شفقنا زندگی – با افزایش محبوبیت رژیمهای کتوژنیک، یک بررسی جدید اثرات جانبی کوتاهمدت القای کتو را روشن میکند و راهحلهای مبتنی بر علم را برای کمک به مدیریت «آنفولانزای کتو» مخوف ارائه میدهد.
به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، در مطالعهای که اخیراً در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است، محققان دانشگاه برگن، نروژ، علائم را در طول انتقال به رژیم کتوژنیک (KD)، یعنی القای کتو ارزیابی کردند.
KD با مصرف بیشتر چربی، مصرف متوسط پروتئین و مصرف کمتر کربوهیدرات مشخص می شود. کربوهیدرات کم در رژیم غذایی، اکسیداسیون غالب اسیدهای چرب را حفظ می کند و حالت گرسنگی را تقلید می کند که شامل کتوژنز در کبد می شود. کتوژنز شامل سنتز اجسام کتونی مانند استون، β-هیدروکسی بوتیرات و استواستات است که به عنوان منبع سوخت جایگزین برای سلول ها عمل می کند.
KD ها به طور گسترده ای به عنوان گزینه های درمانی برای سرطان، چاقی، دیابت، زوال عقل و بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفته اند. بیش از یک قرن است که از این رژیم ها برای درمان صرع صعب العلاج در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود. تحقیقات همچنین اثرات محافظت کننده عصبی KD را با پیامدهایی برای بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر، گلیوما و میگرن و غیره نشان می دهد.
با این حال، یک مانع بالقوه برای پذیرش KD، تجربه علائم نامطلوب، به عنوان کتو آنفولانزا، در هفته های اول است. این علائم شامل خستگی، مه مغزی، بی حالی، سبکی سر، سردرد، تغییرات خلقی، بوی بد دهان، گرفتگی عضلات، کاهش ظرفیت ورزش، اسهال و یبوست است. این تغییرات به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مانند از دست دادن الکترولیت (به عنوان مثال، سدیم و پتاسیم)، کاهش در دسترس بودن گلوکز در طول سازگاری متابولیک، و تغییرات گذرا در ترکیب میکروبیوتای روده ایجاد میشوند. مستندسازی این علائم در طول القای کتو و درک مکانیسم های زمینه ای ممکن است به پیشگیری یا درمان این علائم کمک کند.
مطالعه و یافته ها
در مطالعه حاضر، محققان متون مربوط به کتو آنفولانزا را با توجه به علائم فیزیولوژیکی زمینهای و شواهدی برای کاهش علائم و درمان مرور کردند. ابتدا پایگاههای Web of Science، Medline و Embase را برای مطالعات مرتبط جستجو کردند. مطالعات واجد شرایط آنهایی بودند که در آن یکی از گروههای مورد مطالعه یک KD را دنبال کرد و آنهایی که اثرات نامطلوب، مکانیسمها و مداخلات را برای تسکین علائم کتو-القایی بررسی میکردند.
مطالعات غیرانگلیسی، مطالعات حیوانی، مطالعاتی که به طور انحصاری به بررسی فواید و عوارض جانبی طولانی مدت KD میپردازند، و آنهایی که شامل رژیمهای غذایی پرچرب، نه با کربوهیدرات کم، هستند، حذف شدند. به طور کلی، محققان بیش از ۵۷۰۰ رکورد را از جستجوهای پایگاه داده شناسایی کردند. پس از کپی برداری و غربالگری عنوان/چکیده، ۱۱۵ مقاله از نظر واجد شرایط بودن مورد ارزیابی قرار گرفتند که ۸۹ مورد آن در مطالعه گنجانده شد.
این مطالعات القای کتو را شامل طیفی از علائم گذرا توصیف کردند. این علائم در عرض دو تا سه روز پس از شروع KD رخ میدهند و طی دو تا چهار هفته، با حداقل مداخله یا بدون مداخله، با مکانیسمهایی مانند ناتریورز (دفع بیش از حد سدیم)، هیپوولمی (حجم خون کم)، کاهش در دسترس بودن سوبسترای انرژی در طول تغییر متابولیک از گلوکز به کتون، و تغییرات در تنوع میکروبیوم روده برطرف میشوند. به ندرت علائم آنقدر شدید بود که قطع KD را تضمین کند. علائم شامل گرفتگی عضلات، خستگی، تغییرات خلقی، سبکی سر، یبوست، هالیتوز و اسهال و غیره بود.
منبع: مدیکال نیوز
source
کلاس یوس