شرکتهای هواوی، آنر، اوپو و ویوو برای توسعه استاندارد شارژ سریع UFCS 2.0 و هماهنگسازی پروتکل شارژ در کشور چین با یکدیگر همکاری میکنند. این چهار تولیدکننده بزرگ گوشی هوشمند چینی، طی کنفرانس توسعه صنعت UFCS که در شهر شنژن برگزار شد، گرد هم آمدند تا توافقنامهای در خصوص پروتکل استاندارد جهانی شارژ سریع UFCS 2.0 را به امضا برسانند.
درباره استاندارد شارژ سریع UFCS 2.0 چه میدانیم؟
پروتکل شارژ UFCS برای اولین بار توسط شرکتهای هواوی، اوپو، ویوو و شیائومی در سال 2021 معرفی شد. این پروتکل به عنوان پایهای برای تعیین استانداردهای یکپارچه شارژ سریع موبایل برای برندهای یادشده مورد استفاده قرار گرفت.
نسخه 2.0 پروتکل UFCS چندین بهروزرسانی فنی را نسبت به نسل قبلی ارائه میدهد. مهمترین آنها، پشتیبانی از انتقال توان 40 وات بدون نیاز به هیچ گونه احراز هویت است. این قابلیت به معنای آن است که دستگاهها میتوانند با سرعتهای بالاتری شارژ شوند، بدون اینکه احتیاجی به تأییدیههای خاص و اختصاصی بین آداپتورها و کابلهای مخصوص هر برند وجود داشته باشد.
این پروتکل همچنین قابلیت شارژ معکوس را نیز معرفی میکند که به دستگاههای پشتیبانیکننده اجازه میدهد تا سایر دستگاهها را، صرفنظر از برند آنها، شارژ کنند.
بنابر اعلام شرکتهای توسعهدهنده، UFCS 2.0 ویژگی PowerChange (تنظیم توان آداپتور) را نیز به یک مشخصه الزامی تبدیل کرده است. این بدان معناست که شارژرها به صورت خودکار خروجی برق را بر اساس دستگاه متصل، بدون توجه به برند آن، تشخیص داده و تنظیم خواهند کرد. هدف از این ویژگی، بهبود ایمنی و کارایی شارژ و همچنین کاهش مشکلاتی است که در لوازم جانبی شارژ غیر اصل ایجاد میشوند.
توافقنامهی این چهار برند مطرح چینی برای ایجاد یک استاندارد شارژ یکپارچه، بدون شک یک دستاورد بزرگ برای کاربران به شمار میرود. در حالی که شارژ سریع به یکی از امکانات ضروری گوشیهای هوشمند تبدیل شده، اما همچنان با پراکندگی و عدم یکپارچگی مواجه است.
در گذشته، هر برند راهحلهای شارژ اختصاصی خود را ترویج میداد که این موضوع منجر به سردرگمی مصرفکنندگان و نیاز به استفاده از شارژرهای متعدد و ناسازگار میشد. پروتکل UFCS این پراکندگی را کاهش خواهد داد.
هنوز مشخص نیست که آیا این پروتکل در آینده فراتر از مرزهای چین مورد پذیرش قرار خواهد گرفت یا خیر و آیا رقبای جهانی مانند سامسونگ و اپل نیز آن را به کار خواهند گرفت. اما تا زمانی که شرکتها به توافق بر سر استانداردهای اختصاصی خود ادامه دهند، کاربران ناچار خواهند بود که به اکوسیستم خاصی که خریداری کردهاند، پایبند بمانند.
source
کلاس یوس