ملی پوش تالو زنان اعتقاد دارد اگر چه مسیر سختی در ورزش قهرمانی پیش رو است اما دیگر تالوکاران هم میتوانند افتخار آفرینی کنند و دختران همین سرزمین هستند.
به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا)، الهام کهزادی: دختر تالو کار ایران توانست رویای خود را به واقعیت تبدیل کند و برای رسیدن به آن مسیر طولانی را طی کرد تا به خواستههایش برسد. زهرا کیانی تنها دارنده مدال طلا انفرادی تالو در قهرمانی آسیا برای دست یابی به این مدال ۱۷ سال تلاش کرد و حالا با کولهباری از تجربه میتواند تجربههای خود را به دیگر ورزشکاران انتقال بدهد. تاریخسازی زهرا کیانی در سال گذشته سبب شد گفتوگویی با این ملی پوش ووشو داشته باشیم.
از چند سالگی و چگونه وارد رشته ووشو شدید؟
از ۸ سالگی وارد ووشو بخش تالو شدم؛ قبل از آن ژیمناستیک کار میکردم. در کل بخواهم بگویم تا شش سالگی در روستای هرچگان بزرگ شدم بعد از آن به شهرکرد آمدیم و من در آنجا ووشو را شروع کردم. تا الان ۱۷ سال است که عضو تیم ملی هستم و این رشته را حرفهای کار میکنم. ۳۵ مدال برون مرزی آسیایی و جهانی دارم و در این مسیر خداوند لطف زیادی به من داشته و توانستم مدالهای زیادی کسب کنم.
از تغییر رشته پشیمان نشدید؟
همانطور که میدانید در ژیمناستیک ما به عنوان ورزشکار خانم نمیتوانیم در مسابقات برون مرزی شرکت کنیم و اتفاقا این راهی بود که مربی مقابل من گذاشت و گفت با توجه به استعداد بدنی که در ژیمناستیک دارم برای اینکه بتوانم در مسابقات بینالمللی شرکت کنم اگر یک رشته دیگر را انتخاب کنم بهتر است. شاید آن لحظه ناراحت بودم که مجبور به ترک ژیمناستیک شدم اما اکنون پشیمان نیستم و وقتی تالو را شروع کردم تا زمانی که حرفهای شدم به این رشته خیلی بیشتر علاقه پیدا کردم زیرا ترکیبی از ژیمناستیک، رزمی، قدرت، سرعت و انعطاف است بنابراین تمام فاکتورها را در کنار هم دارد و بسیار جذاب است؛ خصوصا سبکی که من کار میکنم در حین خشونت نیاز به ظرافت هم دارد.
بعد از ورود به تالو چه مدت زمان برد که وارد تیم ملی شدید؟
خیلی خوششانس بودم و خدا اولین مربی که در مسیر حرفهای پیش روی من قرار داد استاد بنی طالبی مربی تیم ملی بود و از همان ابتدا همه چیز را تکنیکی و اصولی با من کار کرد؛ همان سال اول با توجه به اینکه ژیمناستیک کار کرده بودم و بدن مستعدی داشتم آنقدر تمرین کردم که به تیم ملی رسیدم اما اولین اعزام را دوسال بعد رفتم و سال سوم ملیپوش فیکس شدم و به مسابقات جهانی سنگاپور رفتم.
خیلی زود رشد کردید و مدالهای تاریخی زیادی از جمله اولین مدال طلا انفرادی قهرمانی آسیا را در سال گذشته در ماکائو کسب کردید؛ چه حسی از کسب این مدال داشتید؟
شاید همه فکر کنند بهترین مدالی که در رزومه ورزشیام دارم نقره بازیهای آسیایی باشد اما برای من گرفتن مدال طلای قهرمانی آسیا خیلی مهمتر و شیرینتر بود به خاطر اینکه رقابت کردن در شرایط و با حضور رقبای سخت را دوست دارم. در قهرمانی آسیا تعداد سهمیههایی که رقبای ما دارند خیلی زیاد است و تقریبا از کشورهای آسیای شرقی که رقبای اصلیام هستند از هر کدام دو تا سه رقیب داشتم در صورتی که این تعداد در بازیهای آسیایی کمتر است بنابراین میتوانم بگویم در ماکائو رقابت واقعا سخت بود و کسب مدال طلای انفرادی واقعا حس قشنگی داشت. فکر میکردم این حس به یکی از حسرتهای زندگی من تبدیل شود و میدانستم کار سختی است زیرا در بزرگسالان ممکن است با حریفانی روبرو شویم که ۳۶ ساله باشند، ۱۰ سال از ما تجربه بیشتری داشته باشند و برای داور هم برند باشند بنابراین این رقبا را پشت سر گذاشتن واقعا سخت است. بعد از کسب طلای دوم با خودم گفتم زهرا بالاخره طلا را بدست آوردی و انگار این ۱۷ سال تلاش برای همان لحظه بود. من این مسیر را مدیون روئسای فدراسیونی که داشتیم و داریم هستم.
ورزشکاران لقب ملکه تالو ایران را به شما نسبت دادهاند؛ از اینکه با این لقب شناخته شدهاید چه حسی دارید؟
حس خیلی قشنگی است؛ روزی تلاش میکردم به یک سری از افرادی که برای من الگو و اسطوره بودند نزدیک شوم و دلیل اینکه اکنون توانستم جای این اساتید و عزیزان باشم حضور همین اشخاص است که یک مسیری را برای من باز کردند و وقتی نگاه میکردم الگوهایی را داشتم که این راه را طی کرده بودند و من هم از آنها میآموختم و انگیزه میگرفتم ؛ درنهایت به کمک همین اساتید در مسیری جلوتر از آنها قرار گرفتم. شاید صدا زدن با این لقب غیر از اینکه برای خودم خوشایند است از این نظر هم برایم لذت بخش است که دیگر تالوکاران هم ببیند که میشود، میتوانند و دختران همین سرزمین هستند.
از دیگر اتفاقات خوب سال گذشته برای شما این بود که درنظر سنجی فدراسیون جهانی به همراه امیرحسام محمدی بهترین ووشوکار سال ۲۰۲۴ شدید:
نتیجه نظرسنجی دست من نبود اما قرار گرفتن میان این کاندیدها نتیجه ۱۷ سال تلاشم بود. دلیل انتخاب شدنم به عنوان بهترین ورزشکار حمایت هموطنانم بود که میتوانم بگویم شیرینترین برد ورزشیام بود زیرا یک انرژی گروهی پشت آن بود و افرادی که به خاطر اول شدن من یک ماه هر روز تلاش کردند و خسته نشدند. من این مدت بیشتر از همیشه به ایرانی بودنم و داشتن مردمی که آنقدر با محبت هستند افتخار کردم.
از شرایط کلی ووشو برای ما و مخاطبان کمی صحبت کنید:
کیانی: شرایط ووشو همیشه رو به پیشرفت است اما به بودجه بیشتری از سوی وزارت ورزش و جوانان و ارگانهای دیگر نیاز داریم. یک سری چیزها پیشنیاز قهرمانی هستند درست است تلاش ورزشکار و رئیس فدراسیون اهمیت زیادی دارد و یک کادر باید دست در دست یکدیگر بدهند اما امکانات هم خیلی تاثیرگذار است زیرا قبلا در آسیایی و جهانی برای صدم امتیاز رقابت میکردیم اما اکنون هزارم؛ یعنی در حال حاضر طبق امتیازهایی که داده میشود گاهی با هزارم اختلاف امتیاز میبریم یا میبازیم بنابراین رقابت حساس است و کوچکترین امکانات میتواند تاثیرگذار باشد. امیدوارم حمایتها بیشتر شود زیرا ووشو یکی از پرمدال آورترین رشتهها در بازیهای آسیایی است.
چه آرزویی در سال جدید دارید؟
کیانی: اول از همه آرزو میکنم مردم کشورم در سال جدید بهترین روزها را سپری کنند و زندگی سراسر شاد و بدون دغدغهای داشته باشند؛ برای خودم هم آرزو میکنم در مسابقات پیش رو نتایج گذشته را تکرار کنم تا دل هموطنانم شاد شود.
source
کلاس یوس