شفقنا زندگی – چرا باید از خود دفاع کنیم و به نحوی وکیل مدافع خود در هر شرایطی باشیم؟ با دفاع از خود به ارزش های خود، وجود خود و بودن مان پی می بریم. به خود احترام می گذاریم و بی احترامی از سوی دیگران را برنمی تابیم.

به گزارش شفقنا زندگی به نقل از سواد زندگی؛ توسعه توانمندی‌های فردی؛ مریم طرزی دفاع از خود مهارتی است که می توان آن را آموخت و تمرین کرد. چناچه مهارت های دفاع از خود را بیاموزیم، زندگی مان مشخصا متحول می شود. این تحول در بخش های بسیاری از زندگی تاثیر خود را نشان می دهد.

اهمیت دفاع از خود

چرا باید به خاطر خودمان به پاخیزیم؟ از خود دفاع کنیم و به نحوی وکیل مدافع خود در هر شرایطی باشیم؟
در زیر به اختصار به برخی از مهمترین عللی اشاره می کنیم که روانشناسان و روان درمانگران بر آنها متفق القولند که ارزشش را دارد که به خاطر خودمان بجنگیم و از خود دفاع کنیم.

دلایل اهمیت دفاع از خود

به ما قدرت می دهد: دفاع از خود به ما قدرت می دهد تا چالش های زنگی را برتابیم و اطمینان حاصل کنیم که نیازهای مان برآورده می شوند. .

احترام را تقویت می کند: وقتی به خود احترام می گذاریم و حرمت خود، باورها، کلام و شخصیت مان را نگه می داریم، به دیگران می آموزیم که آنها نیز باید نسبت به ما توجه و احترام قائل باشند.

ارتباطات را بهبود می بخشد: حمایت از خود ما را ملزم می کند که نیازهای خود را به وضوح و قاطعانه بیان کنیم، به طوری که هیچ شک یا سردرگمی در مورد خواسته های ما وجود نداشته باشد.

مرزهای سالم را ترسیم می کند:  وقتی قدرت دفاع از خود را داشته باشیم، برای دیگران در ارتباط شان با ما حد و مرزهایی تعیین می کنیم و آنها را ملزم به رعایت این مرزها می کنیم.

اعتماد به نفس را افزایش می دهد: وقتی با کلام مان، رفتارمان و بدن مان از خود دفاع می کنیم، عزت نفس و اعتماد به نفس مان افزایش پیدا می کند.

از عصبانیت جلوگیری می کند: وقتی نمی توانیم از خود دفاع کنیم، نادیده گرفتن نیازها و نظرات ما طبیعی جلوه می کند، و همین سبب ساز ناامیدی و رنجش است.

استرس را کاهش می‌دهد: وقتی دیگران نیازهای ما را نادیده می‌گیرند، اغلب مجبور می‌شویم برای برآورده کردن آنها بیشتر تلاش کنیم، که می‌تواند سخت و استرس‌زا باشد.

تقویت اعتماد به نفس با قدرت دفاع از خود

روانکاوها و روان درمانگرها بر این باورند که تقویت و ایجاد اعتماد به نفس از مهمترین پیامدهای دارا بودن قدرت دفاع از خود است.

ما می دانیم که صحبت کردن به نفع خود و به نوعی وکیل مدافع به حق خود بودن همیشه کار ساده ای نیست. ایجاد اعتماد به نفس برای دفاع از خود، گامی حیاتی به سوی توانمندسازی و قاطعیت شخصی است.

ایستادگی نکردن به نفع خو و برای خود به مردم اجازه می دهد از انفعال ما سوء استفاده کنند یا مرزهای ما را نادیده بگیرند.

در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می تواند به شما در ایجاد اعتماد به نفس کمک کند تا بتوانید از خود دفاع کنید.

استراتژِی هایی برای یادگیری مهارت های دفاع از خود

ارزش های خود را بشناسید: با شناخت ارزش و اهمیت نیازها و نظرات خود شروع کنید. به نقاط قوت، دستاوردها و آنچه روی میز می آورید افتخار کنید.

خود را آموزش دهید: هرچه بیشتر در مورد حقوق خود، موقعیتی که در آن قرار دارید یا موضوع مورد نظر خود بدانید، در دفاع از خود اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. به یاد داشته باشید، دانش قدرت است.

موفقیت را تجسم کنید: تصور کنید که با اطمینان از نیازهای خود دفاع می کنید و نتایج مثبت را در نتیجه تصور کنید. تجسم می تواند به کاهش اضطراب شما و ایجاد اعتماد به نفس کمک کند.

قاطعیت را تمرین کنید: بیان افکار و نیازهای خود را به وضوح و آرام تمرین کنید. می توانید با حمایت از خود در موقعیت های کوچکتر و کمتر ترسناک شروع کنید. همانطور که موفقیت را تجربه می کنید، اعتماد به نفس شما افزایش می یابد و مقابله با سناریوهای چالش برانگیزتر را آسان تر می کند.

از خود گفتاری مثبت استفاده کنید: از خود گفتاری مثبت یا جملات تاکیدی استفاده کنید تا به شما کمک کند احساس قوی تر و عمیق تری داشته باشید.

به موفقیت های گذشته فکر کنید: به زمان هایی فکر کنید که با موفقیت از خود دفاع کرده اید. یادآوری این لحظات می تواند توانایی شما را برای انجام مجدد آن تقویت کند.تجربه نعمتی است که شما را مجهزتر و قوی تر می کند.

از شکست‌ها درس بگیرید: اگر همه چیز طبق برنامه پیش نمی‌رود، از تجربه به‌عنوان یک فرصت یادگیری استفاده کنید، نه اینکه آن را موقعیتی شکست‌خورده بدانید.
شکست ها و کسب تجربه از آنها توان رویارویی با چالش ها و موقعیت های مشابه را در ما بالا می بَرد.

تعیین مرزها در روابط

تعیین مرزهای سالم یکی دیگر از جنبه های مهم ایستادن برای خود، و دفاع از خود است. متخصصان معتقدند که این یک عمل مبتنی بر عشق به خود است که مستلزم خودآگاهی، ارتباط واضح و شجاعت است، زیرا اغلب به معنای برآورده نشدن انتظارات دیگران است.

 استراتژیهای تعیین حد و مرزهای سالم در روابط

نیازهای خود را شناسایی کنید: به روابط خود فکر کنید و از خود بپرسید: چه چیزی برای من مهم است؟ از هر رابطه چه نیازی دارم؟

محدودیت‌های خود را بشناسید: به موقعیت‌هایی فکر کنید که باعث می‌شوند احساس ناراحتی کنید یا گیج شوید. در صورت تمایل می توانید آنها را در یک دفترچه یادداشت کنید. این تمرین می تواند به شما کمک کند بفهمید که مرزهای شما در کجا قرار دارند.

با مرزهای خود ارتباط برقرار کنید: برای بیان نیازها و مرزهای خود از زبانی مستقیم، واضح، قاطعانه و محترمانه استفاده کنید. به‌عنوان مثال، به‌جای گفتن «به نظرم خوب است»، بگویید: «ممنون می‌شوم اگر قبل از برنامه‌ریزی برای ما، ابتدا با من مشورت کنید».

ثابت باشید: هنگامی که یک مرز تعیین کردید، ضروری است که محکم بایستید و به آن پایبند باشید. این اهمیت مرز شما را تقویت می کند و به دیگران نشان می دهد که قابل مذاکره نیست.

نه گفتن را تمرین کنید: یاد بگیرید وقتی چیزی به نفع شما نیست نه بگویید. نه گفتن شجاعت می خواهد، اما راهی قدرتمند برای دفاع از خود و ارزش هایتان است.

برای پس زدن آماده باشید: گاهی اوقات، افراد ممکن است وقتی مرزهایی را تعیین می کنید واکنش منفی نشان دهند. محکم بایستید اما آرام باشید و توضیح دهید که این مرزها برای رفاه شما ضروری هستند.

مرزهای خود را در صورت نیاز تنظیم کنید: نیازهای ما تغییر می کند و روابط ما تغییر می کند، بنابراین مرزهای ما نیز باید تغییر کند. در صورت نیاز، مرزهای خود را تنظیم کنید و تغییرات را به وضوح بیان کنید.

تعادل مناسب را پیدا کنید: در حالی که حمایت از خود مهم است، احترام به نیازهای طرف مقابل نیز به همان اندازه مهم است.

تعادل مناسب کلید حفظ روابط سالم و عادلانه است.

مراقب خودمان باشیم!

غلبه بر ترس و اضطراب

ایستادگی برای خود و دفاع از خود می تواند دلهره آور باشد، به خصوص زمانی که ترس شما را عقب نگه می دارد.

در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند بر اضطراب خود غلبه کنید:

ترس های خود را بشناسید: با شناخت و نام گذاری ترس های خود شروع کنید. خواه ترس از طرد شدن، تعارض یا قضاوت شدن باشد، تصدیق این احساسات اولین قدم برای رسیدگی به آنهاست.

افکار منفی را به چالش بکشید: هرگونه خودگویی منفی را که مانع شما می شود به چالش بکشید. به خود یادآوری کنید که شایسته این هستید که با شما با مهربانی و انصاف رفتار شود.

از قبل آماده شوید: اگر موقعیتی پیش می آید که دفاع از خود لازم به نظر می رسد، آماده شدن از قبل مهم و مفید است.

آنچه را که می خواهید بگویید و چگونه می خواهید بگویید را تمرین کنید. داشتن یک ایده روشن از نکات کلیدی می تواند اضطراب شما را کاهش دهد و تمرکز خود را در طول مکالمه آسان تر کند.

آن را یک قدم یک قدم و در طول زمان بردارید: در یک زمان روی یک موقعیت تمرکز کنید. تلاش برای انجام همه کارها به یکباره می تواند استرس زا و طاقت فرسا باشد. با تقسیم آن به مراحل قابل کنترل، می توانید به تدریج اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و اضطراب را کاهش دهید.

نقایص را بپذیرید: بدانید که حمایت از خود لازم نیست کامل باشد. اشکالی ندارد که زمین بخورید یا عصبی شوید. آنچه مهم است این است که شما برای بیان نیازهای خود گام بردارید.

به دنبال حمایت باشید: با دوستان، اعضای خانواده یا یک درمانگر در مورد ترس های خود صحبت کنید.
اشتراک احساسات خود با دیگران اعتماد به نفس و قدرت تان را بیشتر می کند.

روزولت می گوید:«با هر تجربه‌ای که در آن واقعاً متوقف می‌شوید و ترس را در چهره می‌بینید، قدرت، شجاعت و اعتماد به نفس به دست می‌آورید».

مدیریت درگیری ها و موقعیت های دشوار

 

حمایت از خود گاهی می‌تواند منجر به درگیری‌ها یا موقعیت‌های دشوار شود، به‌ویژه اگر مردم به این ایده عادت نداشته باشند که شما از خودتان دفاع کنید.

 استراتژی های پیمایش شرایط دشوار:

آرام بمانید: زمانی که با درگیری مواجه می شوید، نفس عمیق بکشید و سعی کنید تا حد امکان آرام بمانید. کنترل احساسات به شما این امکان را می دهد که به جای واکنش تکانشی، شفاف فکر کنید و متفکرانه پاسخ دهید.

فعالانه گوش کنید: به طرف مقابل فرصت دهید تا افکار و احساسات خود را بیان کند. گوش دادن فعال نشانه احترام است.
با فعالانه گوش دادن تنش کاهش و یافتن زمینه مشترک افزایش می یابد.

از عبارات “من” استفاده کنید: پاسخ های خود را با استفاده از جملات “من” چارچوب بندی کنید تا احساسات و نیازهای خود را بدون سرزنش دیگران بیان کنید.

مرزهای خود را مجدداً مشخص کنید: اگر کسی مرزهای شما را به چالش می کشد، با آرامش دوباره آنها را بیان کنید و توضیح دهید که چرا برای شما مهم هستند.

زمینه های مشترک را پیدا کنید: زمینه های مشترک با طرف مقابل تان را پیدا کنید. شناسایی زمینه های توافق می تواند به ایجاد پایه ای برای یک گفتگوی سازنده کمک کند.

در مورد نیازها مذاکره کنید: مذاکره و گفت و گو را از یاد نبرید. راه حل هایی که برای همه افراد درگیر مفید است، حائز اهمیت است.

به دنبال تفاهم باشید، نه پیروزی: به جای تلاش برای “برنده شدن” در بحث، به موقعیت با هدف درک متقابل فکر کنید.
روی یافتن راه حلی تمرکز کنید که به هر دو طرف احترام بگذارد.

بدانید چه زمانی باید کنار بروید: اگر وضعیت مسموم بود، بهتر است از آن دوری کنید. خردمند باشید و موقعیت ها را درک کنید.

به دنبال میانجیگری یا حمایت باشید: در موقعیت‌های چالش برانگیز، به دنبال کمک از یک شخص ثالث بی‌طرف، مانند یک میانجی یا مشاور، برای تسهیل گفتگو و کمک به شما برای رسیدن به یک راه حل باشید.

 

source

توسط petese.ir