“قسمت آخر سریال سرزمین مادری چه میشود؟ سرنوشت رهی چه میشود؟ سوالی که اینروزها مخاطبان و بینندگان این سریال بعد از دیدن سکانس دلهره‌اور زندگی رهی و راز زندگی مادر وی نگران شدند و کنجکاو هستند بدانند آخر سریال سرزمین مادری چی میشه سریال شبکه آی فیلم ۱۴۰۳ که اینروزها حسابی پرطرفدار شده است.

آخر سریال طوبی چی میشه ؛ سرنوشت طوبی چه میشود؟

قسمت آخر سریال سرزمین مادری چی میشه؟

درباره قسمت آخر سریال سرزمین مادری تا اینجای داستان بینندگان همچنان پیگیر سرنوشت شخصیت های سریال مانند رهی، شاپرک و زندگی آشفته بهادری ها و فرار از ایران و مادر رهی هستند در سردرگم ماندند تا بدانند آخر سریال سرزمین مادری چی میشه و چگونه تمام میشود؟

“رهی” شخصیت اصلی داستان است و به دلیل بی اطلاعی از هویت واقعی اش و مرگ پدر و مادرش و مبارزات سیاسی قبل از انقلاب همچنان پیگیر هویت خود است. او نزد سرهنگ بهادری و همسرش جمیله و دخترش شاپرک و عمه اش بزرگ شده اما با افشای راز زندگی اش از خانه بهادری ها فرار می کند و نزد یک کاشی کار که پدر مادرش هست زندگی می کند. او خود را نوه این پیرمرد می داند و تا جوانی نزد آنها زندگی می کند. از همین جا دردسرهای جدید زندگی “رهی” شروع می‌شود.

کسی نمی‌داند آیا رهی، بالاخره روی آرامش دیده یا نه. دوربین کمال تبریزی، جایی خاموش شد که نخل‌های افراشته خوزستان و آسمان آبی را قاب گرفته بود. یکی نماد مقاومت است و دیگری نشانه امید. آن هم وسط نبرد رهی و رزمندگان با دشمنِ بعثی.

سرنوشت رهی چه میشود؟

رهی دنبال مادرش بود و به قول خود می‌خواست هویتش را بازیابد. همچنان نیز در آتش جدایی از فرزند می‌سوخت.

وقتی رهی، جمیله و شاپرک بعد از انقلاب را فراری میداد برن خارج، میفهمه که واقعا نوه بهادری ها بوده و جمیله مادر زخمی اش را از خونه بیرون کرده و اون یک عمر در بدر و بی هویت بزرگ شده است.

رازی که مشخص کرد، رهی نوه واقعی خانواده بهادری ها بوده است.

نقد و بررسی

در یک برداشت نمادین از آخر سریال سرزمین مادری، می‌توان رهی را خود ایران دانست؛ سرزمینی که از دوست و دشمن جفا می‌بیند و قد خم نمی‌کند.

رهی، معتقده آدم‌ها چه مذهبی، چه روشنفکر و چه عامی، نه سیاه هستند و نه سفید. او گفت از هر کدام نکته‌ای آموخته و این‌گونه سریال، یادآوری کرد که ایران با عقاید متکثر، پویا و دلربا است. «سرزمین مادری» در قسمت‌های آخر باز هم هشدار داشت و نشان داد اصحاب قدرت و ثروت چگونه خوار و ذلیل شدند و آن جبروت، مانع مرگ و دربدری خفت‌بارشان نشد.

این مجموعه به بررسی تاریخ سیاسی-اجتماعی ایران از سال ۱۳۲۰ تا پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران در بستر زندگی فردی به نام رهی می‌پردازد و در قالب سه فصل برای پخش آماده شده است.

فاز اول روایتگر داستان کودکی «رهی» (با بازی علی شادمان) که شخصیت اصلی مجموعه سرزمین مادری است به تصویر کشیده می‌شود. وی بعد از بمباران دهکده محل سکونت‌شان توسط نیروهای متفقین، از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود و پس از چند روز مراقبت توسط مادرش راهی تهران می‌شود. سال‌ها بعد «رهی» در یک خانواده توده‌ای بزرگ می‌شود، اما پس از وقوع یک سلسله اتفاقات به یک خانواده درباری سپرده می‌شود. در این خانواده است که او رفته رفته به هویت خود پی می‌برد. همین باعث می‌شود به یک خانواده دیگر که مذهبی هستند، سپرده شود و …

فاز دوم سریال نیز از دی ماه ۸۹ شروع شد و در شهریور۹۲ به اتمام رسید.(این فاز از سال ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۲ را شامل می‌شود که حوادث این دوران را تا قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ نشان می‌دهد که شامل ۲۱ قسمت است.) با اینکه قرار بود در دی ماه آن سال این مجموعه روی آنتن برود به دلیل آنچه که بازنگری در پوشش بازیگران زن و کم‌رنگ بودن نقش جریانات اسلامی در پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ عنوان شد اولین تاخیر برای پخش «سرزمین کهن» اتفاق افتاد. اما بلاخره این سریال با اصلاحات انجام شده در سوم بهمن سال ۹۲ روی آنتن شبکه سه رفت.

(فاز سوم از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷ را شامل می‌شود و روایتگر حوادث این دوران تا ۲۹ بهمن ۱۳۵۷ است. این فاز ۲۳ قسمت دارد.) شایعاتی مبنی بر از سر گرفته شدن پخش سرزمین کهن که به نام «سرزمین مادری» تغییر اسم داده بود شنیده می‌شد که البته هرگز اتفاق نیفتاد. این تغییر نام به علت تاکید مسوولان رسانه ملی در پی تغییراتی که جهت رفع سوءتفاهمات صورت گرفت انجام شد.

source

توسط petese.ir