03 اسفند 1403 ساعت 21:00

در این مطلب به بررسی کامل گوشی گلکسی اس 25 اولترا – Galaxy S25 Ultra می‌پردازیم و مشخصات، طراحی، دوربین، نمایشگر، باتری، سخت افزار و نرم افزار پرچمدار جدید سامسونگ را بررسی می‌کنیم.

سامسونگ به‌تازگی از سری جدید گوشی های پرچمدار خود یعنی خانواده گلکسی اس 25 رونمایی کرد. گل سرسبد و قدرتمندترین و بهترین و البته گران‌ترین مدل این سری از گوشی های سامسونگ، گلکسی اس 25 اولترا است که باز هم با مشخصات فنی عالی، دوربین قدرتمند و ویژگی‌های جذاب از راه رسیده تا تاج پادشاهی گوشی های هوشمند را بر سر خود بگذارد. اما آیا پرچمدار جدید سامسونگ در سال 2025 می‌تواند از پس رقبای اندرویدی و همچنین آیفون 16 پرو مکس بربیاید یا خیر؟

گلکسی اس 25 اولترا از به‌روزرسانی‌هایی در بخش‌های طراحی، عملکرد، دوربین و حتی قابلیت‌های هوش مصنوعی برخوردار شده، اما تغییرات به‌وجود آمده آنقدر چشمگیر نیستند که بتوانیم آن را یک گوشی هوشمند متحول شده بدانیم. همچنین در این مدل، یکی از ویژگی‌های محبوب، یعنی اتصال بلوتوثی قلم اس پن، حذف شده است. طراحی S25 Ultra نیز تفاوت قابل ملاحظه‌ای نسبت به قبل نکرده است؛ اما به‌نظر می‌رسد سامسونگ برای طراحی پرچمدار خود به یک فرمول برنده دست پیدا کرده و طی این سال‌ها قصد نداشته آن را به کلی تغییر دهد. فریم صاف با گوشه‌های گرد، مهم‌ترین تغییرات طراحی این نسخه هستند و البته همین تغییرات جزئی هم می‌توانند ظاهر و تجربه در دست گرفتن گوشی را بهبود ببخشند.

گلکسی اس 25 اولترا

نسل دوم پوشش محافظ شیشه‌ای گوریلا آرمور و فریم تیتانیومی گرید 5 نیز وعده مقاومت بیشتر این گوشی در برابر صدمات فیزیکی را داده‌اند. همچنین گلکسی اس 25 اولترا باریک‌تر و سبک‌تر از اس 24 اولترا شده، اما حالا به‌لطف حاشیه‌های کوچک‌تر اطراف نمایشگر، یک صفحه نمایش 6.9 اینچی Dynamic AMOLED 2X با وضوح 1440p را در خود جای داده است. تراشه قدرتمند و مدرن کوالکام، یعنی اسنپدراگون 8 الیت مخصوص گلکسی، قلب تپنده تمام مدل‌های سری گلکسی اس 25 را تشکیل می‌دهد. این چیپست به‌طور خاص برای «گلکسی» بهینه‌سازی شده و از پردازنده تقویت شده و قدرتمندتری نسبت به نسخه عادی بهره می‌برد.

مشخصات دوربین‌های گلکسی اس 25 اولترا حداقل روی کاغذ تغییر قابل توجهی نکرده؛ به‌جز دوربین فوق عریض یا اولترا واید که حالا برای آن از یک سنسور 50 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9 و فوکوس خودکار استفاده شده است. دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی، تله فوتو 10 مگاپیکسلی با بزرگنمایی سه برابری و تله فوتو پریسکوپی 50 مگاپیکسلی و همچنین دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی نیز مانند قبل در این گوشی وجود دارند و ارتقای سخت‌افزاری را تجربه نکرده‌اند. با این حال سامسونگ قصد دارد با بهره‌مندی از ISP چیپست جدید اسنپدراگون، کیفیت عکس‌ها و فیلم‌های ضبط شده با این دوربین را ارتقا بدهد.

گلکسی اس 25 اولترا به باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی با قابلیت شارژ سریع سیمی 45 واتی مجهز شده است. قلم اس پن نیز همچنان بخشی از نسخه اولترا است، اما این بار دیگر خبری از پشتیبانی از بلوتوث نخواهد بود و این بدان معناست که ایر اکشن‌ها و شاتر از راه دور دوربین، دیگر وجود ندارند و این موضوع با انتقادهای زیادی همراه بود. در مجموع، گلکسی اس 25 اولترا با به‌روزرسانی‌های بزرگی همراه نبوده و به‌نظر می‌رسد سامسونگ برای فروش مدل‌های جدید، به‌جای ارتقای سخت افزاری، بیشتر روی بخش نرم افزاری و عملکردهای هوش مصنوعی مانور داده است.

بیشتر از این وقت شما را نمی‌گیریم و حالا دعوتتان می‌کنیم تا ویدیوی بررسی اختصاصی سامسونگ گلکسی اس 25 اولترا در استودیوی گجت نیوز را مشاهده کنید و پس از آن می‌توانید جدول کامل مشخصات فنی این گوشی را ببینید و در نهایت به بررسی مفصل و بخش به بخش پرچمدار جدید سامسونگ در سال 2025 می‌رسیم.

بررسی ویدیویی گلکسی اس 25 اولترا

جدول مشخصات فنی گلکسی اس 25 اولترا

تاریخ عرضه فوریه 2025
ابعاد 162.8 در 77.6 در 8.2 میلی‌متر
وزن 218 گرم
جنس بدنه شیشه در جلو با پوشش محافظ گوریلا آرمور 2، شیشه در پشت با پوشش گوریلا آرمور 2، فریم تیتانیومی درجه 5
سیم کارت نانوسیم + eSIM
مقاومت در برابر نفوذ آب استاندارد IP68 برای محافظت در برابر نفوذ آب تا عمق 1.5 متری به مدت 30 دقیقه و محافظت در برابر نفوذ گردوغبار
نمایشگر 6.9 اینچی Dynamic AMOLED 2X با وضوح 1440 در 3120 پیکسل، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 498 پی پی آی، پشتیبانی از اچ دی آر 10 پلاس، پوشش محافظ گوریلا آرمور 2، قابلیت نمایشگر همیشه روشن (Always-on Display)
نسبت نمایشگر به بدنه 92.5 درصد
سیستم عامل و رابط کاربری اندروید 15 با رابط کاربری وان یو آی 7، پشتیبانی از آپدیت‌های سیستم عامل تا هفت نسخه بعدی
تراشه کوالکام اسنپدراگون 8 الیت برای گلکسی (SM8750-AB) سه نانومتری
پردازنده هشت هسته‌ای شامل دو هسته 4.47 گیگاهرتزی Oryon V2 Phoenix L و شش هسته 3.53 گیگاهرتزی Oryon V2 Phoenix M
پردازشگر گرافیکی یا GPU آدرنو 830
رم و حافظه ذخیره‌سازی داخلی 12 گیگابایت / 256 گیگابایت – 12 گیگابایت / 512 گیگابایت – 12 گیگابایت / 1 ترابایت – حافظه ذخیره‌سازی از نوع UFS 4.0 – پشتیبانی از کارت حافظه جانبی وجود ندارد
دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی واید با فاصله کانونی 24 میلی‌متر، دیافراگم f/1.7، اندازه سنسور 1/1.3 اینچ، اندازه پیکسل 0.6 میکرومتر، فوکوس خودکار multi-directional PDAF، لرزش‌گیر اپتیکال یا OIS
دوربین فوق عریض 50 مگاپیکسلی اولترا واید با میدان دید 120 درجه، دیافراگم f/1.9، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار dual pixel PDAF، قابلیت فیلمبرداری Super Steady Video
دوربین سوم 10 مگاپیکسلی تله فوتو با فاصله کانونی 67 میلی‌متر، دیافراگم f/2.4، اندازه سنسور 1/3.52 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، لرزش‌گیر اپتیکال یا OIS، بزرگنمایی اپتیکال سه برابری
دوربین چهارم 50 مگاپیکسلی تله فوتو پریسکوپی با فاصله کانونی 111 میلی‌متر، دیافراگم f/3.4، اندازه سنسور 1/2.52 اینچ، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، لرزش‌گیر اپیتکال یا OIS، بزرگنمایی اپتیکال پنج برابری
سایر ویژگی‌های دوربین فوکوس خودکار لیزری، فلاش LED، پشتیبانی از HDR خودکار، پانوراما
فیلمبرداری وضوح 8K با 24 یا 30 فریم بر ثانیه، وضوح 4K با 30 یا 60 یا 120 فریم بر ثانیه، وضوح 1080p با 30 یا 60 یا 120 یا 240 فریم بر ثانیه، اچ دی آر ده بیتی، اچ دی آر 10 پلاس، ضبط صدای استریو، لرزش‌گیر الکترونیکی ژیروسکوپی (gyro-EIS)
دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی واید با فاصله کانونی 26 میلی‌متر، دیافراگم f/2.2، اندازه سنسور 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز دوال پیکسل، پشتیبانی از اچ دی آر و اچ دی آر 10 پلاس، فیلمبرداری 4K با 30 یا 60 فریم بر ثانیه
بلندگوها استریو
جک 3.5 میلی‌متری هدفون ندارد
اتصالات Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi Direct
بلوتوث 5.4، A2DP, LE
مکان‌یابی GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
ان اف سی  دارد
یو اس بی یو اس بی تایپ سی 3.2، دیسپلی پورت 1.2 و OTG
حسگرها حسگر تشخیص اثر انگشت اولترا سونیک زیر نمایشگر، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج
باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی لیتیوم یونی
شارژ شارژ سیمی 45 وات با فناوری PD 3.0، شارژ بی سیم 15 وات با فناوری Qi2.1، شارژ بی سیم معکوس 4.5 واتی
رنگ‌بندی صورتی طلایی تیتانیومی، جت بلک تیتانیومی (مشکی براق)، سبز یشمی تیانیومی، خاکستری تیتانیومی، نقره‌ای سفید تیتانیومی، مشکی تیتانیومی، نقره‌ای آبی تیتانیومی (برخی رنگ‌ها به‌صورت انحصاری عرضه می‌شوند و عرضه عمومی ندارند)
قیمت پایه 1300 دلار

گلکسی اس 25 اولترا درون یک جعبه مشکی باریک عرضه می‌شود که به‌جز خود گوشی، کابل USB-C و سوزن خروج سیم کارت، هیچ چیز دیگری درون آن پیدا نمی‌کنید. بنابراین در صورتی که شارژ استاندارد 45 واتی سامسونگ را ندارید، باید آن را به‌صورت جداگانه خریداری کنید.

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی اس 25 اولترا

همانطور که پیش از این گفتیم، گلکسی اس 25 اولترا در بخش طراحی با تحول چشمگیری مواجه نشده؛ اما همان تغییرات جزئی که در طراحی آن صورت گرفته باعث شده شکل مشابهی با اس 25 و اس 25 پلاس پیدا کند. سامسونگ در این نسل به سراغ فریم صاف و گوشه‌های گرد رفته است. قطعا پسندیدن طراحی یک گوشی به سلیقه کاربران بستگی دارد؛ اما از نظر ما، این طراحی باعث شده گوشی زیباتر و خوش‌دست‌تر از قبل شود.

با این که ابعاد فیزیکی بدنه گوشی بزرگتر نشده، اما به‌لطف باریک‌تر شدن حاشیه‌های اطراف نمایشگر، حالا می‌توانیم نمایشگر بزرگتری را در جلوی گوشی مشاهده کنیم و ابعاد نمایشگر به 6.9 اینچ ارتقا پیدا کرده است. گلکسی اس 25 اولترا عرض کمتری نسبت به اس 24 اولترا دارد، کمی باریک‌تر شده و 14 گرم هم سبک‌تر است. ضخامت این گوشی حالا به 8.2 میلی‌متر و وزن آن به 218 گرم رسیده است.

روی شیشه پنل جلو و عقب گوشی با پوشش محافظ Gorilla Armor 2 جدید پوشانده شده است که گفته می‌شود اولین شیشه سرامیک ضد انعکاس در بین گوشی های هوشمند است. همچنین سازندگان وعده داده‌اند که با وجود گوریلا آرمور 2، گوشی می‌تواند از سقوط روی بتن از ارتفاع 2.2 متری، جان سالم به در ببرد، اما قطعا ما توانایی صحت‌سنجی این ادعا را نداریم. اما می‌توانیم تایید کنیم که با وجود پوشش ضد انعکاس گوریلا آرمور 2، سطح شیشه‌ای صفحه نمایش از قابلیت ضد انعکاس فوق‌العاده‌ای برخوردار است و در مقایسه با سایر شیشه‌های نمایشگر موجود در بین گوشی های هوشمند، کاهش چشمگیری در بازتاب نور دیده می‌شود.

گلکسی اس 25 اولترا

فریم گوشی همچنان از تیتانیوم ساخته شده، اما این بار به گرید یا درجه 5 ارتقا یافته است. همچنین فریم گوشی مسطح‌تر از قبل شده و مانند گذشته، سطح درخشانی دارد. گلکسی اس 25 اولترا دارای استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار است. این در حالی است که اپل، قابلیت مقاومت در برابر نفوذ آب تا عمق شش متری را به پرچمدار جدید خود اضافه کرده و مثلا وان پلاس نیز استاندارد ارتقا یافته IP69 را به گوشی پرچمدار جدید خود آورده است.

به‌طور عمومی و در تمام بازارهای جهانی، چهار گزینه رنگی در دسترس خریداران قرار گرفته که شامل مشکی تیتانیومی، خاکستری تیتانیومی، نقره‌ای سفید تیتانیومی و آبی نقره‌ای تیتانیومی می‌شود. چند رنگ هم به‌صورت انحصاری از طریق فروشگاه‌های رسمی سامسونگ عرضه می‌شوند که شامل جت بلک تیتانیومی، سبز یشمی تیتانیومی و صورتی طلایی تیتانیومی هستند.

همانطور که گفته شد، در جلوی گوشی، حاشیه‌های بسیار باریک‌تری را در اطراف نمایشگر مشاهده می‌کنیم که می‌توانیم آن را یکی از کمترین حاشیه‌ها در بین گوشی‌های هوشمند بدانیم. یک حفره کوچک برای قرارگیری دوربین سلفی در بالای نمایشگر قرار گرفته و سایر بخش‌های جلوی گوشی را نمایشگر پوشانده است. بلندگوی بالای نمایشگر نیز وجود دارد، اما به‌سختی قابل مشاهده است. این بلندگو هم به‌عنوان بلندگوی مکالمه عمل می‌کند و هم در هنگام پخش موسیقی یا تماشای فیلم به‌عنوان اسپیکر دوم برای سیستم استریو انجام وظیفه می‌کند. مانند قبل، گلکسی اس 25 اولترا دارای یک حسگر تشخیص اثر انگشت اولتراسونیک است که در زیر نمایشگر پنهان شده که عملکرد سریع و قابل اعتمادی دارد.

در پنل پشتی گلکسی اس 25 اولترا، پنج حلقه دوربین را مشاهده می‌کنیم که به‌طور مستقل و جدا از هم در دو ستون عمودی قرار گرفته‌اند. چهار حلقه برای سنسورهای دوربین هستند و یکی هم برای فرستنده لیزر و سیستم گیرنده و یک فلاش LED نیز در بین این حلقه‌ها جای گرفته است. دور لنزهای دوربین هم یک حلقه فلزی قرار دارد. حلقه‌های دوربین در مقایسه با گلکسی اس 24 اولترا، کمی بیشتر به چشم می‌آیند که احتمالا به‌خاطر بدنه باریک‌تر این گوشی است.

گلکسی اس 25 اولترا

محل قرارگیری قلم S Pen تغییری نکرده و مانند قبل در گوشه سمت چپ پایین گوشی دیده می‌شود. طراحی خود قلم نیز بدون تغییر باقی مانده و همچنان باریک و سبک است و یک دکمه و کلیک روی آن وجود دارد. متاسفانه قلم اس پن دیگر از اتصال بلوتوث پشتیبانی نمی‌کند و نمی‌توان از آن به‌عنوان شاتر از راه دور دوربین یا ژست‌های حرکتی هوایی (Air Actions) استفاده کرد. هنوز نتوانسته‌ایم قانع شویم که چرا سامسونگ تصمیم گرفته اتصال بلوتوثی قلم اس پن را حذف کند؛ اما احتمالا بیشتر کاربران از این تغییر، ناراضی هستند.

در لبه پایینی گوشی علاوه بر محل قرارگیری قلم، درگاه یو اس بی تایپ سی، درگاه سیم کارت و اسپیکر اصلی به چشم می‌خورند. در لبه سمت چپ چیز خاصی وجود ندارد و لبه سمت راست نیز میزبان دکمه‌های پاور و تنظیم صدا است. گلکسی اس 25 اولترا از دو سیم کارت نانو پشتیبانی می‌کند و پشتیبانی از eSIM نیز وجود دارد.

قطعا گلکسی اس 25 اولترا یکی از بهترین کیفیت ساخت‌ها را در بین تمام گوشی های هوشمند موجود در بازار دارد و از نظر مقاومت در برابر آسیب‌های فیزیکی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت. تغییرات اعمال شده در بخش طراحی نیز با این که اندک هستند، اما در مجموع به‌نظر ما این گوشی از طراحی پخته‌ای برخوردار است و صاف بودن فریم و گرد شدن لبه‌ها نیز منجر به خوش‌دست‌تر شدن و خوش‌قیافه‌تر شدن این گوشی نسبت قبل شده است.

صفحه نمایش

گلکسی اس 25 اولترا

با وجود تغییرات انگشت‌شمار گلکسی اس 25 اولترا نسبت به نسل قبلی، شاید یکی از تغییرات مهم پرچمدار جدید سامسونگ، افزایش قطر نمایشگر از 6.8 اینچ به 6.9 اینچ باشد. این 0.1 اینچ بزرگتر شدن نمایشگر شاید در نگاه اول چندان به چشم نیاید، اما به هر حال پیشرفتی است که رخ داده و به‌همراه افزایش کیفیت تصویر باعث شده بتوانیم نمره بسیار خوبی را به این بخش از گلکسی اس 25 اولترا بدهیم.

برای صفحه نمایش Galaxy S25 Ultra از پنل Dynamic AMOLED 2X با وضوح QHD+ یا 1440 در 3120 پیکسل استفاده شده است. نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 498ppi و حداکثر نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی از دیگر ویژگی‌های این صفحه نمایش محسوب می‌شوند. پشتیبانی ویدیویی از محتوای دالبی ویژن وجود ندارد، چرا که سامسونگ از استاندارد رقیب، یعنی اچ دی آر 10 پلاس پشتیبانی می‌کند. این پنل 8 بیتی، قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را دارد که از این نظر، بهترین نمایشگر موجود در بازار نیست.

نمایشگر گلکسی اس 25 اولترا در تست روشنایی ما توانست در حالت روشنایی تطبیقی به روشنایی 1400 نیت برسد و در حالت دستی نیز کمی کمتر از 800 نیت بود. این عملکرد چشمگیر و قابل توجهی نیست، اما معقول به‌نظر می‌رسد. شاید وجود پوشش ضد انعکاس گوریلا آرمور روی شیشه صفحه نمایش باعث شده شدت روشنایی به اعداد بالاتری نرسد؛ اما به شما قول می‌دهیم که همین میزان روشنایی نیز برای اکثر کاربران کافی خواهد بود و حتی در زیر نور مستقیم آفتاب نیز می‌توانید به‌راحتی محتوای به نمایش درآمده در نمایشگر را مشاهده کنید. با این حال، انتظار داریم در سال‌های آینده، پرچمداران سامسونگ از این نظر نیز پیشرفت بیشتری داشته باشند.

حداکثر روشنایی در صفحه سفید با روشنایی 75 درصد

گوشی روشنایی در حالت خودکار روشنایی در حالت دستی
گوگل پیکسل 9 پرو XL 2365 نیت 1333 نیت
ویوو ایکس 200 پرو 1881 نیت 619 نیت
آیفون 16 پرو مکس 1796 نیت 900 نیت
گلکسی اس 24 اولترا 1447 نیت 755 نیت
گلکسی اس 25 اولترا 1417 نیت 784 نیت
اوپو فایند ایکس 8 پرو 1333 نیت 897 نیت
هواوی پیورا 70 اولترا 1231 نیت 632 نیت
وان پلاس 13 1204 نیت 809 نیت

همانطور که گفتیم، نمایشگر گلکسی اس 25 اولترا از نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی بهره می‌برد. روش این گوشی برای کنترل نرخ تازه‌سازی یا رفرش ریت، ارائه حالت‌های تطبیقی و استاندارد است. با این حال باید بگوییم که در هر دو حالت، با رفرش ریت تطبیقی مواجه هستیم که به‌طور مداوم، نرخ تازه‌سازی را تغییر می‌دهند. اما تفاوت اصلی اینجاست که در حالت تطبیقی، نرخ تازه‌سازی تصویر تا 120 هرتز افزایش پیدا می‌کند، ولی در حالت استاندارد روی 60 هرتز محدود شده است.

در حالت استاندارد، ویدیوهای 24 فریم بر ثانیه و 48 فریم بر ثانیه با نرخ تازه‌سازی 60 هرتز اجرا می‌شوند. در حالت تطبیقی نیز زمانی که مثلا در مرورگر کروم، نمایشگر را لمس نمی‌کنید، نرخ تازه‌سازی به 60 هرتز کاهش می‌یابد؛ اما وقتی محتوای متحرکی برای نمایش وجود داشته باشد، نرخ تازه‌سازی تا 120 هرتز افزایش پیدا می‌کند. در زمان بازی کردن نیز نرخ تازه‌سازی تصویر در حالت تطبیقی تا 120 هرتز بالا می‌رود.

گلکسی اس 25 اولترا از محتوای HDR10 و HDR10 پلاس پشتیبانی می‌کند. به‌عنوان مثال در اپلیکیشن یوتیوب، می‌توانید ویدیوهای اچ دی آر را مشاهده کنید و در اپلیکیشن نتفلیکس نیز به‌لطف انطباق با Widevine L1، می‌توانید فیلم‌ها را با کیفیت فول اچ دی تماشا کنید. قطعا این گوشی از استاندارد Android Ultra HDR نیز پشتیبانی می‌کند و کیفیت تصاویر را ارتقا می‌دهد. این قابلیت در اپلیکیشن گالری داخلی گوشی، گوگل Photos و مرورگر کروم، کار می‌کند.

باتری

گلکسی اس 25 اولترا

انرژی لازم برای گوشی گلکسی اس 25 اولترا توسط یک باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی تامین می‌شود. این باتری، برای استاندارد سال 2025، ظرفیت بالایی محسوب نمی‌شود؛ چرا که امروزه به‌طور معمول شاهد استفاده از باتری 6 هزار میلی‌آمپرساعتی یا بیشتر برای گوشی های بالارده و حتی برخی میان‌ رده‌ها هستیم. با این حال، باتری گلکسی اس 25 اولترا از نظر مدت شارژدهی، عملکرد خوبی از خود بر جای می‌گذارد. ما در تست گیمینگ و پخش ویدیو، پیشرفت اندکی را نسبت به نسل قبلی در زمینه شارژدهی، اندازه‌گیری کردیم و در بخش وبگردی و مکالمه صوتی نیز شارژدهی تقریبا مانند مدل سال گذشته بود.

در مجموع می‌توان گفت آیفون 16 پرو مکس در بخش طول عمر باتری در زمان انجام کارهای مختلف با صفحه نمایش روشن، عملکرد بهتری دارد، اما گلکسی اس 25 اولترا هنوز هم از گوگل پیکسل 9 پرو XL بهتر عمل می‌کند. در نهایت، باتری گلکسی اس 25 اولترا توانست امتیاز استفاده فعال 14 ساعت و 50 دقیقه‌ای را به ثبت برساند. در ادامه، شارژدهی باتری پرچمدار جدید سامسونگ را با برخی رقبا مقایسه کرده‌ایم:

گوشی استفاده فعال شارژدهی در زمان مکالمه صوتی شارژدهی در زمان وبگردی شارژدهی در زمان پخش ویدیو شارژدهی در زمان بازی کردن
سامسونگ گلکسی اس 25 اولترا 14 ساعت و 50 دقیقه 36 ساعت و 45 دقیقه 11 ساعت و 20 دقیقه 19 ساعت و 5 دقیقه 10 ساعت و 5 دقیقه
سامسونگ گلکسی اس 24 اولترا 13 ساعت و 50 دقیقه 35 ساعت و 35 دقیقه 11 ساعت و 10 دقیقه 16 ساعت و 50 دقیقه 9 ساعت و 5 دقیقه
گوگل پیکسل 9 پرو XL 12 ساعت و 30 دقیقه 25 ساعت و 35 دقیقه 12 ساعت و 20 دقیقه 14 ساعت و 35 دقیقه 7 ساعت و 25 دقیقه
آیفون 16 پرو مکس 17 ساعت و 20 دقیقه 30 ساعت و 55 دقیقه 16 ساعت و 30 دقیقه 22 ساعت و 35 دقیقه 10 ساعت و 5 دقیقه

گلکسی اس 25 اولترا از سرعت شارژ 45 وات پشتیبانی می‌کند. همانطور که انتظار می‌رود، هیچ شارژری درون جعبه وجود ندارد و باید آن را جداگانه خریداری کنید و فقط یک کابل USB-C درون جعبه به شما ارائه می‌شود.

در آزمایش‌های انجام شده، باتری گلکسی اس 25 اولترا با استفاده از شارژر 45 وات استاندارد، می‌تواند در مدت یک ساعت از صفر تا صد درصد شارژ شود. در مدت نیم ساعت نیز میزان شارژ به 72 درصد می‌رسد و در پانزده دقیقه تا 41 درصد پر می‌شود. بنابراین ما باز هم اعداد استانداردی را در زمینه سرعت شارژ این گوشی سامسونگ مشاهده می‌کنیم که کمی سریع‌تر از مدل سال گذشته و حتی از پیکسل 9 پرو XL یا آیفون 16 پرو مکس است؛ با این حال امروزه گوشی‌های زیادی در بازار وجود دارند که سرعت شارژ بسیار بالاتری را ارائه می‌کنند و در این زمینه، پرچمدار سال 2025 سامسونگ، نمی‌تواند بهترین باشد.

گوشی بعد از 15 دقیقه شارژ کردن بعد از 30 دقیقه شارژ کردن زمان لازم برای فول شارژ شدن
هواوی پیورا 70 اولترا 58 درصد 90 درصد 48 دقیقه
وان پلاس 13 55 درصد 95 درصد 35 دقیقه
شیائومی 14 اولترا 52 درصد 93 درصد 34 دقیقه
گلکسی اس 25 اولترا 41 درصد 72 درصد 59 دقیقه
اوپو فایند ایکس 8 پرو 40 درصد 70 درصد 53 دقیقه
گلکسی اس 24 اولترا 39 درصد 69 درصد 1 ساعت و 5 دقیقه
گوگل پیکسل 9 پرو XL 39 درصد 67 درصد 1 ساعت و 18 دقیقه
ویوو ایکس 200 پرو 37 درصد 68 درصد 49 دقیقه
آیفون 16 پرو مکس 27 درصد 46 درصد 1 ساعت و 57 دقیقه

گلکسی اس 25 اولترا از شارژ بی سیم نیز پشتیانی می‌کند که با استاندارد Qi 2.1 مطابقت دارد. سرعت شارژ بی سیم به 15 وات می‌رسد و شارژ بی سیم معکوس 4.5 واتی نیز وجود دارد.

سامسونگ یک قابلیت مراقبت از باتری را در منوی خود جای داده که با فعال کردن آن اگر گوشی خود را برای مدت طولانی به برق وصل کنید، ظرفیت باتری تا 95 درصد پر می‌شود و فراتر از آن نمی‌رود و در صورتی که از گوشی استفاده کنید و شارژ به کمتر از 95 درصد برسد، دوباره شارژر فعال می‌شود و ظرفیت باتری را به 95 درصد می‌رساند. حالت Basic از شارژ شدن گوشی تا 100 درصد جلوگیری می‌کند، حالت Maximum سطح شارژ را روی 80 درصد محدود می‌کند و حالت Adaptive نیز در طول شب، سطح شارژ را روی 80 درصد نگه می‌دارد و در طول روز و زمان بیدار بودن شما، سطح شارژ را تا 95 درصد می‌رساند.

در بخش تنظیمات باتری، گزینه‌ای هم برای غیر فعال کردن شارژ سریع و تنظیمات جداگانه‌ای برای شارژ سیمی و بی سیم در دسترس شما قرار گرفته‌اند.

بلندگوها

گلکسی اس 25 اولترا

سامسونگ گلکسی S25 Ultra دارای بلندگوهای دوگانه استریو است. یک بلندگو در لبه پایینی دستگاه قرار گرفته و بلندگوی دیگر هم در بالای صفحه نمایش جای دارد که به‌عنوان بلندگوی مکالمه نیز عمل می‌کند.

در تست‌های انجام شده، بلندگوهای گلکسی اس 25 اولترا عملکرد بسیار خوبی ارائه می‌کنند و در زمینه بلندی صدا و کیفیت صدا، شما را راضی می‌کنند. بازتولید صدا بسیار شبیه به صدای گلکسی اس 24 اولترا است و شاید فقط تفاوت‌های ظریفی وجود داشته باشد.

اگر بخواهیم اسپیکرهای استریوی گلکسی S25 اولترا را با رقبا مقایسه کنیم، می‌توانیم بگوییم آیفون 16 پرو مکس بهتر است، اما پرچمدار جدید سامسونگ از پیکسل 9 پرو XL عملکرد بهتری دارد.

سیستم عامل و رابط کاربری

گلکسی اس 25 اولترا

گلکسی اس 25 اولترا بر پایه سیستم عامل اندروید 15 و رابط کاربری One UI 7 اجرا می‌شود. سامسونگ وعده پشتیبانی هفت ساله نرم افزاری را برای این گوشی داده که شامل به‌روزرسانی‌های اصلی اندروید و وصله‌های امنیتی می‌شود. وان یو آی 7 از برخی جهات مانند ویجت‌ها، آیکون‌ها و تصاویر پس‌زمینه، بسیار شبیه به وان یو آی 6 است؛ اما تغییرات جذابی نیز در آن رخ داده که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم. ناوبری در بین صفحات، تغییر چندانی نکرده و همچنان شما به صفحه اصلی، کشوی برنامه‌ها، ژست‌های حرکتی یا پیمایش با دکمه‌ها و… متکی خواهید بود.

در اندروید 15، اعلانات و جابه‌جایی‌های سریع یا Quick Toggles به دو صفحه جداگانه تقسیم شده‌اند و این تغییر نیز بخشی از One UI 7 است. اکنون صفحه اعلانات را در قسمت بالا سمت چپ صفحه نمایش مشاهده می‌کنید و صفحه جابه‌جایی سریع را از سمت راست صفحه، نمایش می‌دهید. سامسونگ چند برنامه سفارشی مانند گالری، فایل‌های من (My Files)، اینترنت، سلامتی (Health)، ماشین حساب، تقویم، کیف پول یا ولت، برنامه Notes و دستیار بیکسبی را همچنان در دسترس کاربران قرار داده است. همچنین برنامه‌های پیش‌فرض گوگل به‌علاوه چند برنامه مایکروسافت مانند وان درایو، آفیس، لینکدین و اوتلوک نیز از قبل روی گوشی نصب شده‌اند.

قلم S Pen جزو مواردی است که حالا عملکرد آن تغییر کرده است و دیگر روی آن خبری از سنسور ژیروسکوپ و اتصال بلوتوثی نیست. هنوز هم می‌توانید با آن روی صفحه گوشی خود بنویسید، طرح‌هایی را بکشید و عملکردهای معمولی مانند ایجاد یادداشت، نوشتن روی صفحه (حتی در صورت خاموش بودن صفحه) و نوشتن در تقویم را انجام بدهید؛ اما قابلیت‌هایی مانند ژست‌های حرکتی هوایی و شاتر از راه دور دوربین، وجود ندارند.

هوش مصنوعی گلکسی یا Galaxy AI نیز حالا پیشرفته‌تر و مجهزتر شده و قابلیت‌های پرشماری را در اختیار شما قرار می‌دهد. برخی از ویژگی‌های دستیار هوش مصنوعی، در حال حاضر ارائه می‌شوند که می‌توانند به شما در خلاصه‌سازی و ترجمه متون، تبدیل طرح‌های doodle به یک طرح گرافیکی و تبدیل صدا به متن، کمک کند.

گوگل جمینای نیز در قلب هوش مصنوعی گلکسی قرار دارد. شما می‌توانید از هوش مصنوعی جمینای، خیلی کارها را بخواهید تا برایتان انجام دهد؛ مثلا یک عکس از محتویات داخل یخچال خود بگیرید و از جمینای بخواهید تا ایده‌ای برای درست کردن غذا به شما بدهد یا ایده‌هایی برای کتاب یا نقاشی از آن بخواهید. جمینای همچنین می‌تواند در خلق تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی به شما کمک کند.

قابلیت‌های دیگری مانند AI Agent و AI Select و همچنین Circle (کشیدن دایره به دور یک بخش دلخواه برای جست‌وجو کردن درباره آن) هم از جمله عملکردهای اضافی هستند که به‌وسیله هوش مصنوعی، ممکن می‌شوند. AI Select یک ویژگی جدید است که بر اساس عملکرد Smart Select ساخته شده و در نوار کناری گوشی هوشمند شما قرار دارد. هوش مصنوعی اکنون می‌تواند محتوای صفحه را با جزئیات بیشتری مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و اقداماتی را بر اساس آن، ارائه کند. این فناوری حتی می‌تواند از ریلزهای اینستاگرام، یک فایل گیف برای شما بسازد یا با استفاده از عکسی که روی صفحه باز کرده‌اید، یک تصویر پس زمینه برای شما ایجاد کند.

قابلیت Circle to Search هم یک ویژگی مشابه است که اکنون می‌تواند محتوای صفحه را تجزیه و تحلیل کند و حتی به صدایی که در حال پخش است گوش دهد و اطلاعاتی را درباره موسیقی مورد نظر، ارائه کند. قابلیت‌های مختلف هوش مصنوعی به شما اجازه می‌دهند تا گوشی هوشمند خود را به روش‌های مختلف، کنترل و مدیریت کنید. به‌عنوان مثال می‌توانید به‌صورت صوتی در اپلیکیشن گالری از دستیار هوش مصنوعی بخواهید عکس‌هایی که در یک سفر گرفته‌اید را برای شما نمایش دهد. حتی می‌توانید از هوش مصنوعی بخواهید اگر فونت به نمایش درآمده در یک متن، خیلی کوچک است، آن را بزرگتر کند که البته این ویژگی فعلا محدود به منوهای سیستم است.

یکی از هیجان‌انگیزترین ویژگی‌های جدید، قابلیت Cross-app Action است. تصور کنید که یک دستیار شخصی دارید؛ می‌توانید از آن بخواهید رستورانی را در نزدیکی شما پیدا کند و آن را در گوگل مپ به نمایش دربیاورد و مکان آن را برای دوستتان به اشتراک بگذارد. شما می‌توانید یادداشت‌برداری کنید، تماس بگیرید، رویدادهای تقویم را ذخیره کنید و آلارمی را برای یک زمان مناسب، تنظیم کنید. در مجموع، هوش مصنوعی گلکسی به شما اجازه می‌دهد تا کارهای پیچیده‌تری را انجام دهید و حالا به ویژگی چشمگیرتری در پرچمدار جدید سامسونگ تبدیل شده است.

ویرایش مولد یا Generative Edit در اپلیکیشن گالری نیز بسیار قدرتمند ظاهر می‌شود. این ویژگی با استفاده از هوش مصنوعی، می‌تواند افراد یا اشیای اضافه را در عکس‌های شما حذف کند یا آنها را با سایه بپوشاند. همچنین ویرایش مولد به شما امکان می‌دهد تا اشکالی را ترسیم کنید و آنها را به عکس خود اضافه کنید.

برخی از ویژگی‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی شده نیز در دسترس کاربران قرار می‌گیرد؛ مانند Now Brief و Now Bar. قابلیت Now Brief خلاصه‌ای از برنامه روزانه شما را ارائه می‌کند؛ مثلا نگاه کوتاهی به قرارهای روزانه‌تان می‌اندازد و حتی به شما اطلاع می‌دهد که آیا پادکست‌ها یا هنرمندان مورد علاقه‌تان، محتوای جدیدی منتشر کرده‌اند یا خیر. در کل این قابلیت به شما کمک می‌کند تا بهتر در جریان همه امور قرار بگیرید.

قابلیت Now Bar هم به‌طور کلی، مفهوم مشابهی دارد؛ با این تفاوت که در صفحه قفل گوشی شما قرار دارد و روی برنامه‌ها و رویدادهای فعلی تمرکز می‌کند. مثلا اطلاعات متنی در مورد یک موسیقی که می‌نوازید یا گوش می‌دهید را ارائه می‌کند، مسیر حرکت شما به مقصد را با زمان حرکت، پیشنهاد می‌دهد تا به موقع به جلسه خود برسید و حتی آخرین به‌روزرسانی‌ها از نتایج زنده تیم ورزشی مورد علاقه‌تان را به شما اطلاع می‌دهد.

در کل، سامسونگ برای بخش نرم افزاری گلکسی اس 25 اولترا و به‌طور کلی در رابط کاربری One UI 7، تمرکز خود را روی قابلیت‌های متعدد هوش مصنوعی گذاشته است. با تمام این ویژگی‌های هوش مصنوعی قدرتمند Galaxy AI، گوشی شما به بهبود تجربه کاربری‌تان، کمک می‌کند. با توجه به این که هوش مصنوعی باید اطلاعاتی را در همین زمینه جمع‌آوری کند، سامسونگ تصمیم گرفته امنیت اطلاعات شما را با استفاده از پلتفرم‌های Samsung Knox Matrix و Vault تضمین کند. به این ترتیب تمام اطلاعات شخصی و مهم و تنظیمات اصلی در دستگاه ذخیره می‌شوند و با استانداردهای محاسبات کوانتومی، رمزگذاری شده‌اند.

از لحاظ بصری نیز One UI 7 زیباتر و شکیل‌تر از قبل شده و در مجموع، این نسخه از رابط کاربری سامسونگ، پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر از همیشه شده است.

سخت افزار

گلکسی اس 25 اولترا

گوشی پرچمدار سامسونگ گلکسی اس 25 اولترا از چیپست سه نانومتری Snapdragon 8 Elite for Galaxy استفاده می‌کند که قوی‌ترین و مدرن‌ترین تراشه کوالکام برای گوشی های اندرویدی است. پسوند for Galaxy نشان می‌دهد که تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسبت به نسخه عادی، دارای دو هسته CPU با کلاک بالاتر است (4.47 گیگاهرتز در برابر 4.32 گیگاهرتز) و در واقع این تراشه به‌طور خاص برای پرچمداران جدید سامسونگ، سفارشی‌سازی شده است. همچنین پردازشگر گرافیکی آدرنو نیز با سرعت کلاک بالاتری کار می‌کند. سامسونگ همچنین به بهبود NPU یا واحد پردازش عصبی نیز اشاره کرده، اما جزئیات بیشتری در دست نداریم.

تراشه اسنپدراگون 8 الیت از هسته‌های پردازشی Oryon استفاده می‌کند. دو هسته اصلی با فرکانس 4.47 گیگاهرتز و شش هسته دیگر با فرکانس 3.53 گیگاهرتز کار می‌کنند. یکی از تغییرات گلکسی اس 25 اولترا این است که امسال خبری از نسخه دارای تراشه اگزینوس نیست و تمام مدل‌های Galaxy S25 در همه بازارها از همین تراشه اسنپدراگون 8 الیت استفاده می‌کنند. پردازشگر گرافیکی Adreno 830 بر اساس معماری جدید ساخته شده و 12 گیگابایت رم LPDDR5X نیز وجود دارند. برای فضای ذخیره‌سازی داخلی هم گزینه‌های 256 گیگابایت، 512 گیگابایت یا 1 ترابایت از نوع UFS 4.0 در دسترس خریداران قرار می‌گیرد و پشتیبانی از کارت حافظه جانبی نیز وجود ندارد.

اکنون وقت آن رسیده که نگاهی به بنچمارک‌های انجام شده روی گوشی گلکسی اس 25 اولترا با تراشه اسنپدراگون 8 الیت بیندازیم. در بنچمارک گیک بنچ 6، این گوشی در بخش چند هسته‌ای بهترین عملکرد ممکن را نشان داد و در بخش تک هسته‌ای نیز با فاصله کمی نسبت به وان پلاس 13 با همان تراشه اسنپدراگون 8 الیت، قرار گرفت. در بنچمارک آنتوتو 10 نیز گلکسی اس 25 اولترا عملکرد بسیار خوبی داشت، اما از چند رقیب اندرویدی خود عقب ماند. در بنچمارک 3D Mark Wild Life Extreme نیز گلکسی اس 25 اولترا توانست عملکرد خیره‌کننده‌ای از خود بر جای بگذارد.

بنچمارک گیک بنچ 6 تک هسته‌ای

OnePlus 13 : 3075

Galaxy S25 Ultra : 3057

Oppo Find X8 Pro : 2917

vivo X200 Pro : 2751

Xiaomi 14 Ultra : 2297

Galaxy S24 Ultra : 2279

OnePlus 13R : 2238

Xiaomi 14T Pro : 2235

Galaxy S24+ : 2201

Galaxy S23 Ultra : 1913

بنچمارک گیک بنچ 6 چند هسته‌ای

Galaxy S25 Ultra : 9846

OnePlus 13 : 9278

Oppo Find X8 Pro : 8819

vivo X200 Pro : 8152

Xiaomi 14T Pro : 7081

Galaxy S24 Ultra : 7076

Xiaomi 14 Ultra : 7060

Galaxy S24+ : 6926

OnePlus 13R : 6803

Galaxy S23 Ultra : 5077

بنچمارک آنتوتو 10

Oppo Find X8 Pro : 2701287

OnePlus 13 : 2690491

vivo X200 Pro : 2609095

Galaxy S25 Ultra : 2207809

OnePlus 13R : 2109299

Xiaomi 14T Pro : 2015655

Xiaomi 14 Ultra : 2014262

Galaxy S24 Ultra : 1823822

Galaxy S24+ : 1774819

Galaxy S23 Ultra : 1472142

بنچمارک 3D Mark Wild Life Extreme 2160p

Galaxy S25 Ultra : 6687

OnePlus 13 : 6615

Oppo Find X8 Pro : 6479

vivo X200 Pro : 6173

Galaxy S24 Ultra : 4983

OnePlus 13R : 4979

Xiaomi 14 Ultra : 4977

Galaxy S24+ : 4365

Xiaomi 14T Pro : 3998

Galaxy S23 Ultra : 3790

در مجموع، گلکسی اس 25 اولترا با تراشه قدرتمند اسنپدراگون 8 الیت، عملکردی عالی را نشان می‌دهد و به شما اطمینان خواهد داد که در زمینه سخت افزاری، هیچوقت کم نمی‌آورد. در زمینه پایداری عملکرد نیز گلکسی اس 25 اولترا مشابه اس 24 اولترا عمل می‌کند. این گوشی تحت فشار زیاد ممکن است با کاهش 41 درصدی عملکرد CPU و 50 درصدی عملکردی GPU مواجه شود. پرچمدار جدید سامسونگ در صورت استفاده‌های سنگین یا در آزمایش استرس، مقداری گرم می‌شود؛ اما آنقدر داغ نمی‌کند که بتواند مشکل‌ساز باشد.

در جمع‌بندی این بخش باید بگوییم گلکسی اس 25 اولترا بهترین سخت افزار ممکن را در بین گوشی های امروزی دارد. عملکرد آن در بخش پایداری هم عالی نیست، ولی رفتار مشابهی را با اکثر پرچمداران موجود در بازار نشان می‌دهد.

دوربین

گلکسی اس 25 اولترا

گلکسی اس 25 اولترا تغییرات زیادی را در سخت افزار دوربین تجربه نکرده و دوربین مشابهی با گلکسی اس 24 اولترا و حتی اس 23 اولترا دارد. مهم‌ترین تغییر سخت افزاری بخش دوربین، لنز اولترا واید یا فوق عریض است و در سایر موارد، مشخصات مشابهی را با مدل سال گذشته مشاهده می‌کنیم. نکته قابل توجه این است که دوربین گلکسی اس 25 اولترا به تکامل رسیده و هنوز هم می‌تواند بهترین عملکرد را از خود ارائه کند.

تغییر اساسی ایجاد شده در دوربین‌ها، لنز اولترا واید است که حالا سنسور 12 مگاپیکسلی، بالاخره جای خود را به سنسور 50 مگاپیکسلی S5KJN3 سامسونگ داده است. جزئیات خیلی زیادی درباره این سنسور جدید وجود ندارد، اما می‌تواند اندازه پیکسل 0.7 میکرومتری را داشته باشد و فرمت خروجی آن تقریبا مشابه سنسور 12 مگاپیکسلی است. این تغییر ما را به یاد زمانی می‌اندازد که سامسونگ سنسور دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی اس 22 اولترا را به سنسور 200 مگاپیکسلی اس 23 اولترا ارتقا داد.

دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی گلکسی اس 25 اولترا نیز مشابه سال گذشته و حتی مشابه اس 23 اولترا است و تغییر خاصی در آن رخ نداده است. سنسورهای تله فوتو نیز از مدل قبلی به پرچمدار 2025 سامسونگ منتقل شده‌اند و در کل اگر انتظار دوربین بسیار قدرتمندتری از S25 Ultra دارید، احتمالا ناامید می‌شوید. در جلوی گوشی نیز همان دوربین سلفی سال گذشته را می‌بینیم که البته عملکرد قدرتمندی ارائه می‌کند و شاید نیاز چندانی به ارتقا یافتن نداشت.

در ادامه می‌توانید مشخصات دوربین های گلکسی اس 25 اولترا را مشاهده کنید:

  • دوربین اصلی: 200 مگاپیکسلی واید، سنسور Samsung ISOCELL HP2، اندازه سنسور 1/1.3 اینچ، اندازه پیکسل 0.6 تا 2.4 میکرومتر، دیافراگم f/1.7، فاصله کانونی 23 میلی‌متر، فوکوس خودکار multi-directional PDAF، لرزش‌گیر اپتیکال (OIS)، فیلمبرداری 8K در نرخ 30 فریم بر ثانیه و 4K در نرخ 120 فریم بر ثانیه
  • دوربین اولترا واید یا فوق عریض: 50 مگاپیکسلی، سنسور Samsung ISOCELL JN3، اندازه سنسور 1/2.5 اینچ، اندازه پیکسل 0.7 تا 1.4 میکرومتر، دیافراگم f/1.9، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، فیلمبرداری 8K در نرخ 30 فریم بر ثانیه و 4K در نرخ 120 فریم بر ثانیه
  • دوربین تله فوتو اول: 12 مگاپیکسلی، سنسور Sony IMX754، اندازه سنسور 1/3.52 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، دیافراگم f/2.4، فاصله کانونی 67 میلی‌متر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، لرزش‌گیر اپتیکال (OIS)، فیلمبرداری 4K در نرخ 60 فریم بر ثانیه
  • دوربین تله فوتو دوم: 50 مگاپیکسلی، سنسور Sony IMX854، اندازه سنسور 1/2.52 اینچ، اندازه پیکسل 0.7 تا 1.4 میکرومتر، دیافراگم f/3.4، فاصله کانونی 111 میلی‌متر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، لرزش‌گیر اپتیکال (OIS)، فیلمبرداری 8K در نرخ 30 فریم بر ثانیه و 4K در نرخ 60 فریم بر ثانیه
  • دوربین جلو: 12 مگاپیکسلی، سنسور Samsung ISOCELL 3LU، اندازه سنسور 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، دیافراگم f/2.2، فاصله کانونی 26 میلی‌متر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز دوال پیکسل (dual pixel PDAF)، فیلمبرداری 4K در نرخ 60 فریم بر ثانیه

گلکسی اس 25 اولترا

رابط کاربری برنامه دوربین مانند قبل و مثل تمام گوشی های سامسونگ است و به‌راحتی به آن عادت می‌کنید؛ با این حال، سامسونگ تغییرات و پیشرفت‌هایی را در آن اعمال کرده است. حالت Carousel اکنون به جای بالا، در زیر دکمه شاتر قرار گرفته و وقتی حالت‌های اضافی را باز می‌کنید، دیگر منظره‌یاب دوربین را پنهان نمی‌کنند. گزینه‌های حالت حرفه‌ای یا Pro نیز بازطراحی شده‌اند و اکنون رابط کاربری پخته‌تر و کامل‌تری را برای برنامه دوربین گلکسی اس 25 اولترا مشاهده می‌کنیم.

کیفیت عکس‌ها

گلکسی اس 25 اولترا با دوربین اصلی خود در نور روز عکس‌های فوق‌العاده‌ای می‌گیرد. این عکس‌ها، جزئیات خیره‌کننده‌ای دارند و تقریبا هیچ نقصی در آنها دیده نمی‌شود. دامنه دینامیکی بسیار عالی است و حتی در محیطی با نور شدید خورشید نیز تونالیته رنگی به‌خوبی حفظ می‌شود. تعادل رنگ سفید، قابل اعتماد است و خروجی رنگ‌ها بدون زیاده‌روی و اشباع بیش از حد هستند و در کل، این دوربین می‌تواند عکس‌های دوست‌داشتنی را به ثبت برساند.

در صورت عکاسی از افراد نیز عکس‌ها بسیار زیبا هستند. جزئیات صورت به خوبی ثبت می‌شوند و رنگ پوست نیز دلپذیر به‌نظر می‌رسد. سطح تارشدگی حالت پرتره نیز به‌طور پیش‌فرض کمی زیاد است، اما می‌توانید آن را به دلخواه خود تغییر بدهید. حالت 50 مگاپیکسلی در دوربین اصلی هم می‌تواند عکس‌های فوق‌العاده‌ای را ثبت کند، اما در برخی مواقع، چمن‌ها کمی سافت می‌شوند و سایر قسمت‌ها، بسیار عالی است.

در حالت فول رزولوشن یا 200 مگاپیکسلی نیز می‌توانید عکس‌هایی با جزئیات خیره‌کننده را به ثبت برسانید؛ اما در این حالت، قسمت‌های زیادی از عکس سافت می‌شوند و در مجموع، حالت 50 مگاپیکسلی را بهتر و طبیعی‌تر می‌دانیم. عکس‌های بزرگنمایی دو برابری نیز از نظر سطح جزئیات، کاملا مشابه تصاویر 50 مگاپیکسلی بدون زوم هستند. در واقع می‌توانید روی دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی برای گرفتن عکس‌های بسیار خوب در حالت زوم دو برابری حساب باز کنید.

دوربین تله فوتو 3x نیز عکس‌های بسیار خوبی را در نور روز می‌گیرد. جزئیات این عکس‌ها بسیار کامل هستند و حتی از چیزی که انتظار داشتیم هم بهتر به‌نظر می‌رسند. در سایه‌ها مقداری نویز دیده می‌شود، اما آنقدر نیست که ذوقمان را کور کند. دامنه دینامیکی و رنگ‌ها هم عالی هستند. در این سنسور، حداقل فاصله فوکوس حدود 18 سانتی‌متر است و می‌توانید از فاصله نزدیک نیز عکس‌های بسیار خوبی ثبت کنید.

دوربین تله فوتو 5x نیز عملکرد خوبی دارد، اما اگر جزئیات بیشتر می‌خواهید، شاید بهترین گزینه ممکن نباشد. با این حال، رنگ و دامنه دینامیکی، شما را راضی می‌کند. حداقل فاصله فوکوس در این سنسور نیز 25 سانتی‌متر است. کیفیت عکس‌های ثبت شده از افراد در این حالت، واقعا خوب است و بازنمایی بسیار خوبی از ویژگی‌های چهره افراد را به نمایش می‌گذارد. اما عکس‌های 50 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت زوم دو برابری، جزئیات بیشتری داشتند و از ساختار بهتری بهره می‌برند. عکس‌های بزرگنمایی 10 برابری نیز ظاهری پردازش شده دارند، ولی با این حال، کاملا قابل استفاده هستند.

دوربین 50 مگاپیکسلی فوق عریض یا اولترا واید هم عکس‌های بسیار خوبی را ثبت می‌کند؛ اما به‌نظر می‌رسد وضوح آنها کمی کمتر از چیزی است که در دوربین گلکسی اس 24 اولترا دیده بودیم و این برای ما کمی عجیب است. دامنه دینامیکی گسترده و بازتاب رنگ دلپذیر نیز از ویژگی‌های خوب عکس‌های ثبت شده با این دوربین به‌شمار می‌روند. همچنین تصاویر حالت فول رزولوشن این دوربین، جزئیات بیشتری را به نمایش می‌گذارد و استفاده از آن به جای عکس‌های فوق عریض 12 مگاپیکسلی را پیشنهاد می‌کنیم. البته شاید سامسونگ در به‌روزرسانی‌های آینده، پردازش عکس‌های 12 مگاپیکسلی پیش فرض دوربین فوق عریض را اصلاح کند و این عکس‌ها بهتر شوند.

دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی هم عکس‌های عالی با رنگ پوست زیبا، دامنه دینامیکی عالی و جزئیات بسیار خوب را ارائه می‌کند. با این که این دوربین نسبت به قبل هیچ پیشرفتی نداشته، اما همچنان عملکرد عالی را از خود بر جای می‌گذارد و جای هیچ شکایتی وجود ندارد. فقط اگر دوست دارید از زوایای غیر معمول و در فواصل عکس‌برداری عجیب، عکاسی کنید، داشتن فوکوس خودکار کمی ناخوشایند خواهد بود.

اما حالا نوبت آن رسیده که کیفیت عکس‌ها در نور کم و در شب را بررسی کنیم. دوربین گلکسی اس 25 اولترا در تاریکی، رویکرد نسبتا محافظه‌کارانه‌ای را برای پردازش عکس‌ها اتخاذ می‌کند. متاسفانه گاهی اوقات نویزهای زیادی وجود دارند و سایه‌ها کمی محو می‌شوند. در نواحی تیره‌تر تصویر نیز گاهی اوقات چیزی شبیه به رنگ سبز به چشم می‌خورد که کمی ناخوشایند است. با این حال در شب نیز می‌توانید عکس‌های بسیار خوبی را با دوربین S25 Ultra ثبت کنید. نوردهی بسیار متعادل است و حالت اختصاصی شب نیز می‌تواند کاهش شدیدی در نویزهای تصویر ایجاد کند. با این حال عکس‌های ثبت شده با حالت شب یا Night Mode، کمی ظاهر مصنوعی و غیر طبیعی به خود می‌گیرند.

در مجموع، عکاسی شبانه با دوربین‌های گلکسی اس 25 اولترا، ما را به وجد نمی‌آورد و گوشی‌هایی را در بازار دیده‌ایم که عکس‌های بهتری در محیط‌های تاریک به ثبت می‌رسانند. دوربین تله فوتو 3x هم در شب عکس‌هایی را ثبت می‌کند که دارای نویز هستند، اما نمی‌توانیم از کیفیت رنگ‌ها و دامنه دینامیکی، شکایت کنیم.

استفاده از حالت شب در دوربین تله فوتو هم کمی نویزها را از بین می‌برد، اما ظاهری آبرنگی و غیر واقعی پیدا می‌کند. دوربین تله فوتو 5x در شب کمی بهتر عمل می‌کند، اما در کل، روندها یکسان هستند. جزئیات نسبتا خوب و دامنه دینامیکی مناسبی در این عکس‌ها وجود دارد، اما این عکس‌ها نمی‌توانند حسی که از یک دوربین عکاسی پیشرفته داریم را به ما القا کنند.

دوربین اولترا واید 50 مگاپیکسلی در عکاسی شبانه کمی نسبت به سال گذشته پیشرفت کرده و عکس‌های تمیزتر و بهتر با تراز سفیدی واقعی‌تری را به نمایش می‌گذارد. به‌طور کلی، دوربین فوق عریض گلکسی اس 25 اولترا، قدم کوچکی برای بهتر شدن و حرکت کردن در مسیر درست، برداشته است؛ اما نه آنقدری که چشمگیر باشد.

فیلمبرداری

گلکسی اس 25 اولترا می‌تواند با تمام دوربین‌هایش در حالت ویدیوی معمولی، ویدیوهایی تا رزولوشن و نرخ فریم 4K60 ضبط کند. گزینه فیلمبرداری 8K30 نیز برای دوربین‌های اصلی، فوق عریض و تله فوتو 5X وجود دارد. حالت فیلمبرداری حرفه‌ای یا Pro نیز گزینه‌های 24 فریم بر ثانیه را برای وضوح 4K و 8K و نرخ 120 فریم بر ثانیه را برای وضوح 4K برای دوربین‌های اصلی و فوق عریض ارائه می‌کند.

ویدیوها با کدک h.265 ذخیره می‌شوند و البته امکان انتخاب کدک h.264 نیز وجود دارد. لرزش‌گیری ویدیو هم در همه حالت‌ها برای همه دوربین‌ها در دسترس است و البته اگر از ابزار دیگری برای تثبیت‌کنندگی و لرزش‌گیری ویدیو استفاده می‌کنید، می‌توانید از بخش تنظیمات، قابلیت لرزش‌گیر الکترونیکی را غیر فعال کنید. همچنین صدا نیز در ویدیوها به‌صورت استریو ضبط می‌شود.

ضبط ویدیوی HDR از 8 بیت به ویدیوی HDR ده بیتی ارتقا پیدا کرده است. همچنین یک حالت فیلمبرداری Galaxy Log جدید وجود دارد که در آن می‌توانید خودتان درجه‌بندی رنگ فیلم را انجام دهید. یکی دیگر از ویژگی‌های مرتبط با فیلمبرداری در One UI 7، قابلیت پاک کن صوتی یا Ai Audio Eraser است که به شما اجازه می‌دهد تا صداهای ناخواسته را از ویدیوهای خود حذف کنید.

نمونه‌ای از ویدیوی ضبط شده با دوربین اصلی در شب با وضوح 4K60 را مشاهده می‌کنید:

در مورد کیفیت ویدیوها هم باید در یک کلام بگوییم که عالی هستند. ویدیوهای 4K جزئیات عالی، دامنه دینامیکی گسترده و رنگ‌های دلپذیری دارند. سطح زوم دو برابری نیز بسیار خوب است، اما مقداری افت کیفیت در آنها وجود دارد که طبیعی است. دوربین تله فوتو 3x هم جزئیات خوبی را در ویدیوها به ثبت می‌رساند و در ویدیوهای ذخیره شده با دوربین تله فوتو 5x نیز جزئیات چشمگیر نیست اما راضی کننده است.

در محیط‌های تاریک هم دوربین اصلی ویدیوهای با جزئیات خوبی را ثبت می‌کند، اما مقداری نویز در نواحی تاریک‌تر به چشم می‌خورد. نوردهی به خوبی انجام می‌شود و دامنه دینامیکی بسیار خوبی هم دارند. در سطح بزرگنمایی دو برابری، افت محسوسی در کیفیت ویدیوها به چشم می‌خورد و نویزها هم بیشتر می‌شود، اما همچنان این ویدیوها قابل استفاده هستند. دوربین‌های تله فوتو می‌توانند ویدیوهای روشن‌تر با جزئیات بهتری را نسبت به دوربین گلکسی اس 24 اولترا بگیرند و دوربین فوق عریض نیز در مقایسه با دوربین فوق عریض مدل سال گذشته، عملکرد بهتری در این بخش از خود ارائه می‌کند.

نمونه‌ای از ویدیوی ضبط شده با دوربین فوق عریض در شب را مشاهده می‌کنید:

لرزش‌گیری ویدیوها هم برای همه دوربین‌ها و در همه حالت‌ها، بسیار عالی است و به‌سختی می‌توانید لرزش راه رفتن یا حرکت دست را در ویدیوهای ثبت شده مشاهده کنید.

جمع بندی

گلکسی اس 25 اولترا

گلکسی اس 25 اولترا باید با رقبای قدرتمندی مانند آیفون 16 پرو مکس و همچنین رقبای اندرویدی از گوگل، شیائومی و… رقابت کند. با این که امسال تغییرات پرچمدار جدید سامسونگ، خیلی به چشم نمی‌آید، اما به‌نظر می‌رسد این گوشی همچنان می‌تواند با دوربین، نمایشگر، سخت افزار و نرم افزار قدرتمند خود، در بازار گوشی های پرچمدار و بالارده، آقایی کند.

اما سوال اینجاست که اگر شما از کاربران گلکسی اس 24 اولترا هستید، آیا ارتقا به گلکسی اس 25 اولترا می‌تواند منطقی و به‌صرفه باشد یا خیر؟ پیشرفت‌هایی که صورت گرفته، واقعا انقلابی و متحول کننده نیستند و حتی قلم اس پن مدل سال گذشته، کارآمدتر و بهتر است. در زمینه بخش نرم افزاری هم که با یک آپدیت می‌توانید وان یو آی 7 و اندروید 15 را دریافت کنید و در بخش‌های سخت افزار و دوربین و باتری هم که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای صورت نگرفته است. آیفون 16 پرو مکس اگرچه گوشی گران‌قیمتی است، اما می‌تواند عمر باتری بهتر و احتمالا نمایشگر بهتری را در اختیار شما قرار دهد و برخی رقبای اندرویدی هم در بخش‌های گوناگون ممکن است نسبت به پرچمدار 2025 سامسونگ برتری داشته باشند.

این موارد باعث می‌شوند برای پیشنهاد دادن خرید گلکسی S25 اولترا کمی دچار تردید شویم. با این حال نمی‌توانیم منکر این شویم که گلکسی اس 25 اولترا یک گوشی قدرتمند و همه فن حریف است. شارژدهی با وجود بزرگتر نشدن باتری، خوب است، صفحه نمایش بسیار خوبی دارد، نسبتا سریع شارژ می‌شود، کیفیت ساخت و دوام فوق‌العاده‌ای دارد، از قلم اس پن پشتیبانی می‌کند، قدرتمندترین سخت افزار حال حاضر بازار را دارد، نرم افزاری غنی با انواع و اقسام امکانات مبتنی بر هوش مصنوعی دارد و دوربین آن نیز عکس‌های بسیار باکیفیتی را ثبت می‌کند.

گلکسی اس 25 اولترا

امیدواریم سامسونگ برای سال آینده به فکر پیشرفت‌های بزرگتری باشد؛ مثلا اتصال بلوتوث قلم اس پن را برگرداند، باتری بزرگتری را روی گوشی قرار دهد، سرعت شارژ را افزایش دهد و تحولی در دوربین‌ها و حتی طراحی گوشی خود ایجاد کند. در هر صورت با همه این موارد، گلکسی اس 25 اولترا همچنان یک گوشی اندرویدی قدرتمند و پر از ویژگی‌های متنوع است. اما پاسخ به این سوال را بر عهده خودتان می‌گذاریم؛ آیا ارتقا از گلکسی اس 24 اولترا به اس 25 اولترا، منطقی و به‌صرفه است؟

گفتنی است با وجود شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت گلکسی اس 25 اولترا، سامسونگ قیمت گوشی های سری GALAXY S25 را افزایش نداد. بر این اساس، Galaxy S25 Ultra با قیمت پایه 1300 دلار برای نسخه 12/256 گیگابایتی به بازار عرضه شد و قیمت گران‌ترین نسخه آن با پیکربندی 12 گیگابایت رم و 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی داخلی به 1420 دلار می‌رسد.

در زمان نگارش این مطلب، گلکسی اس 25 اولترا با قیمت بالای 110 میلیون تومان در بازار ایران موجود شده است. انتظار می‌رفت پس از گذشت مدتی از عرضه این گوشی، قیمت آن به تعادل برسد و اندکی کاهش پیدا کند؛ اما افزایش افسارگسیخته قیمت دلار در این روزها، کار را خراب کرده و احتمالا باز هم باعث گرانی گوشی های موبایل در بازار ایران می‌شود.

مزایا و معایب گلکسی اس 25 اولترا

مزایا

  • طراحی به تکامل رسیده، خوش دست و بهبود یافته
  • کیفیت ساخت عالی و مقاوم
  • پشتیبانی از قلم اس پن (در مقایسه با رقبا)
  • عمر باتری خوب با وجود بیشتر نشدن ظرفیت باتری
  • تجربه نرم افزاری غنی، روان و پر از امکانات
  • عملکرد عالی دوربین‌ها در نور روز
  • سخت افزار قدرتمند

معایب

  • استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار (برخی رقبا به سراغ استاندارد IP69 رفته‌اند)
  • حذف شدن اتصال بلوتوثی قلم اس پن
  • ظرفیت باتری بیشتر نشده است
  • حداکثر روشنایی صفحه نمایش عالی نیست
  • عملکرد دوربین‌ها در نور کم ممکن است عالی نباشد

در گجت نیوز بخوانید: آیا Galaxy S25 Ultra بهترین گوشی برای بازی است؛ مسابقات Call of Duty پاسخ می‌دهد مقایسه گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس؛ رقابت غول‌های هوش مصنوعی گلکسی اس ۲۵ اج: سوپرایز جدید سامسونگ به صحنه آمد مشخصات دوربین گلکسی S25 Edge فاش شد؛ ناامیدکننده یا انقلابی

source

توسط petese.ir