شفقنا زندگی – ایجاد عزت نفس در کودکان بسیار مهم است، زیرا احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و رفاه عاطفی را در آنها شکل می دهد.کودکی با عزت نفس بالا، کودک خوش آتیه ای است که از سرمایه کلانی در بزرگسالی برخوردار است.

به گزارش شفقنا زندگی به نقل از سواد زندگی؛ تربیت فرزندان؛ مریم طرزی؛مهم نیست که چه کسی هستیم، یا در چه جایگاهی قرار داریم. تحسین که می شویم عزت نفس پیدا می کنیم. عزت نفس در کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

تعریف و تمجیدها روز ما را می سازند. برای بچه های شما، یک تمجید کوچک از طرف مادر یا پدر مانند برنده شدن مدال طلا در المپیک خانگی است. تصدیق فرزندان به دلایل واقعی می تواند دیدگاه آنها را نسبت به زندگی و خودشان تغییر دهد.

عزت نفس در کودکان

ایجاد عزت نفس در کودکان بسیار مهم است، زیرا احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و رفاه عاطفی را در آنها شکل می دهد. هنگامی که والدین فعالانه از کودک خود حمایت می کنند و تشویقش می کنند، به او کمک می کنند تا احساس ارزشمندی و حس مثبت به خود داشته باشد، که همین یک تصویر مثبت از خود را دز ذهن او می سازد.

ما در این متن ۶ راهکار موثر برای ایجاد عزت نفس در کودکان تان فهرست کرده ایم که به این وسیله می توانید با نشان دادن مهربانی تان به او سرمایه عظیمی از عزت نفس را برایش رقم بزنید.

راهکارهای موثر در ایجاد عزت نفس در کودکان

۱. تلاش های فرزندتان را تحسین کنید.

قدردانی از تلاش های فرزندتان به او کمک می کند تا با انگیزه بماند. وقتی کودک تان را تحسین می کنید و از او به خاطر کاری که انجام می دهد تشکر می کنید، کودک احساس ارزشمند بودن می کند. کودک مطمئن می شود که همه حواس شما به اوست.
وقتی به او می گوییم : ” احسنت ! چقدر تلاش می کنی تا تکالیفت عالی انجام شوند”؛ یا «متوجه شدم که سعی می‌کردی اتاقت را تمیز نگه‌داری و از آن قدردانی می‌کنم».

یک تمجید کوچک می‌تواند انگیزه کودک را چند برابر کند. تعریف و تمجید از تلاش های کودکان یک ابزار آموزشی آسان و راهی عالی برای تقویت باور آنها به توانایی های خود است.

۲. به کودک تان نشان دهید که شخصیتی منحصر به فرد دارد.

صداقت و شخصیت ویژگی‌هایی نیستند که ما اغلب به آنها فکر می‌کنیم و بکوشیم که به فرزندمان آموزششان دهیم. شخصیت را نمی شود مانند مسواک زدن دندان‌ها و بستن بند کفش‌ها به کودکان آموزش داد.

اما تحسین شخصیت آنها راهی عالی برای آموزش دادن این است که از شخصیت بهتری برخوردار باشند. اگر کودکان را به خاطر مهربانی شان با دوستانشان، صداقت در هنگام پرسیدن سوال، یا احترام به سایر بزرگسالان تشویق و تحسین کنیم.

شخصیت آنها رشد می کند. می توان به بهانه های ساده و انسانی کوچک ترین رفتارهی یک کودک را تشویق کرد. از دانه ریختن برای پرندگان تا سلام کردن به بزرگ ترها !

تشویق کردن کودکان بر خلاف باور رایج به اینکه کودک لوس می شود، عزت نفس او را افزایش می دهد.

۳. کمک های فرزندتان به خانواده را بشناسید.

کارها و امورات روزمره خانه کارهای وحشتناکی اند که هر بچه ای از انجامش اکراه دارد. کودکان عاشق بازی اند، خب حق هم دارند.  والدین اما می دانند که یک کار جزئی در خانه چه تاثیر بزرگی در نظم خانه دارد و تا چه اندازه ضروری است.

یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه بچه‌هایتان در خانه کمک کنند، نشان دادن این است که به آنها بفهمانید چقدر کمک شان موثر است. و چه تغییر و تفوتی ایجا می کند.

وقتی کودک مثلاً  اسباب بازی هایش را جمع می کند؛ از او تشکر کنید؛ تشویقش کنید و به او بگویید که چه کمک بزرگی کرده است! چقدر عالی و مرتب همه اسباب بازی هایش را جمع کرده اس؛ و هیچ کس به اندازه خودِ او نمی تواند اینچنین اتاقش را با جمع کردن چند تا اسباب بازی مرتب و تمیز کند.

قدردانی از تلاش های آنها می تواند دیدگاه آنها را نسبت به کارهای خانه تغییر دهد.اما این فقط یک نتیجه سطحی است، نتیجه بزرگ تر این است که ضمن اینکه کودک توانایی اش بالا می رود، مورد تشویق که قرار می گیر عزت نفسش بالا می رود.

 

۴. توانایی های فرزندتان را جشن بگیرید.

وقتی کودک تان برای اولین بار توانست بند کفشش را خودش ببندد، برایش یک بستنی بخرید و این توانایی اش را جشن بگیرید.

وقتی فرزندتان نمره ریاضی خوبی می گیرد او را تشویق کنید و به او بگویید امشب شام را تو انتخاب می کنی و هر چه دوست داری می توانی انتخاب کنی.

به او نشان دهید که قدر زحماتش را می دانید؛ به او بگویید که بهش افتخار می کنید؛  تشویق و قدردانی اثرات طولانی مدت بسیار به سزایی دارند.

۵. از تلاش های فرزندتان در جهت فردیتش تعریف کنید.

انتخاب لباس‌های مخصوص به خود، انجام یک فعالیت بعد از مدرسه که دوست دارند، یا یافتن سرگرمی‌ای که جرقه ای است بر شعله ور شدن خلاقیت شان؛ این ها همه راه‌هایی هستند که بچه‌ها شخصیت و فردیت خود را به نحوی نشان می‌دهند.

آنها همچنین به والدین شان فرصت های زیادی برای حمایت از فردیت خود می دهند – حتی اگر این لزوماً سبک مورد پسند والدین نباشد.

سعی کنید با این جمله شروع کنید: «من امروز لباس شما را دوست دارم» یا «می‌توانم صدای شما را در حال تمرین موسیقی در طبقه بالا بشنوم و به نظر خیلی زیباستد».

حتی اگر چیزی در مورد بیسبال یا نقاشی با پاستل روغنی نمی دانید، از بچه هایتان در مورد علاقه شان حمایت کنید و از فردیت آنها تمجید کنید.

۶. تأیید و تصدیق کنید که فرزندتان چقدر شگفت انگیز است.

هر کودکی به تنهایی و به منش و یمن وجود خودش واقعا منحصر به فرد و شگفت انگیز است! احتمالاً می‌توانید به راه‌های بی‌شماری فکر کنید تا کودکتان را به رخ  تمام دنیا بکشید و تایید کنید که او چقدر خاص است.

هیچ چیز جای عشق و مهری را که به فرزنتان می ورزید، نمی گیرد. به فرزندتان بگویید که چقدر دوستش داریدغ که او چقدر خواستنی و خاص است و از دید شما چقدر عالی به نظر می رسد.

شنیدن این جملات مستقیماً از طرف مادر یا پدر مسلماً بزرگترین تعریفی است که آنها دریافت می کنند؛ سرمایه عظیمی که عزت نفس و به دنبال آن اعتماد به نفس شان را شکل می دهد و آینده شان را در دنیای پر چالش امروز تضمین می کند.

وقتی عزت نفس فرزندتان را پرورش می دهید، ابزارهایی را در اختیار او قرار می دهید تا به بزرگسالانی با اعتماد به نفس، انعطاف پذیر و از نظر عاطفی سالم تبدیل شوند.

البته، محدودیتی برای اینکه چقدر می‌توانید از فرزندتان تعریف کنید یا چقدر می‌توانید از آنها قدردانی کنید، وجود ندارد. به سادگی به کوچولوهای خود بگویید که فکر می کنید چقدر عالی هستند!

 

source
کلاس یوس

توسط petese.ir