شفقنا آینده – آژانس خبری بی‌بی‌سی در یک گزارش خبری از درمان‌های فوق سریعی نوشته که به زودی در روند درمان سرطان جایگزین رادیوتراپی معمولی خواهد شد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا زندگی، از آژانس خبری بی‌بی‌سی؛ یک روش درمانی جدید برای سرطان پیدا شده که به احتمال زیاد به زودی پیشگام روش‌های درمانی حال حاضر خواهد شد. این روش درمانی جدید که با طیف وسیعی از سرطان‌های مختلف در کمتر از یک ثانیه مقابله می‌کند، به دلیل عوارض جانبی کمتری که دارد، می‌‌تواند جایگزین رادیوتراپی معمولی شود.

در حال حاضر در یک سری آزمایشگاه‌های زیرزمینی وسیع در حومه ژنو در کشور سوئیس، آزمایش‌هایی در حال انجام است که ممکن است روزی به تولید نسل جدید دستگاه‌های رادیوتراپی منجر شود. دستگاه‌هایی که این امیدواری را ایجاد کرده‌اند که شاید روزی بتوانند تومورهای مغزی پیچیده را درمان کرده یا سرطان‌هایی را که به اندام‌های دیگر متاستاز داده‌اند از بین ببرند. به طور کلی انتظار می‌رود این دستگاه‌ها عوارضی را که درمان سرطان بر بدن انسان وارد می‌کند، محدود کنند.

این آزمایش‌ها در آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات (سرن) انجام می‌گیرد که در جهان به عنوان مرکزی شناخته می‌شود که دستگاه بزرگ هادرون را- که شامل حلقه‌ای به طول ۲۷ کیلومتر از آهن‌رباهای ابررساناست که ذرات را تا سرعتی نزدیک به سرعت نور شتاب می‌دهد- توسعه داده است.

شتاب بخشیدن به ذرات پرانرژی که مسلماً دستاورد بزرگ این آزمایشگاه بوده، در سال‌های اخیر تخصص و جایگاه جدیدی در دنیای رادیوتراپی سرطان پیدا کرده است.

یازده سال پیش رادیوبیولوژیستی به نام ماری-کاترین ووزنین در مقاله‌ای به رویکرد تغییر پارادایم در درمان سنتی رادیوتراپی اشاره کرد- که حکایت از این می‌کرد که تعدادی از جوندگان مبتلا به تومورهای سرطانی با قرار گرفتن در معرض تشعشعاتی با دوز فوق‌العاده بالا- در زمانی کمتر از یک ثانیه- درمان شده‌اند، بدون این که آسیبی به بافت سالم آن‌ها وارد شده باشد.

این رویکرد درمانی که از سوی شماری از کارشناسان بین‌المللی به‌عنوان یک پیشرفت مهم در زمینه درمان سرطان توصیف شد، در سال‌های اخیر برای درمان طیف گسترده‌ای از تومورها در جوندگان، حیوانات خانگی و حالا هم انسان‌ها به کار گرفته شده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

source

توسط petese.ir