31 فروردین 1404 ساعت 09:18
از زمان پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ این سوال در ذهن افراد زیادی وجود داشته است که در صورت پیروزی هیتلر و آلمان نازی در جنگ چه اتفاقی برای شوروی رخ میداد.
برخلاف باورهای عمومی و آنچه در فیلمهای هالیوودی نشان داده میشود، پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم ابدا تضمین شده نبود. در واقع در بازههای زمانی گوناگون این امکان برای آلمان وجود داشت که جنگ را با نتیجه مطلوب به پایان برساند. هیتلر نیز چنین باوری داشت و میخواست در صورت پیروزی در جنگ برنامههای گستردهای را برای روسیه اجرا کند.
برنامههای باورنکردنی هیتلر در صورت پیروزی در جنگ جهانی دوم
اگر به تاریخ علاقهمند باشید، حتما از سرنوشت آلمان پس از سقوط برلین آگاهی دارید. استالین دیکتاتور شوروی میخواست آلمان را در حد یک جامعه کشاورزی و ضعیف تنزل دهد. جامعهای که دیگر هرگز توانایی ایستادن روی پای خود را ندارد و نمیتواند به تهدیدی علیه شوروی بدل شود. در همین راستا نیز مناطق مهمی از خاک آلمان جدا شدند و کلیه کارخانهها، صنایع و ماشینآلات مهم شرق آلمان به شوروی انتقال یافتند.
شاید تصور کنید که اقدام روسها غیرانسانی بود، اما برنامه هیتلر در صورت پیروزی در جنگ نیز چندان مهربانانه بهنظر نمیرسد. اگر سریال «ساکن برج بلند» را دیده باشید، حتما تصور میکنید که هیتلر میخواست کل جهان را فتح کرده و همه انسانها را کنترل کند. هرچند که دیکتاتور آلمان نازی اصلا به چنین چیزی فکر نمیکرد.
او تحتتاثیر اندیشههای هرتزل قرار داشت و معتقد بود که آلمانیها برای تبدیل شدن به قدرتی جهانی به فضای حیاتی نیاز دارند. فضایی که با حرکت بهسمت شرق بهسمت میآمد. در ادامه برنامههای هیتلر پس از پیروزی در جنگ را مرور خواهیم کرد.
پاکسازی نژادی گسترده
اولین اقدام هیتلر پس از پیروزی در جنگ میتوانست پاکسازی نژادی باشد. بهباور هیتلر نژاد آرایی و مردمان آلمانیزبان باید در شرق اروپا ساکن میشدند. هیتلر به روسها بهعنوان نژادی پست نگاه میکرد. او میخواست دهها میلیون نفر از مردم روسیه، اوکراین، لهستان و … را به مناطق شرقی شوروی انتقال کند.
آلمانیها از زمینهای مرغوب شوروی استفاده میکردند و معادن این کشور نیز برای رشد صنعت آلمان مورد بهرهبرداری قرار میگرفتند. مقامات آلمان اوکراین را نیز بهعنوان تامینکننده نان کل امپراتوری رایش سوم میدیدند. شاید از نگاه برخی پیاده کردن چنین برنامهای غیرممکن جلوه کند؛ اما این اقدامات حیرتآور بهلطف قدرت بالای جنگ افزارهای ترسناک جنگ جهانی دوم محقق میشدند.
برنامه هیتلر پس از پیروزی در جنگ: ایجاد منطقه تاریک
پس از پیروزی هیتلر در جنگ مردم روسیه حق نداشتند در مناطق غرب کوههای اورال ساکن شوند. آنها میتوانستند به سیبری و مناطق شرقی روسیه پناه ببرند. جایی که از نظر آلمانها حتی ارزش اشغال کردن را هم نداشت. قرار بود مناطق شرقی بهحال خود رها شوند و مردم آن منطقه نیز درگیر تامین نیازهای اولیه خود باشند.
گزینه دوم مردم روسیه ماندن در مناطق غربی این کشور و تن دادن به کار اجباری بود. آنها میتوانستند بهعنوان یک طبقه اجتماعی فرودست در زمینهای تصرفشده توسط آلمان کار کنند. در عوض اینکار نیز دستمزد بسیار کمی را برای زنده ماندن دریافت میکردند. نازیها نمیخواستند به روسها اجازه خرید یا داشتن هیچ ملکی را در این منطقه بدهند.
نابود کردن ساختار سیاسی اجتماعی شوروی
هیلتر پس از پیروزی در جنگ مقابل فرانسه رویکردی معتدل از خود نشان داد. آنها اجازه دادند یک دولت دستنشانده بهنام فرانسه ویشی شکل بگیرد. این دولت هم نیازهای مردم فرانسه را برآورده و هم با آلمان نازی همکاری میکرد. هرچند قرار نبود چنین اتفاقی در شوروی رخ دهد. هیتلر میخواست سیستم سیاسی شوروی را به طور کامل نابود نماید.
مناطق غربی و مهم شوروی تحت کنترل فرماندهان آلمانی قرار میگرفت. مناطق شرقی نیز بهحال خود رها میشد تا آشفتگی و بدبختی در آنجا حکمفرما باشد. در هر صورت قرار نبود چیزی بهنام دولت روسیه دیگر وجود خارجی داشته باشد. روسیه دیگر بهعنوان یک ملت شناخته نمیشود، بلکه مردم جهان روسها را بهعنوان نیروی کار ارزانقیمت میشناختند. نیروی کاری که جایگاهی پایینتر از انسان عادی دارد.
برنامه هیتلر پس از پیروزی در جنگ: نابود کردن هویت روسی
برنامههای هیتلر پس از پیروزی در جنگ به همینجا ختم نمیشود. او میخواست هویت روسی را نیز برای همیشه نابود کند. به همینخاطر قرار نبود هیچکدام از مردم روسیه اجازه تحصیل در مناطق غربی این کشور را داشته باشد. در مناطق شرقی هم آشفتگی اجازه شکلگیری یک سیستم آموزشی منسجم را نمیداد.
فشار شدید آلمان نازی میتوانست سبب شود که ادبیات، فرهنگ و حتی زبان روسی بهشدت آسیب ببیند. هیتلر حتی میخواست پس از پیروزی در جنگ شهرهای بزرگی مثل مسکو و لنینگراد را با خاک یکسان کند. پیشوای آلمان نازی این شهرها را بهعنوان نماد تمدن اسلاو میدید و نمیخواست اجازه دهد هیچ نشانی از آنها باقی بماند. انجام این وظیفه مهم نیز به نیروی هوایی آلمان سپرده شده بود. هرچند آلمان شکست خورد و نیروی هوایی این کشور در روزهای آخر حتی توان دفاع از برلین را هم نداشت. اگر به سرنوشت هیتلر علاقه دارید، افشاگری تکاندهنده سازمان سیا میتواند برای شما جذاب باشد.
شکلگیری امپراتوری بزرگ رایش
حکومت آلمان نازی توانست برای مدت کوتاهی رویای متحد شدن تمامی آلمانیها را محقق کند. هرچند که هیتلر در صورت پیروزی در جنگ رویاهای بزرگتری داشت. او میخواست امپراتوری بزرگ رایش سوم را ایجاد کند. این امپراتوری از مرزهای کنونی آلمان آغاز میشد و تا کوههای اورال ادامه مییافت. در چنین حالتی ۸۰ درصد از معادن و منابع ارزشمند شوروی و کل منابع اروپای شرقی در اختیار آلمان قرار میگرفت.
آلمان بهطور کامل از مستعمره کردن آفریقا بینیاز میشد و بهراحتی میتوانست به یک ابرقدرت جهانی تبدیل شود. ابرقدرتی که توان مهار جاهطلبیهای بریتانیا، ژاپن و فرانسه را داشت. بسیاری تصور میکنند که در صورت پیروزی هیتلر در جنگ جهانی دوم جنگ سرد بهعنوان رقابتی بزرگ بین آمریکا و آلمان شکل میگرفت.
در لحظاتی از جنگ جهانی دوم این تصور وجود داشت که تنها یک معجزه میتوانست ارتش سرخ را از فروپاشی کامل نجات دهد. اگر زمستان سرد روسیه کمی دیرتر از راه میرسید، آلمانها موفق میشدند مسکو را تصرف کرده و روحیه روسها را درهم شکنند. مخصوصا اینکه استالین قسم خورده بود بهعنوان مقصر وضعیت کنونی کاخ کرملین را ترک نخواهد کرد.
در صورت پیروزی هیتلر در جنگ یک ویرانی گسترده و حیرتآور در انتظار شوروی بود. یک ویرانی عجیب که نمونههای بسیار کمی در تاریخ دارد. هرچند روسها توانستند با دادن ۲۷ میلیون کشته کشور خود را نجات دهند.
source