تازه‌ترین داده‌های منتشر شده از سوی موسسه پژوهشی کانترپوینت نشان می‌دهند که اپل توانسته در فصل نخست سال ۲۰۲۵ میلادی، صدرنشین فروش گوشی‌های هوشمند در سطح جهانی شود. این برای اولین بار است که شرکت اپل در یک فصل ابتدایی سال، چنین رتبه ممتازی را از آن خود می‌کند و نزدیک به یک پنجم (۱۹ درصد) از کل بازار جهانی را در اختیار دارد.

این موفقیت با وجود تردیدهای موجود در اقتصاد جهانی نشان می‌دهد که اپل از رونمایی گوشی آیفون ۱۶e و عملکرد چشمگیر آن در بازارهای در حال توسعه سود فراوانی برده است. گوشی آیفون ۱۶e با قیمت پایه ۵۹۹ دلار، در ماه مارس روانه بازار شد تا جانشین آیفون SE، به عنوان مقرون‌به‌صرفه‌ترین محصول در میان تولیدات این شرکت شود.

شرکت سامسونگ با داشتن ۱۸ درصد از سهم بازار، در جایگاه دوم قرار گرفت و روند کاهشی تدریجی خود را از ۲۱ درصد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ همچنان ادامه داد. این تولیدکننده اهل کره جنوبی به علت تاخیر در عرضه سری S25، شروعی نسبتاً آرام را تجربه کرد، اما میزان فروش آن در ماه مارس بهبود پیدا کرد.

شرکت شیائومی با در اختیار داشتن ۱۴ درصد از بازار جایگاه سوم را به دست آورد که در مقایسه با ۱۳ درصد سال گذشته، افزایش یافته است. پیشرفت این تولیدکننده‌ی چینی تا حد زیادی مدیون رونق بازار داخلی‌اش بود. به‌ویژه ورود این شرکت به عرصه‌ی خودروهای برقی، به تقویت جایگاه تجاری آن کمک شایانی کرده است. در همین راستا، شرکت‌های ویوو و اوپو نیز در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

آیفون 16e اپل را در صدر بازار جهانی گوشی‌های هوشمند نشاند

در سه ماهه‌ی نخست ۲۰۲۵، بازار جهانی گوشی‌های هوشمند شاهد رشدی ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال پیش بود. با این وجود، مؤسسه‌ی کانترپوینت پیش‌بینی سالانه‌ی خود را مورد بازبینی قرار داده و اکنون انتظار افت نسبی را برای کل سال متصور است. این تغییر در پیش‌بینی‌ها ناشی از افزایش ابهامات اقتصادی، به ویژه مسائل مربوط به تعرفه‌های وضع‌شده از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا است.

از نظر کانترپوینت، تلاطم‌های اقتصادی این پتانسیل را دارند که خرید گوشی‌های هوشمند را به تعویق بیندازند. این وضعیت به نوبه خود ممکن است موجب اختلال در زنجیره تامین شده و ریسک‌های کسب‌وکار را تشدید کند. عملکرد شرکت اپل عمدتاً ماهیت منطقه‌ای از خود نشان داد. به این ترتیب که در بازارهایی نظیر ایالات متحده، اروپا و چین، میزان فروش یا ثابت ماند یا با افت مواجه شد. این در حالی است که همین شرکت در مناطقی چون ژاپن، هند، خاورمیانه، آفریقا و همچنین آسیای جنوب شرقی، شاهد رشدی دو رقمی در فروش محصولات خود بود.

source
کلاس یوس

توسط petese.ir