شفقنا زندگی – مطالعهای که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، تأثیرات منفی بالقوه حواسپرتیهای مختلف هنگام وعدههای غذایی را بر مصرف مواد غذایی فوقفرآوریشده و پیروی از رژیم مدیترانهای در میان نوجوانان اسپانیایی نشان میدهد.
به گزارش شفقنا از نیوز مدیکال، کیفیت رژیم غذایی عامل اصلی تعیین کننده سلامت و تندرستی افراد است. رژیم غذایی سالم به مصرف کافی غذاهای غنی از مواد مغذی و پرهیز از غذاهای ناسالم مانند غذاهای فوق فرآوری شده اشاره دارد.
غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات، نوشیدنی های شیرین، وعده های غذایی منجمد و فست فودها حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر و چربی اشباع شده یا ترانس و مواد مغذی ضروری کمی هستند.
نوجوانانی که مرتباً ایستاده غذا می خورند، امتیاز پایین تری در پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای دارند که اهمیت محیط های غذایی ساختاریافته را برجسته می کند.
علیرغم ارتباط آن با طیف وسیعی از ناملایمات بهداشتی، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به تدریج در سراسر جهان در طول زمان افزایش می یابد و بسته به کشور و محدوده سنی ۲۰٪ تا ۶۰٪ از کل انرژی دریافتی را شامل می شود.
رژیم مدیترانه ای یک الگوی غذایی ثابت با فواید سلامتی متعدد است. این رژیم عمدتاً مبتنی بر غذاهای گیاهی است، با حداقل یا بدون مصرف غذاهای فوق فرآوری شده.
علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی، رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند عادات غذایی سالم را ترویج کند و از رشد و تکامل حمایت کند، که به ویژه برای کودکان و نوجوانان مفید است.
استفاده از رسانه های اجتماعی به عنوان یک عامل حواس پرتی بالقوه در زمان صرف غذا با الگوهای غذایی ناسالم در کودکان و نوجوانان مرتبط است. شواهد نشان می دهد که کودکان و نوجوانانی که در هنگام صرف غذا در معرض عوامل حواس پرتی قرار می گیرند، احتمالاً غذاهای ناسالم از جمله غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کنند.
هدف مطالعه حاضر درک دقیقتر تأثیر حواسپرتی در زمان صرف غذا بر کیفیت رژیم غذایی و عادات غذایی نوجوانان بود.
منبع: نیوز مدیکال
source