شفقنا زندگی – شماری از کارشناسان، پزشکان و محققان دانشگاه استنفورد درباره تاثیر تغییرات آب و هوایی در زمینه افزایش خطر ابتلا به شماری از بیماری‌های گرمسیری- به خصوص بیماری‌های ناشی از پشه- بحث و صحبت کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از دانشگاه استنفورد؛ در این مطلب این موضوع مورد تاکید قرار گرفته که تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی موجب گسترش بیماری‌هایی مانند تب دنگی و مالاریا و امکان ابتلا به این بیماری‌ها در مکان‌های به مراتب بیشتری- نسبت به گذشته- شده‌اند. در ادامه نیز شماری از اکولوژیست‌ها و کارشناسان بیماری‌های عفونی استنفورد درباره اینکه چگونه جوامع مختلف می‌توانند از خود در برابر این تهدیدات محافظت کنند، بحث کرده‌اند.

تغییر اقلیم به طور چشمگیری در حال تغییر دادن چشم‌انداز بیماری‌های موسوم به عفونی و گرمسیری و به خصوص بیماری‌های منتقله از پشه است. به عبارت بهتر گرم شدن زمین و بالا رفتن میانگین دمایی مناطق مختلف- به خصوص اگر با تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی و هم‌چنین افزایش یا کاهش بارندگی هم‌زمان باشد- باعث گسترش این بیماری‌ها به مکان‌های جدیدی خواهد شد که اغلب هم آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری‌ها را ندارند.

مشاهده نمونه‌های مبتلا به مالاریا در فلوریدا و تگزاس- برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته- شاهدی بر این مثال می‌تواند باشد. با این حال شیوع بی‌سابقه تب دنگی در مناطق مختلف جهان مثال بهتری در این زمینه است. این بیماری مرگبار که سال گذشته در گستره وسیعی- از بنگلادش تا پرو و حتی اروپا- شیوع پیدا کرده بود، مقامات سازمان بهداشت جهانی را به این نتیجه رساند که نسبت به تاثیر تغییرات آب و هوایی در افزایش تعداد موارد ابتلا به تب دنگی هشدار دهند.

افزایش دما چه تغییراتی را می‌تواند به وجود آورد؟

در آزمایشگاهی در دانشگاه استنفورد محدوده دمایی مناسب برای ابتلا به مالاریا شناسایی شده- و با این که پیش از این دانشمندان فکر می‌کردند که افزایش دما و گرم‌تر شدن هر مکانی انتقال این بیماری را تشدید و تسریع می‌کند، اما حالا دیگر مشخص شده که آب و هوای معتدل- در حدود ۲۵ درجه سانتیگراد (۷۷ درجه فارنهایت)- مناسب‌ترین دما برای انتقال این بیماری است. این یعنی تغییرات اقلیمی و روند گرمایش زمین همان‌قدر که شیوع‌های جدیدی را در مکان‌هایی که در حال حاضر فاقد ظرفیت کنترل مالاریا هستند، ایجاد خواهد کرد؛ موجب ریشه‌کنی مالاریا در برخی دیگر از مکان‌ها نیز خواهد شد.

بهینه حرارتی برای شیوع تب دنگی، اما، ۲۹ درجه سانتیگراد (۸۴ درجه فارنهایت) است که البته در قیاس با بهینه حرارتی مالاریا گرم‌تر است. به همین دلیل هم هست که گرمایش جهانی بیشتر مکان‌های کره زمین را مناسب تب دنگی کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

source

توسط petese.ir