شمار میروند. در همین زمینه بلومبرگ بهتازگی گزارش داده که ایرپاد جدید اپل قرار است به دوربین و حسگرهای پایش سلامت مجهز باشد.
در گذشته البته خبرهایی مبنی بر معرفی ایرپادهای مجهز به دوریبن از سوی اپل منتشر شده بود. با این وجود به نظر میرسد پروژه توسعه این دستگاه مدتیست که متوقف شده. در عین حال گسترش انفجاری هوش مصنوعی و گجتهای مبتنی بر این فناوری باعث شدهاند که ساخت این ایرپاد جذاب و پرپتانسیل و دیگر گجتهای مشابه از سوی اپل به جریان بیفتد.
ایرپاد جدید اپل مجهز به دوربین و سنسورهای سلامتی در دست توسعه است
بلومبرگ در گزارش خود به سرمایهگذاری اپل روی پلتفرم هوش مصنوعی Apple Intelligence اشاره میکند و آن را دلیل اصلی احیای مجدد پروژههایی مانند ایرپاد دارای دوربین میداند. در عین حال بلومبرگ همچنین معتقد است که توسعه این ایرباد همچنان به چندین سال زمان نیاز داشته و نمیتوان انتظار داشت در آینده نزدیک شاهد معرفی این گجتها باشیم.
در عین حال علیرغم این علاقمندی اپل به ایده ساخت ایربادهای دارای دوربین، این کمپانی کوپرتینویی اولین برندی نیست که به توسعه چنین دستگاهی میپردازد و حتی ممکن است رقابت توسعه هدفونهای دارای دوربین را به دیگر کمپانی بزرگ فعال در حوزه پوشیدنیها و هوش مصنوعی، یعنی متا واگذار کند.
به گزارش The Information، کمپانی متا نیز در حال حاضر توسعه ایربادهایی دارای دوربین را در دستور کار خود قرار داده و با کد رمز CameraBuds مشغول ساخت آن است. عملکرد این دستگاه متا تا حد زیادی به هوش مصنوعی وابسته بوده و با استفاده از AI کاربریهایی مثل ترجمه متون و مکالمات و شناسایی اشیاء را انجام میدهد. این کمپانی مشهور، تحت مدیریت مارک زاکربرگ تا کنون دستگاههای پوشیدنی هوشمند متعددی را توسعه داده است.
مدتی پیش، عینکهای هوشمند ری بن متا به قابلیتهای جدیدی مجهز شده و امکان ترجمه ریلتایم از طریق هوش مصنوعی و شناسایی آنی متون از طریق Shazam را به دست آورد. در این زمینه، متا ایده Live AI را در دست اجرا دارد که قادر به شناسایی اجسام حاضر در دنیا بهطور ریلتایم بوده و درک عمیقی از سوژههای اطراف دارد.
اپل نیز البته ایدههای منحصربفردی برای استفاده از چنین قابلیتهایی در گجتهای خود دارد. برای مثال، Visual Intelligence قابلیت فوقالعادهای مبتنی بر AI است که کاربر در آن با گرفتن دوربین به سمت سوژههای مد نظرش فعالیتهایی چون ترجمه، دریافت اطلاعات از سوژههای محیط و دیگر موارد را جستجو کرده و اطلاعات گستردهای در خصوص آنها دریافت میکند.
ایربادهای مجهز به حسگرهای سلامتی اپل چگونه کار میکنند؟
بهجز دوربین که اپل با جدیت دنبال اضافه کردن آن به ایرپاد است، این کمپانی همچنین در صدد افزودن حسگرهای مختلف به این ایربادهاست و برنامههایی نیز برای این کار دارد. مهمترین اولویت اپل در این حوزه افزودن حسگرهای ضربان قلب است. با این وجود کوپرتینوییها امیدوارند که در ادامه بتوانند قابلیتهای دیگری مثل امکان سنجش دما یا پایش سلامتی و فعالیتهای ورزشی را نیز به ایرباد خود اضافه کنند.
اپل البته در این حوزه نیز طلایهدار نبوده و ایرپادهای جدید این کمپانی نخستین محصولاتی نیستند که به این امکانات مجهزند. برای مثال، محصولاتی مثل سنهایزر مومنتوم اسپرت یا انکر Soundcore Liberty 4 دستگاههایی هستند که هماکنون قادر به پایش ضربان قلب هستند؛ هرچند که دقت اندازهگیری آنها مورد بحث قرار دارد.
این حوزه البته هماکنون بهطور فعال تحت پژوهش و بررسیهای علمی دانشگاهی قرار دارد. برای مثال، در سال 2009 در همایشی در خصوص پردازشهای پوشیدنی، بخش علوم و فناوریهای پوشیدنی دانشگاههای هاروارد و MIT دستگاهی تحت عنوان Heartphone را معرفی کرد که از تعبیه حسگرهای «تغییر حجمسنجی نوری» یا PPG در داخل ایربادها تشکیل شده بود. این دستگاه دقت اندازهگیری بسیار بالایی داشت و در تستهای انجامشده خطایی تنها 0.63 درصدی ارائه میکرد.
از سوی دیگر، پژوهش دیگری در MIT نیز حسگرهای دیگری را درون ایربادها تعبیه کرده و از طریق آن قادر به سنجش ضربان قلب و تغییرات میزان تپش قلب بود و عملکرد دقیقی هم ارائه میکرد.
در حال حاضر اپل بهعنوان یکی از تاثیرگذارترین نامها در حوزه گجتهای پوشیدنی در دنیا به شمار میرود و به همین دلیل انتظار میرود بهترین روش برای تعبیه دوربین، هوش مصنوعی و حسگرهای مختلف در ایربادهای خود را پیدا کند. با این وجود کوپرتینوییها در گذشته نیز ثابت کردهاند که برای تولید و رونمایی محصولات جدیدشان هرگز عجله نمیکنند و زمان زیادی را به توسعه آنها اختصاص میدهند.
بر همین اساس به نظر میرسد برای معرفی این گجتهای جذاب و کاربردی اپل باید همچنان چند سالی منتظر ماند.
source