رپرتاژ آگهی – انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان، یکی از تصمیمات مهمی است که متخصصان نقاشی ساختمان (نقاشان ساختمانی) یا صاحبان ملک، در هنگام تغییر دکوراسیون با آن روبهرو خواهند شد. از آنجایی که رنگ یا رنگهای انتخاب شده برای نقاشی ساختمان، تاثیر مستقیمی بر روحیه ساکنین، نمای کلی فضا، جذب مخاطب (در موقعیتهای تجاری) و حتی ارزش ملک دارند بایست با آگاهی و دقت بیشتری آنها را انتخاب کرد.
از سویی دیگر دنیای رنگهای ساختمانی، دنیایی است سراسر تنوع، از تنالیتههای رنگی مختلف گرفته تا انواع رنگهایی که برای نقاشی ساختمان به کار میروند هر یک گوناگونی بسیاری دارند که شناخت آنها میتواند در انتخاب درست و مناسب کمک کننده باشد. برای مثال فردی که میخواهد رنگی را برای نقاشی سرویس بهداشتی انتخاب کند باید بداند که رنگ اپوکسی یک گزینه مناسب برای رنگ آمیزی این فضا خواهد بود.
همچنین شناخت برندهای تولید کننده رنگ نیز نکته دیگری است که به خصوص به نقاشان ساختمانی و متخصصان طراحی داخلی کمک میکند تا با توجه به بودجه و شرایط کارفرمای خود گزینهای مناسب و کاربردیتر را برای اجرا انتخاب نمایند.
گذشته از آنکه شناخت برندهای مطرح برای متخصصان حوزه رنگ یک الزام است، آشنایی با تعدادی از این برندها برای برخی از صاحبان ملک که میخواهند برای تغییر دکوراسیون، خودشان دست به کار شوند نیز کمک کننده خواهند بود. ما در دنیای رنگها با برندهای متعدد ایرانی و خارجی روبهرو هستیم، رنگ نیپون، رنگ الوان، ساندورا، هیراد، سحر، آریا و صدها برند کوچک و بزرگی که هر یک رنگهایی با مشخصات و فرمولاسیونی خاص را ارائه کردهاند.
در این مطلب میخواهیم به طور تخصصی درباره رنگهای مناسب نقاشی ساختمان صحبت کنیم و به طور جزئیتر بررسی کنیم که چه رنگهای برای رنگ آمیزی دیوار و قسمتهای مختلف یک فضا مناسبتر هستند، این رنگهای چه ویژگی و مزایایی با خود به همراه دارند. به علاوه برای آشنایی بیشتر، تعدادی از شرکتهای شناخته شده و با کیفیت در حوزه رنگ را نیز معرفی خواهیم کرد.
انواع رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان
همانطور در ابتدا اشاره شد، رنگهای بسیار متنوعی با فرمولاسیون ویژه در دنیای رنگ و ابزار وجود دارند. هر یک از این رنگها از نظر ترکیبات، دوام، نمای ظاهری، مزایا و معایب، نحوه اجرا و مکان اجرا با یکدیگر متمایز هستند. در ادامه به تعدادی از این رنگها که در نقاشی ساختمان بیشترین کاربرد را دارند میپردازیم.
رنگ پلاستیک:
رنگ پلاستیک یکی از رایجترین و اقتصادیترین انواع رنگ برای نقاشی دیوارهای داخلی است. این نوع از رنگها به دلیل تنوع رنگی بالا و پوششدهی مناسب، برای فضاهای مسکونی و اداری بسیار مناسب هستند.
مزایا: خشک شدن سریع، پوششدهی خوب، تنوع رنگ بالا، قیمت مناسب
معایب: مقاومت پایین در برابر شستشو، تغییر رنگ در طولانیمدت، مناسب برای سطوح صاف
رنگ روغنی:
رنگ روغنی، یک رنگ مناسب و پرکاربرد در نقاشی ساختمان است که به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و رطوبت، برای نقاشی سطوح چوبی، فلزی و قسمتهایی از ساختمان که در معرض سایش زیاد هستند، مانند درها و پنجرهها، مناسب است.
مزایا: مقاومت بالا در برابر سایش و رطوبت، درخشندگی بالا، دوام طولانیمدت
معایب: بوی تند، زمان خشک شدن طولانی، نیاز به حلالهای شیمیایی برای رقیق شدن، محدودیت در تنوع رنگ
رنگ آکریلیک:
بر خلاف رنگ روغنی و رنگ پلاستیک که جزو قدیمیترین رنگها به حساب میآیند، رنگ آکریلیک یک رنگ جدیدتر با ویژگیهای بهروزتر است که هم در عرصه نقاشی ساختمان و هم در زمینههای هنری کاربرد بسیاری دارد.
در رنگهای آکریلیک، معایب رنگهای روغنی و پلاستیک را نخواهیم دید چه بسا در استفاده از این رنگها از ویژگیهایی چون مقاومت بالا در برابر رطوبت و نور خورشید نیز بهرهمند میشویم. رنگهای آکریلیک هم در نقاشی داخلی ساختمان و هم در رنگ نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند چرا که این رنگها بر روی سطوح گچی، سیمانی و بتنی قابلیت اجرا دارند.
مزایا: تنفسپذیری بالا، مقاومت در برابر رطوبت و نور خورشید، دوام بالا، قابلیت شستشو، تنوع رنگ بسیار بالا
معایب: قیمت نسبتاً بالاتر از رنگ پلاستیک
رنگ اپوکسی:
رنگ اپوکسی نمونهای دیگر از رنگهای قابل استفاده در نقاشی ساختمان است که با مشخصات منحصربهفردتر از سایر رنگها برای سطوح به خصوصی قابل اجرا میباشد. این گروه از رنگها به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر مواد شیمیایی، سایش و رطوبت، برای پوشش کف و دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام، کف کارگاهها، پارکینگها و دیگر سطوحی که در معرض مواد شیمیایی قرار دارند، مناسب هستند.
مزایا: مقاومت بسیار بالا در برابر مواد شیمیایی، سایش و رطوبت، دوام طولانیمدت، پوشش یکنواخت
معایب: قیمت بسیار بالا، نیاز به تخصص برای اجرا، بوی تند، زمان خشک شدن طولانی
رنگ بلکا:
بلکا نوعی پوشش دیواری است که از مواد طبیعی مانند الیاف سلولز (پنبه، کاغذ)، رزین سلولزی و سنگهای تزئینی تشکیل شده است. این پوشش با ایجاد یک بافت طبیعی و زیبا بر روی دیوار، ظاهری منحصر به فرد به محیط میبخشد. بلکا به عنوان جایگزینی برای کاغذ دیواری و رنگهای سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایا: بافت طبیعی و زیبا، عایق صدا و حرارت، ضد حساسیت، قابل ترمیم، پایداری بالا
معایب: قیمت بالا، دشواری در اجرا، قابلیت شستشوی محدود، زمانبر، محدودیت در انتخاب رنگ، جمع شدن حشرات در زیر لایه (به دلیل وجود مواد طبیعی)
انتخاب رنگ مناسب برای قسمتهای مختلف ساختمان
دیوارهای داخلی: رنگ پلاستیک و آکریلیک به دلیل تنوع رنگ بالا، سهولت اجرا، بدون بو بودن، معمولا برای دیوارهای داخلی مناسبتر هستند. برای اتاق خوابها و اتاق کودک، رنگهای روشن و آرامشبخش مانند سفید، کرم و آبی کمرنگ پیشنهاد میشود. برای فضاهای پذیرایی، رنگهای گرم و شاداب مانند زرد، نارنجی و قرمز میتوانند انتخاب خوبی باشند.
به طور کلی این رنگها تنوع رنگی بسیار بالایی دارند و میتوانید تنالیته مناسب با دکوراسیون خود را از میان تنوعی که در آنها وجود دارد به راحتی پیدا کنید. رنگ کامپیوتری شیوهای برای ساخت رنگ است که با ۱۶۰۰۰ تنوع رنگی امکان ساخت رنگ آکریلیک و پلاستیک با آن وجود دارد. بنابراین با مشاهده کاتالوگ رنگ کامپیوتری در فروشگاههای عرضه کننده رنگ، میتوانید خاصترین رنگها را با تنالیته دلخواه خود سفارش دهید.
دیوارهای خارجی (رنگ نمای ساختمان): یکی از موارد استفاده از رنگهای آکریلیک، رنگ نمای ساختمان است. در واقع این رنگها به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی، برای دیوارهای خارجی نیز مناسب هستند. از طرفی تنوع رنگی بسیار بالایی که این رنگها دارند، این فرصت را فراهم میکنند تا بهترین و مناسبترین رنگ را برای نمای خارجی ساختمان انتخاب نمایید.
سقف: رنگ سفید باعث بزرگتر و روشنتر نشان دادن فضا میشود. برای سقفهای بلند، رنگهای تیره میتواند فضا را صمیمیتر کند. انتخاب رنگ پلاستیک برای رنگ آمیزی سقف، یک انتخاب رایج، مناسب و اقتصادی است.
در و پنجره: از آنجایی که در و پنجرهها در معرض عوامل محیطی قرار دارند و در اثر رفت و آمد افراد، سریعتر آلوده میشوند باید رنگی قابل شستشو و مقاومتر برای این قسمتها انتخاب شود. در میان انواع رنگ موجود، رنگ روغنی به دلیل مقاومت بالا در برابر سایش و رطوبت، برای در و پنجره، یک انتخاب هوشمندانه و مناسب است.
کف: انتخاب رنگ برای کف ساختمان باید از میان رنگهای تخصصی و بسیار مقاوم انجام شود چرا این قسمت در معرض رفت و آمدهای بسیار و عوامل مختلف قرار داشته بنابراین ضمن آنکه بهتر است مقاومت بالایی داشته باشد باید کاملا قابل شستشو نیز باشد. رنگ اپوکسی بهترین گزینه برای برای کف کارگاهها و پارکینگها است که بعضا برای دیگر فضاهای داخلی مانند دیوار و کف آشپزخانه و سرویس بهداشتی نیز استفاده میشود.
نکات مهم در انتخاب رنگ
- سازگاری با محیط: رنگ انتخابی باید با محیط و سبک دکوراسیون ساختمان هماهنگ باشد.
- نورگیر ساختمان: یکی از نکات مهم در انتخاب رنگ مناسب، در نظر داشتن میزان روشنایی فضاست. در نظر داشته باشید که رنگهای روشن باعث بزرگتر و روشنتر نشان دادن فضاهای کمنور میشوند.
- اندازه فضا: متراژ و اندازه فضا نیز فاکتور مهم دیگری در انتخاب تنالیته رنگی مناسب است. رنگهای تیره باعث کوچکتر نشان دادن فضاهای بزرگ میشوند.
- مقاومت رنگ: با توجه به محل استفاده، رنگ باید مقاومت لازم در برابر سایش، رطوبت و نور خورشید را داشته باشد.
- سلامت و ایمنی: رنگ انتخابی باید فاقد مواد سمی و مضر برای سلامتی باشد.
آشنایی با برندها و مرکز تخصصی خرید رنگ
پس از انتخاب نوع رنگ و تنالیته رنگ، نوبت به خرید رنگ میرسد. برای خرید رنگ باید تولید کنندهای را انتخاب کنید که کاتالوگ رنگی کامل و رنگی با کیفیت ارائه کند. اگر بخواهیم تعدادی از تولید کنندههای برتر حوزه رنگ را معرفی کنیم میتوانیم به رنگ الوان، رنگ نیپون و رنگ ساندورا به عنوان بهترین رنگهای موجود در بازار رنگ و ابزار اشاره کنیم.
اما در پروسه خرید رنگ، انتخاب فروشگاه نیز تاثیر مستقیمی در نتیجهای رضایت بخش دارد. فروشگاه رنگ عتیق به عنوان یک مرجع کامل و تخصصی میتواند یاریگر شما در انتخاب رنگ باشد.
در این فروشگاه بزرگ ضمن آنکه هم بصورت حضوری (در غرب و شرق تهران) و هم بصورت آنلاین میتوانید انواع رنگ و ابزار مناسب خود را تهیه کنید، میتوانید از مشاوره تخصصی کارشناسان با سابقه آن نیز بهرهمند شوید. پس اگر به دنبال یک مرجع کامل، بهروز و متنوع برای خرید رنگ و ابزار هستید همین حالا نشانی atighpaintshop.com را در مرورگر خود جستجو کنید.
source
کلاس یوس