بانک مرکزی پایگاه ملی داده‌های اعتباری راه اندازی می کند

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – پایگاه ملی داده‌های اعتباری توسط بانک مرکزی و با نظارت شورای ملی تأمین مالی ایجاد می‌شود و داده‌های دستگاه‌هایی مانند ثبت احوال، سازمان بورس، بیمه، بانک‌ها و … را به صورت برخط در دسترس قرار می‌دهد.

به گزارش فصل اقتصاد ، حسین بلبلی رمی، مسئول دبیرخانه شورای ملی تأمین مالی گفت: با ابلاغ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت، 25 آیین‌نامه اجرایی باید تدوین و ابلاغ می شد که 19 مورد آن تاکنون در کمیته های تخصصی شورا بررسی و 16 مورد آن نیز در شورا نهایی شده است. لازم به ذکر است که 9 مورد از این آیین‌نامه ها در سال گذشته به تصویب هیئت وزیران رسیده است و 7 مورد دیگر نیز به زودی تصویب و ابلاغ خواهند شد.
وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌های کلیدی در سال جاری، اعلام کرد: یکی از این سامانه ها پایگاه ملی داده‌های اعتباری است؛ این پایگاه توسط بانک مرکزی و با نظارت شورای ملی تأمین مالی ایجاد می‌شود و داده‌های دستگاه‌هایی مانند ثبت احوال، سازمان بورس، بیمه، بانک‌ها و … را به صورت برخط در دسترس قرار می‌دهد.
شرکت‌های اعتبارسنجی نوع یک (حاکمیتی) به صورت مستقیم و شرکتهای نوع دو (خصوصی) به صورت غیر مستقیم می‌توانند از این داده‌ها برای ارزیابی دقیق‌تر اعتبار افراد و بنگاه‌ها استفاده کنند.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد با اشاره به راه اندازی سامانه جامع وثایق بر اساس قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، تاکید کرد:‌ طبق ماده 9 قانون تأمین مالی، تمام وثایق باید در این سامانه ثبت شوند. این سامانه امکان توثیق دارایی‌های متنوعی مانند اموال، سهام، سیم‌کارت‌های باارزش و زمین‌های زراعی و سایر موارد را که در قانون جدید پیش بینی شده، فراهم می‌کند.
وی همچنین به ظرفیت دیگری از این قانون با عنوان صندوق‌های تضمین غیردولتی اشاره و تاکید کرد:‌ این صندوق‌ها با صدور 7 نوع ضمانت‌نامه، گزینه‌ای رقابتی برای کسب‌وکارهای کوچک و نوپا ایجاد می‌کنند و نیاز به وثیقه‌های سنگین را کاهش می‌دهند.
تأثیرات ملموس بر کسب‌وکارها و مردم
بلبلی با بیان مثال‌های عینی، توضیح داد: افزایش سقف اعتبار افراد (بدون نیاز به ضمانت) برای تسهیلات یکی از آثار استفاده از این سامانه ها است. با تجمیع داده‌ها، ممکن است اعتبار یک فرد از 100 میلیون به 500 میلیون تومان افزایش یابد؛ آن هم بدون نیاز به ضامن.
وی ثبت آنلاین وثایق در شرایط اضطراری را یکی دیگر از این موارد دانست و افزود:‌ اگر کسی در نیمه‌شب نیاز به ارائه وثیقه برای مراجع قضایی داشته باشد، می‌تواند از حد تعهدی که در آینده در سامانه جامع وثایق ایجاد خواهد شد استفاده نماید.وی در ادامه به کاهش هزینه‌های ضمانت‌نامه اشاره کرد و گفت: صندوق‌های تضمین غیردولتی قادرند با کارمزد مناسب‌تر ضمانت نامه مورد نیاز کسب و کارهای کوچک و متوسط را صادر نمایند.
وی افزود: مناقصه سامانه‌ها تا پایان اردیبهشت سال جاری برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود بخش صدور مجوز تاسیس و فعالیت صندوق های تضمین غیر دولتی و شرکتهای اعتبار سنجی ظرف مدت 2 ماه پس از برگزاری مناقصه راه‌اندازی شود. همچنین آیین‌نامه‌های باقی‌مانده به زودی در جلسات آتی شورای ملی تامین مالی نهایی می‌شوند.
به گفته بلبلی، این تحولات به‌ویژه برای کسب‌وکارهای خرد و متوسط، دسترسی به منابع مالی را متحول کرده و گام بزرگی در راستای شعار سال (سرمایه‌گذاری برای تولید) خواهد بود.
انتهای پیام/







source

توسط petese.ir