سید محمدجواد میرطاهر عضو هیات مدیره گروه مالی مهرگان، در گفت‌وگو با سنا:



مداخله سیاست‌گذار پولی و تزریق هوشمند منابع در بازار سرمایه ضروری است



بورس


مداخله سیاست‌گذار پولی و تزریق هوشمند منابع در بازار سرمایه ضروری است

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – سید محمدجواد میرطاهر، کارشناس بازار سرمایه و عضو هیأت‌مدیره گروه مالی مهرگان، با اشاره به وضعیت فعلی بورس پس از جنگ تحمیلی 12 روزه، توضیح داد: بازار سرمایه در روزهای اخیر شرایط دشواری را پشت سر گذاشته است.همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، به دلیل بسته بودن بازار در طول این مدت، انتظار می‌رفت بازار پس از بازگشایی با فشار فروش و ریزش مواجه شود.

عضو هیأت‌مدیره گروه مالی مهرگان، در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، با اشاره به تجربه کشورهای دیگر در شرایط مشابه، تاکید کرد: بازار سرمایه ایران نیز می‌تواند از سازوکارهای آزموده‌شده جهانی بهره بگیرد.
او، سه رکن کلیدی برای بازگشت تعادل به بازار سرمایه را برشمرد و بر هم‌زمانی و هم‌افزایی میان این 3 عامل تأکید کرد.
سید محمدجواد میرطاهر، نخستین و مهم‌ترین رکن را تزریق منابع مالی اعلام کرد و گفت: در همه کشورهای جهان، بانک‌مرکزی به‌عنوان نهاد سیاست‌گذار پولی، وظیفه دارد در چنین شرایطی وارد عمل شود و نقدینگی مورد نیاز جهت حمایت از بازار سرمایه را تأمین کند.
او با اشاره به این که بانک مرکزی حمایت‌های مختلفی از شبکه بانکی برایب مدیریت اضافه برداشت های بانک های مختلف افزود: انتظار می‌رود بانک‌مرکزی اکنون نقش خود را این بار در حوزه حمایتی از بازار سرمایه ایفا کند.
به باور این عضو هیأت‌مدیره گروه مالی مهرگان، اگر بین 50 تا 60 هزار میلیارد تومان منابع به شکل هوشمند و مرحله‌ای طی چند روز به بازار تزریق شود، امکان بازگشت بازار به تعادل وجود دارد.
او هم چنین بر نقش صندوق توسعه ملی در این مسیر تأکید کرد و گفت: این صندوق می‌تواند به‌صورت مستقیم یا از طریق صندوق‌های تثبیت و توسعه بازار سرمایه وارد عمل شود.
دومین رکن از نگاه او، مدیریت ریزساختارهای بازار سرمایه است.
میرطاهر توضیح داد: در شرایط خاص می‌توان ابزارهایی چون دامنه نوسان، حجم مبنا و سایر مؤلفه‌های ساختاری را به شکل موقت بازتنظیم کرد. این کار باید با هدف حمایت از دارایی سهامداران و ارتقای نقدشوندگی انجام شود.
او با بیان این‌که در این زمینه اختلاف‌نظرهایی میان کارشناسان وجود دارد، تأکید کرد: هرگونه تغییر در ساختارهای بازار، بدون تزریق منابع مالی، بی‌اثر خواهد بود.
به گفته او، دامنه نوسان محدود یا باز، اگر با جریان نقدینگی همراه نباشد، کمکی به بهبود شرایط نخواهد کرد.
سومین و آخرین رکن از دیدگاه میرطاهر، مدیریت میدانی بازار و هماهنگی میان هلدینگ‌های بزرگ، به‌ویژه شبه‌دولتی‌ها جهت حمایت از بازار است.
او، با اشاره به وضعیت چند روز اخیر بازار گفت: در روزهایی که بازار با فشار فروش شدید مواجه است، نباید حقوقی‌هایی که در روزهای رونق از بازار بهره برده‌اند، خود به صف فروش بپیوندند.
او تأکید کرد: این هلدینگ‌ها باید بخشی از منابع خود را به بازار بازگردانند و با توقف فروش هم‌زمان با خریدهای حمایتی، در بازگرداندن ثبات به بازار نقش ایفا کنند.
میرطاهر هم چنین تزریق برخی اخبار خوب بنیادی نظیر کاهش تمایل دولت به قیمت‌گذاری دستوری را عاملی مثبت برای آینده بازار دانست و افزود: این روندها می‌توانند به تدریج فضای بازار را به سمت شرایط عادی سوق دهند.
عضو هیات مدیره گروه مالی مهرگان، جمع‌بندی کرد: تنها در صورت تحقق هم‌زمان سه رکن؛ تزریق منابع، مدیریت ساختارهای بازار و هماهنگی میان هلدینگ‌های بزرگ، می‌توان به بازگشت تعادل در بازار سرمایه امید داشت.







source

توسط petese.ir