دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به‌تازگی فرمانی امضا کرده که به موجب آن از اجرای قانون ممنوعیت تیک تاک به مدت 75 روز جلوگیری می‌شود.

به‌گزارش theverge، این فرمان که به‌منظور حفظ دسترسی به تیک‌تاک در آمریکا صادر شده، از دادستان کل این کشور می‌خواهد که در این مدت هیچ‌گونه اقدامی برای اجرای قانون ممنوعیت تیک‌ تاک یا اعمال مجازات علیه هر نهادی که این قانون را نادیده بگیرد، انجام ندهد.

راهنمای خرید تکراتو

نقاط مبهم فرمان ترامپ؛ 75 روز تعلیق اجرای قانون ممنوعیت تیک تاک و تاثیرات آن

طبق گزارش‌ها، این اقدام ترامپ به‌طور مستقیم با قانونی به نام «PAFACA» مرتبط است. این قانون که به‌منظور مقابله با تهدیدات امنیتی ناشی از اپلیکیشن‌های تحت کنترل دولت‌های خارجی تصویب شده بود، موجب شد که تیک‌تاک در روز یکشنبه 19 ژانویه در آمریکا به‌طور موقت از دسترس خارج شود.

ترامپ، که پیش از این در دوران ریاست‌جمهوری خود دستور به ممنوعیت تیک‌تاک داده بود، در این فرمان تلاش دارد تا مانع از اجرای این قانون شود و از تیک‌تاک در آمریکا حمایت کند.

ترامپ همچنین در یکی از پست‌های خود در شبکه اجتماعی Truth Social اظهار کرده که از شرکت‌ها می‌خواهد به همکاری با تیک‌تاک ادامه دهند. این در حالی است که پس از اعمال فرمان اجرایی، اپلیکیشن تیک‌تاک دوباره به حالت فعال درآمد، اما همچنان این اپلیکیشن به استورهای اپل و گوگل بازنگشته است.

به دستور ترامپ، اجرای قانون ممنوعیت تیک تاک ، 75 روز به تعویق افتاد
حضور مدیرعامل تیک تاک در مراسم تحلیف ترامپ

گرچه ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرده، اما هنوز وضعیت قانونی این اقدام روشن نیست. بر اساس قانون «PAFACA»، شرکت‌هایی که تیک‌تاک را دوباره در دسترس قرار دهند، ممکن است با جریمه‌های سنگین مواجه شوند.

این قانون در کنگره‌ای با حمایت دو حزب تصویب و توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، امضا شده است. علاوه بر این، دیوان عالی ایالات متحده نیز این قانون را تایید کرده است. این مسئله ممکن است منجر به جنگ قانونی در دادگاه‌ها شود.

یکی دیگر از ابعاد این ماجرا، پیشنهاد ترامپ است که 50 درصد از مالکیت تیک‌تاک به دولت ایالات متحده واگذار شود. ترامپ پیش از این هشدار داده بود که تیک‌تاک ممکن است مسدود شود و به‌طور کامل از بین برود، مگر اینکه این پیشنهاد را بپذیرد و به فعالیت خود در آمریکا ادامه دهد. واکنش بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک، به این پیشنهاد هنوز مشخص نشده است؛ بااینحال اخبار دیگری منتشر شده‌ که بر تمایل چین به توافق 50 درصدی دلالت دارد.

بیشتر بخوانید:

source
کلاس یوس

توسط petese.ir