در واکنش به افزایش تنشهای تجاری میان چین و آمریکا، اپل تولید آیفون و آیپد را در سهماهه دوم سال افزایش میدهد.

به گزارش تکراتو و به نقل از androidheadlines، اپل تصمیم گرفته تولید آیفون را در سهماهه دوم سال جاری چهار میلیون دستگاه و تولید آیپد را یک و نیم میلیون دستگاه افزایش دهد. این اقدام بخشی از برنامهریزی اپل برای مقابله با تغییرات ناگهانی در تعرفههای تجاری آمریکا و چین و آمادهسازی در برابر افزایش احتمالی هزینههاست.
در حال حاضر، تنشهای تجاری میان چین و آمریکا به مرحله جدیتری رسیده است. همچنین سیاستهای تجاری دولت ترامپ باعث نگرانی بیشتر شرکتهای فناوری شده است. برای مقابله با احتمال افزایش تعرفهها، اپل نهتنها تولید آیفون بلکه تولید آیپد را نیز افزایش داده است.
بر اساس گزارش منتشرشده توسط Morgan Stanley، پیشبینی تولید آیفون در سهماهه دوم از ۴۱ میلیون به ۴۵ میلیون دستگاه افزایش یافته و تولید آیپد نیز از ۱۱.۵ میلیون به ۱۳ میلیون دستگاه رسیده است. این افزایش به ترتیب رشد ۱۵ درصدی و ۲۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
این تغییرات در برنامهریزی تولید، بهعنوان پاسخی به نیاز بازار و شرایط نامشخص تجاری صورت گرفته است. تغییرات ناگهانی در سیاستهای تعرفهای دولت آمریکا باعث شده شرکتهایی مانند اپل تصمیمات پیشگیرانهتری اتخاذ کنند.
ترامپ پیشتر پیشنهاد اجرای تعرفههای منعطف روی کالاهایی مانند موبایل و قطعات نیمههادی را داده بود. در اوایل این ماه، دولت آمریکا اعلام کرد برخی محصولات مانند گوشیهای هوشمند و تجهیزات نیمههادی (از جمله SSD و قطعات مرتبط) از تعرفههای متقابل حذف خواهند شد.
اما هنوز جزئیات این تعرفههای منعطف به طور دقیق مشخص نشده و همین موضوع باعث شده شرکتهایی مثل اپل اقدامات احتیاطی انجام دهند.
افزایش تولید اپل نهتنها برای خود شرکت بلکه برای زنجیره تأمین آن نیز پیامدهای قابل توجهی دارد. شرکتهای تأمینکننده کرهای مانند Samsung Display، LG Display و LG Innotek بیشترین سود را از این افزایش تولید خواهند برد.
این شرکتها قطعات اصلی مانند نمایشگر و ماژولهای دوربین را برای آیفون و آیپد تأمین میکنند و در نتیجه انتظار میرود درآمد آنها در سهماهه دوم امسال رشد خوبی داشته باشد.
در همین حال، اپل در حال تنوعبخشی به فرآیند تولید خود است تا وابستگیاش به چین را کاهش دهد و از ریسکهای ناشی از تعرفهها بکاهد. طبق گزارش Nikkei Asia، اپل از تأمینکنندگان اصلی خود خواسته تولید آیفون را در هند گسترش دهند. همچنین از آنها خواسته تولید برخی مدلهای MacBook و iPad را از بازار آمریکا به ویتنام منتقل کنند.
جالب است بدانید اپل تولید مدل iPhone 16e را بهصورت مستقیم در برزیل آغاز کرده که نشانهای از تغییر در برنامهریزی بلندمدت این شرکت برای تولید جهانی است. بهطور کلی، اپل در مسیر کاهش وابستگی به تولید در کارخانههای چینی قرار گرفته است.
source
کلاس یوس